Kærestepar snakker seriøst
Se tegnene på, at du skal få fra din kæreste.© Getty Images

10 tegn på, at du skal forlade ham

Er det nu, du skal gå?

14. juni 2018 af Stine Bødker Nielsen

Måske ved du allerede hvilken vej, vinden blæser – du er ved at være færdig med ham. Men måske er du i tvivl? Skal du blive og kæmpe videre, eller skal du give op? Kan du holde til at blive konfronteret med den hårde sandhed? Woman hjælper dig på vej ud af uklarheden. 

Læs med her, og se om dit forhold viser tegn på, at du skal gå.

1. Han irriterer dig

Du er ved at kaste op, når du ser ham spise/klø sig/grine/og så videre... Du synes, han kan være noget af det mest ucharmerende, du nogensinde har været i nærheden af. Når I er sammen med andre mennesker, krummer du tæer, fordi du synes, han er så ekstremt pinlig og nederen. Du smiler heller ikke længere, når du ser billedet af ham på din telefon.

Spørg dig selv: Er du stadig forelsket i ham? Kilder det i maven, når du tænker på at være sammen med ham? Overvej, hvorfor du stadig er sammen med ham. Er irritationerne nogle, du kan lære at se bort fra? Hvis du ikke længere kan se hans gode sider og kun kan komme i tanke om, hvor irriterende han er, er det ikke sikkert, at forholdet er holdbart.

2. Han tager dig for givet

Du får ingen komplimenter. Ingen gaver. Ingen kærtegn. Ingen bekræftigelse overhovedet. Han tager ikke hensyn til dig og dine følelser, og han gør sådan set, hvad der passer ham uden at overveje, hvordan du måtte have det. Han er der aldrig for dig, for hvorfor skulle han dog det? 

Han er nemlig stensikker på, at du bliver på din pind uanset hvad, mens du efterhånden tvivler på hans kærlighed. Når du gør ham opmærksom på problemet, siger han et par søde ord og vender så tilbage til den samme adfærd som før.

Spørg dig selv: Fortjener du ikke bedre? Hvis manden ikke kan finde ud af at sætte pris på, hvor fantastisk du er, må det blive hans tab. Du ender med at blive ulykkelig i dit forhold, hvis din kæreste aldrig gør noget for at gøre DIG glad. Overvej om det er noget, du vil blive ved med at finde dig i.

Kvinde og mand diskuterer
Fortjener du bedre? Så skal du måske overveje at gå fra din kæreste.© Getty Images

3. Han lyver for dig

Du opdager pludselig, at han slet ikke har været der, hvor han sagde, han var. Han lyver om små og store ting og helt basalt, holder han dig for nar. Det kan være, han siger, at han har ligget derhjemme og sovet, mens han i virkeligheden var i byen med kammeraterne. Det kan også være han er dig utro, og du stoler ikke længere på ham. Hans mange mærkelige søforklaringer, frustrerer dig. Det behøver ikke kun handle om utroskab, måske er det en afhængighed som stofmisbrug eller ludomani, han prøver at skjule.

Spørg dig selv: Om du gider at blive hængende længe nok til at finde ud af, hvor meget han har løjet om. Ærlighed er altafgørende, hvis et forhold skal være sundt og levedygtigt. Hvorfor føler han ikke, han bare kan fortælle dig sandheden? Jo flere og større løgnene bliver, jo mere ondt kommer det til at gøre i sidste ende.

4. Du er ved at miste dig selv

Du har ikke så meget kontakt til dine veninder længere, og du kan mærke, at du og dine veninder ikke er lige så tætte, som I var, før du fik en kæreste. Du bruger ikke længere tid på ting som interesserer DIG, men kun på noget som du og kæresten kan gøre i fællesskab. Du føler dig tit ked af det, fordi du er ved at miste din selvstændighed og selvtillid. Du gør ikke så meget ud af dig selv længere, og dit ambitionsniveau er faldet. Det kan for eksempel være, at du har opgivet et studie eller en karriere for at blive i samme by som kæresten.

Spørg dig selv: Hvem var du før forholdet begyndte – vil du gerne være den person igen? Det er let at falde i tosomheds-fælden, når man får en kæreste. Desværre kan det tage så meget overhånd, at du efter et stykke tid ikke længere kan kende dig selv. 

Husk på, at det er DIG, der skal definere, hvem du er – du er din egen person. Hvis din kæreste forhindrer dig i at være den, du er, kan du enten forsøge at genfinde dig selv, mens du er i forholdet, eller du kan gå.

trist kvinde
Husk på, at det er DIG, der skal definere, hvem du er.© Getty Images

5. Han misbruger dig

Din kæreste behandler dig dårligt. Han er nedladende og aggressiv. Han udøver psykisk vold. Han misbruger dig verbalt, emotionelt eller fysisk – eller måske alle dele. Han skræmmer dig. Og du adlyder ham som en lille hund for ikke at gøre ham vred, for hans lunte er kort.

Føler du, at din partner manipulerer med dig, så du bliver i tvivl om dine følelser, tanker og holdninger? Så kan det være, at du bliver udsat for gaslighting.

