© iStock

10 dårlige vaner, der ødelægger jeres forhold

Det er vaner, som er svære at undgå, men prøv alligevel

17. september 2015 af Tine Sandorf

1. I tager hinanden for givet
Hvornår har du sidst kigget din kæreste i øjnene og fortalt ham, hvor meget han egentlig betyder for dig? Og hvornår har han gjort det samme med dig? Svaret er helst ikke et, du skal lede længe efter.

 

2. I har ingen grænser
Det kan godt være, at det hedder sig, at I skal dele alt. Men der er altså grænser – og toiletbesøg er for eksempel en af dem! For er det bare os, eller forsvinder lysten ret så meget, når det sidste, du hørte fra din kæreste, inden han kom ind i seng til dig, var et jordskævl på toilettet?

 

3. I glemmer, at I er kærester
Din kæreste er din bedste ven – fedt! Men der skal helst være mere end et ‘hej’, når I ser hinanden, Netflix-kiggeri om aftenen og sjove jokes. Når I har været kærester i lang tid, er kys, kram, kærestehygge og kærlige ord måske røget lidt i baggrunden – men gør noget for at huske det, for det er jo netop det, der gør jer til mere end venner.

 

4. I bliver let irriterede
Hvorfor har du ikke taget opvasken? Og hvorfor kan du aldrig huske, at tallerkenerne fra min mormor skal stå til højre i skabet? Stop det!

 

5. I prøver at lave om på hinanden
Du er måske ikke ellevild med, at han slapper allermest af, når han ser fodbold, og han er måske ikke kæmpefan af, at du elsker lange bade, eller hvad det nu kan være. Men det ville da også være kedeligt, hvis I lignede hinanden og altid ville det samme, ville det ikke?

 

6. Al tid er kærestetid
Hvis al tid er kærestetid, er det blevet en dårlig vane, at I ikke kan undvære hinanden, og for det kunne I jo sagtens engang, ik'? Selvfølgelig er det godt, at I har lyst til at være sammen så meget som muligt, men I lægger bånd på hinanden ved ikke at give frihed og plads, og det tærer på forholdet.

 

7. I undgår at diskuttere
Hvis I er helt enige om alting, er der formentlig en af jer, som giver sig igen og igen. Husk, at det er fint at diskutere – så længe I ikke netop diskutere og ikke skændes.

 

8. I lader dårlige vaner gå ud over hinanden
Du ved, at din kæreste hader, når du ikke hænger dit håndklæde til tørre, efter du har været i bad, og han ved, at du hader, når han ikke bærer ud efter sig selv, når I har spist. Selvfølgelig skal I ikke lave jer selv om, men dårlige vaner i småtingsafdelingen går der vel ikke noget af jer ved at justere lidt på, vel?

 

9. I taler grimt
Det er ikke altid lige let at være diplomatisk, men giv det et forsøg. Negative ord skaber negativ stemning.

 

10. Der er stilhed i stedet for tale
Du har hørt det før, og nu hører du det altså lige igen: Tal sammen! Om fremtiden, jeres følelser, arbejdsdagen, alt, der betyder noget.

Læs mere fra samme kategori