Mand og kvinde på date
Hvornår er en kæreste en god kæreste? © iStock

11 tegn på, at din kæreste er en god kæreste

Du kan se og mærke, at din kæreste lytter, når du fortæller noget

14. januar 2021 af Benedikte Brix

1. Din kæreste fortæller om sin dag

Din kæreste er måske ikke særlig snakkesalig, men han eller hun deler alligevel altid sine oplevelser og tanker med dig, for at høre hvad du tænker. Din kæreste er ærlig og siger ikke bare det, du gerne vil høre. Hvis det har været en lortedag på arbejdet, så siger din kæreste det – og er der ikke sket noget specielt, fortæller han eller hun alligevel en sjov, men uvigtig historie fra kantinekøen.

2. Din kæreste respekterer dig

Måske forstår din kæreste dig ikke altid, og måske er han eller hun tit uenig i det, du siger. Men din kæreste respekterer dig og din holdning. Selv om I har forskellige opfattelser og meninger, og selv om I kommer op at diskutere, glemmer din kæreste aldrig, hvor meget han eller hun holder af dig. Din kæreste ved, at der skal være plads til uenigheder i et forhold. 

3. Din kæreste viser sine følelser for dig

Ligegyldigt om I er derhjemme, ude at handle eller på besøg hos andre, viser din kæreste, hvor dejlig han eller hun synes, du er. Din kæreste kan simpelthen ikke lade være med at holde dig i hånden, have en arm om dig, blinke til dig eller kysse dig på kinden, uanset om I bare er jer selv, eller der er masser af mennesker omkring jer. Der er meget få situationer, hvor din kæreste ikke lige kan snige et kys eller et kærligt klap ind.

4. Din kæreste sørger for, du har det godt

Måske er din kæreste smadret efter en hård dag, men han eller hun vil alligevel sørge for at spørge ind til dig og finde ud af, om der er noget, du har brug for. Måske har du brug for et kærligt råd eller en massage – og din kæreste vil gå meget langt for at behage dig. 

Kvinde og mand forelskede
Din kæreste sørger for, du har det godt.© Getty Images

5. Din kæreste får dig til at grine

Din kæreste har humor og ved, hvordan han eller hun får dig til at smile. Hvis du er bekymret eller trist til mode, kan din kæreste altid muntre dig op – men din kæreste kender også grænserne og ved, hvornår det er okay at joke, og hvornår det er nødvendigt at være seriøs. Ofte kan din kæreste dog få dig til at grine, selvom du ikke var forberedt på det!

6. Du slapper af i din kærestes selskab

Og din kæreste slapper af i dit. Hvis din kæreste får dig til at føle dig tilpas, som du er, og du ikke stræber efter at være på en bestemt måde, når han eller hun er i nærheden, er det et tegn på, at din kæreste er god for dig. Når du er sammen med din kæreste, kan du være ligeglad med, om du siger tingene på en korrekt måde, ser top shinet ud eller kommer til at stille et dumt spørgsmål – for du ved, at din kæreste elsker dig præcis, som du er.

7. Din kæreste lytter til dig

Du kan se og mærke, at din kæreste lytter, når du fortæller noget – om det så handler om et sygt familiemedlem, jobskifte, eller at du så en sjov hund på vej ned i kiosken. Intet er for stort eller for småt. Din kæreste er oprigtigt interesseret i dig og alt, der har med dig at gøre.

8. Din kæreste er ikke arrogant

Din kæreste er ydmyg og vil have jer begge til at lykkes. Naturligvis har din kæreste sat nogle mål for sig selv, som han eller hun gerne vil opnå, og din kæreste forstår også at være stolt af sin egen fortjeneste, når det går godt – men din kæreste praler aldrig og slet ikke på bekostning af dig. Din kæreste gør dig stærkere, når han eller hun støtter dig i at nå dine mål eller drømme, og din kæreste ser ikke sig selv som værende bedre end andre.

Forelsket i sengen
Din kæreste er ydmyg og vil have jer begge til at lykkes.© Getty Images

9. Din kæreste spørger til dine interesser

Måske er hverken keramik, ridning eller fodbold blandt din kæreste største passioner – og det bliver de nok heller ikke – men det er vigtigt for din kæreste at vide, hvad du involverer dig i og kan lide. Din kæreste går ikke op i dine interesser, men det gør du, og din kæreste går op i dig. Derfor bruger din kæreste gerne tid på at sætte sig ind i, hvad du laver, hvorfor og hvem du er sammen med.

10. Din kæreste er sød over for dine venner

Din kæreste ved, hvor vigtige dine venner og veninder er for dig, og derfor vil din kæreste gerne vise dem, at han eller hun er rar at være i nærheden af. Derfor sørger din kæreste for at skrue charmen på, når I er sammen med dine veninder og at joke med dine venner, så han eller hun bliver 'godkendt'. Hvis dine venner kan lide din kæreste, er der nemlig større chance for, at I bliver sammen. 

11. Din kæreste har et godt forhold til familie og venner

Det siges, at du kan se, hvordan din kæreste vil behandle dig ud fra den måde, han eller hun behandler sin mor. Og det kan der være noget om. Hvis din kæreste har et godt forhold til familie og venner, viser det, at han eller hun går op i familieværdier og kan blive en god kæreste, livspartner og forælder. Alle familier har op og nedture – hvis din kæreste er god til at holde hovedet koldt i den slags situationer, vil han eller hun gøre det samme for dig.