Spørg dig selv: Har du brug for hjælp? Har han? Din situation er uholdbar og kan være meget farlig. Hvis du er bange for din kæreste, har du så egentlig et valg, eller er du nødt til at forlade ham?

6. Han vil ikke binde sig

Han vil ikke flytte sammen med dig. Han involverer sig ikke helt i forholdet, og når du begynder at snakke om fremtidsplaner med børn, villa og vovse bliver han fjern og snakker udenom. Han vil dig gerne. Men ikke helt. Han kan nemlig ikke slippe tanken om, at der er så mange andre fisk i havet, som jo måske kunne være bedre end dig.

Spørg dig selv: Er det realistisk at tro, at din kæreste bliver parat til at binde sig lige foreløbig? MANGE mænd har problemer med at binde sig. Så hvis du selv føler, at du er klar til et seriøst forhold nu, kan det være du skal gå efter én, der er mere moden følelsesmæssigt, og som også selv har et ønske om at få et seriøst forhold.

diskussion i seng
Er du ked af, at han ikke vil binde sig?© Getty Images

7. Du kender ham ikke længere

Han er nærmest blevet usynlig. Jeres forhold er ren rutine, og du føler dig ikke tæt på ham længere. I er nærmest som fremmede for hinanden, og han fortæller dig ikke vigtige ting. Du ved faktisk ikke rigtig, hvad han går og laver. Hvis I bor i samme by, men alligevel stort set aldrig ser hinanden, kan det være, at han ikke er interesseret i dig længere.

Spørg dig selv: Kan du være i et forhold med en, du ikke ved, hvem er? Du har måske allerede indset, at det er ved at være slut, fordi det slet ikke er det samme længere. Gør op med dig selv, om I har brug for at blive tætte kærester igen, eller om det er på tide at give slip.

8. Han er altid jaloux

Besidderiske hanner har eksisteret siden tidernes morgen. Du har fundet dig en, og han har fanget dig! Din jaloux kæreste kimer dig ned, når du er uden for hans rækkevidde. Og når I er sammen, skal det bare være jer to og ingen andre. 

Du får kvælningsfornemmelser, fordi han er over dig hele tiden, og du har kronisk dårlig samvittighed over ingenting, fordi han konstant anklager dig for ting, du ikke har gjort. Han vil binde sig lynhurtigt, og han vil også bestemme, hvad DU skal med DIN fremtid. Han synes nemlig, det er en meget bedre idé, at du sidder hjemme på sofaen sammen med ham i stedet for at følge din drøm.

Spørg dig selv: Er han din kæreste eller din fangevogter? Det kan være svært at komme ud af denne type forhold, for du føler, du skylder ham noget. Men du har brug for din frihed, lige som alle andre har. Og skal en mand bestemme, hvordan dit liv skal forme sig, eller skal du selv? 

Husk på, at ikke alle forhold varer evigt alligevel. Måske ender du med at blive bitter, fordi du ikke tog chancerne, mens de var der.

Kvinde og mand diskuterer
En meget jaloux kæreste kan kræve meget.© Getty Images

9. Du er ulykkelig

Hvis du er ved at græde hele tiden, er det et tegn på, at du skal gå fra ham. Han sårer dig konstant, og du føler, du er ved at glide ind i en depression. Du er ulykkelig i dit forhold, er hvad end årsagen til det er, så ved du godt, at det ikke er holdbart.

Spørg dig selv: Er det virkelig det værd? Ingen mennesker kan holde til at have det dårligt hele tiden. Måske er du stadig forelsket i ham, men gider du spilde din tid på at gå rundt og være trist hele tiden? Kan du holde til det? Måske har du brug for en kæreste, der er mere følsom og hensynsfuld, lige som du er. 

10. I har ikke sex

Dette gælder ikke, hvis der er tale om medicinske årsager! Men hvis I plejede at have sex og prøve alverdens sexstillinger, men ikke har det længere, er det klart, at du tænker 'Skal jeg gå fra ham?’ Begæret er måske helt væk. Du fantaserer aldrig om din kæreste længere, og du kunne skrive en hel liste af andre mænd, du hellere ville have sex med end ham. Hvis et par ikke har sex, er det som regel et symptom på, at noget andet er galt.

Spørg dig selv: Er der tale om lavvande eller tørken? Kan I arbejde jer ud af denne sexkrise? Gider han gøre noget for det? Gør du? Hvis I har været sammen et stykke tid, er det normalt, at I ikke har lige så meget sex længere, som I havde i starten, men nul sex kan være et ret stort problem. Overvej, om du stadig er interesseret i din kæreste, og er han interesseret i dig? Livet er for kort til cølibat! Her er vores bedste råd til at få sexlysten tilbage.

På Woman.dk anerkender vi alle seksualiteter. Af sproglige årsager er denne artikel ved første øjekast målrettet kvinder med partner af modsatte køn, men “han” kan til enhver tid udskiftes med “hun” eller "vedkommende".

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide