Kvinde der er træt af det hele
© Unsplash.com

10 ting, du gør, som skaber problemer i dit parforhold

Når du bliver opmærksom på det, kan du jo heldigvis lære at stoppe det

23. juli 2018 af Amalie Blixt

Lad os lige være ærlige – du har en eller flere gange taget dig selv i at gøre nogle af de her ting. I dit nuværende parforhold eller i et tidligere. Og du har måske også kunnet mærke, at det ikke ligefrem har gjort noget godt for gnisten i dit parforhold.

Selvom du og din kæreste virkelig elsker hinanden, så vil der være bump på vejen, og desværre er det ofte jer selv, der skaber bumpene. Her er 10 ret almindelige ting, som du skal stoppe dig selv i at gøre.

Par taler i seng
Tal om tingene og få et bedre parforhold.© iStock

1. Du tjekker hans sms’er og hans Facebook-beskeder, fordi du leder efter et tegn på, at han skjuler noget for dig. Og så bliver du nærmest skuffet, når du finder ud af, at han faktisk er trofast og fortæller dig alt.

2. Du lader det gå ud over ham, hvis du har haft en dårlig dag på jobbet, på studiet, eller bare hvis din veninde har været tarvelig overfor dig. På sådan en dag kan det være svært at lægge mærke til noget som helst andet end din egen frustration. Men prøv alligevel at ryste din møgdag af dig og lade ham være dit frirum – der er noget befriende over at vende din opmærksomhed udad, når det kun gør dig i dårligt humør at vende den indad.

3. Du sammenligner jeres forhold med andres og fokuserer selvfølgelig på alt det, I ikke har, alt det, han mangler, og alt det, du ikke får. Nogle gange overser du endda de altoverskyggende problemer, der er i det forhold, du sammenligner dit eget med. Det er ret naturligt at være tiltrukket af andre, selvom du har en kæreste, men det er også nemt at komme til at overse alle de fantastiske kvaliteter, der kendetegner din kæreste og jeres parforhold.

4. Du fortæller ham ikke, hvad der går dig på. Han kan godt mærke, når der er noget, der nager dig. Men hvis du ikke fortæller ham, hvad der gør dig i dårligt humør, kan han jo kun gætte – og sandsynligheden for, at han gætter forkert, er ret stor. Det skaber en misforstået bitterhed mellem jer, som du kan undgå ved at fortælle ham, hvad du tænker på.

Kvinde og mand krammer hinanden
Hvis du ikke fortæller ham, hvad du tænker, kan det være svært for ham at gætte.© iStock

5. Du overbeviser dig selv (og andre) om, at du gør en større indsats, end han gør. Din frustration vokser og vokser over, at det altid er dig, der skal gå på kompromis, lave de huslige pligter eller lægge ud for middagen – og til sidst overskygger frustrationen alt. 

Fortæl ham det stille og roligt i stedet for at bitche over det til alle andre. Og husk, at der altid er to sider af en sag. Han gør sikkert en masse søde ting, som du slet ikke opdager, fordi du er så indebrændt. 

6. Du er skeptisk over for hans drømme og ambitioner. Om han vil være rockstjerne, undertøjsmodel eller bankdirektør, så tro på, at han kan udleve sin drøm – også når han ikke selv tror på det. Han vil elske dig endnu mere for det.

7. Du involverer dine veninder i alle jeres problemer. Det er forståeligt, at du har brug for at snakke med andre om det, der er svært, men det kan også være utroligt ødelæggende for dit parforhold altid at involvere veninderne. Dine veninder er jo langt fra objektive, når du fortæller dem, hvor tarvelig din kæreste var over for dig i går, så det eneste, de kan give dig, er bekræftelse (også selvom det måske er dig, der har været urimelig). Samtidig begynder dine veninder at se din kæreste i et helt nyt og mere kritisk lys, hvilket ikke altid er superfedt for dig selv eller din kæreste.

8. Du prøver at ændre på ham – om det er hans tøjstil, hans krop eller hans ambitioner, så er det altid en farlig mission at prøve at ændre på ham. Husk, at det, du prøver at ændre på, var og er en del af den mand, du blev forelsket i.

Kærestepar snakker seriøst
Husk, hvorfor du blev forelsket i din kæreste.© iStock

9. Du glemmer at prioritere ham i din hverdag. Især hvis du og din kæreste bor sammen, kan du nemt glemme at gøre plads i kalenderen til rent faktisk at være sammen din kæreste. Ikke bare lige 30 minutter mellem aftaler her og der, men virkelig være sammen med ham. Lad være med at tage ham for givet – han har også brug for at mærke, at du elsker ham og sætter pris på ham. Kvalitetstid er nøgleordet!

10. Du giver ham ikke plads til at lave noget uden dig. Tro os, du har ikke lyst til at være klister-kæresten, der aaaltid skal være med, når han er sammen med sine venner. Måske vil han gerne have dig med overalt, måske har han det bare skidt med at sige nej til dig – ligemeget hvad er det sundt for jer at have hver jeres interesser og hver jeres venner. Hvad skal I dog også snakke om, hvis I gør alting sammen?

Men husk, at det selvfølgelig ikke alene er dig, der er roden til problemerne. Der skal to til at danse tango.

På Woman.dk anerkender vi alle seksualiteter. Af sproglige årsager er denne artikel ved første øjekast målrettet kvinder med partner af modsatte køn, men “han” kan til enhver tid udskiftes med “hun” eller "vedkommende".

Vil du ikke risikere at gå glip af gode råd til parforholdet?