Kvinde smiler
© iStock

Ny undersøgelse afslører, om singler eller folk i parforhold er sundest

Resultatet giver egentlig ret god mening...

25. juli 2017 af Rie Louise Kirkebehrg

Nogle tror, at singler er ensomme og ulykkelige. Heldigvis har mange af os da for længst fundet ud af, at dette slet ikke er sandt, og at der er en lang række helt igennem fantastiske ting ved at være uden et maskulint modstykke

Og nu støtter forskningen op om os, for det viser sig nemlig, at ægtefolk ikke er sundere end singler.

Singler vs. ægtefolk

En ny undersøgelse, som er offentliggjort i Social Science Quarterly, viser, at singler er lige så sunde som dem, der lever i et ægteskab. Dette er på trods af, at tidligere undersøgelser peger på, at gifte mennesker er sundere end singlerne.

Ifølge den nye undersøgelse opnår du faktisk kun sundhedsfordelene ved et ægteskab, hvis du har været sammen med din mand i mere end ti (!) år. 

Stress kan være synderen

Undersøgelsens ene forsker Dmitry Tumin fortæller, at et ægteskab i dag ofte kan føre til det modsatte af glæde og sundhed.

“På grund af større krav i hjemmet og på arbejdspladsen og mindre tid sammen, kan ægtefolk opleve ægteskabet mere som en kilde til konflikter og stress end som en ressource, som sikrer deres sundhed,” siger han. 

Så næste gang du til en familiefest, har du som den eneste single et godt comeback, når du som sædvanlig får introspørgsmålet: “Nå, har du så fundet dig en dejlig kæreste?”

Noget tyder dog også på, at folk i åbne parforhold, tager rekorden i lykkelige forholds-konstellationer. Læs mere om polyamori her

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide