Kærestepar
Husker du de gode vaner?


© Getty Images

15 gode vaner, lykkelige kærestepar har

Vejen til lykke er slet ikke så besværlig

2. august 2022 af Maria Broe Trustrup Hansen

1. I kysser hinanden ofte – og gerne mindst fem gange dagligt. Godmorgen, farvel, hej igen, bare fordi, godnat – og så er resten bonus (og dem må der gerne være mange af). 

2. I husker at sige: “Jeg elsker dig”. Og ikke kun på tidspunkter, hvor det nærmest føles som en pligt, men når I pludselig mærker det og ud af det blå.

3. I holder kæresteaftener, hvor det kun handler om jer. I ved, at det er vigtigt at prioritere hinanden og jeres kærlighed, så kæresteaftenerne og sjove dates er hellige, og ingen andre aftaler må komme i vejen.

4. I giver hinanden komplimenter. Og det gælder både de helt store af slagsen, som går på, hvor fantastisk den anden er, men også de små, hvor I husker at sætte pris på en ny klipning eller et velsmagende måltid.

5. I giver hinanden plads til at være jer selv og gøre de ting, som I hver især har lyst til. Det er aldrig forbudt at bede om alene-tid eller venne-tid, hvor I først og fremmest er individer og ikke et par.

6. I har fælles interesser. Så kan det godt være, at det er noget så enkelt som at se en serie sammen. En undersøgelse har faktisk vist, at det gør par lykkelige, at de ser tv-serier sammen. 

7. I overrasker hinanden. Og det gælder både de små, uventede hverdagsoverraskelser som en sød besked på hovedpuden eller et stykke chokolade i jakkelommen og de store, vilde overraskelser som en impulsiv mini-ferie på et lækkert hotel.

8. I krammer hinanden. Intet slår et langt kram, hvor ingen af jer har lyst til at give slip.

9. I har regelmæssig sex. I er gode til at udforske hinanden i soveværelset.

10. I går ikke sure i seng. I taler dagen og jeres diskussioner igennem, så I altid lægger jer til at sove ved siden af en, som I virkelig godt kan lide.

11. I bider indimellem tingene i jer og går på kompromis. Det er ikke alt, der skal diskuteres, så I vælger jeres kampe, og det betyder også, at I nogle gange må bide nogle ting i jer, men det er helt okay.

12. I lytter med oprigtig interesse til hinanden historier. Også når de er kedelige.

13. I plejer forholdet i stedet for at lede efter noget bedre. (Og ja, det gælder også en anden person, som er bedre). I gøder så at sige jeres eget græs i stedet for at blive misundelige over, at naboens er grønnere.

14. I husker hinanden på de magiske dage. Og I gør det især, når det hele brænder på, og I har lyst til at skride langt væk. 

15. I indrømmer højt, at I nogle gange er trætte af hinanden. Men I minder også jer selv og hinanden om, at I det meste af tiden er vilde med hinanden – og at I hellere vil drive hinanden til vanvid end nogen som helst andre.