utro par
© Getty Images

3 utro mænd svarer på de spørgsmål, vi alle sidder tilbage med efter utroskab

Hvorfor, mænd, HVORFOR?

25. september 2016 af Redaktionen

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor mænd vælger at være utro? Eller spekuleret på, om de mon ændrer adfærd, mens det står på eller bagefter? 

Vi har spurgt tre mænd, som alle har prøvet at være deres kæreste utro. Lasse, Jeppe og Kenni er klar til at svare hudløst ærligt på spørgsmål omkring utroskab – og du kan læse deres svar lige her.

Hvorfor var I utro? 

Lasse: “Jeg vidste inderst inde godt, at jeg ikke havde en fremtid med de to kærester. Den ene havde jeg været kæreste med i et år, og forholdet gav en tryghedsfølelse, så jeg kunne bare ikke få mig selv til at slå op. Men det burde jeg have gjort, før jeg var hende utro. Hvis jeg bare er i et forhold for tryghedens skyld, er der formentlig en risiko for, at jeg på et eller andet tidspunkt er utro.”

Jeppe: “For mig handlede det også om usikkerhed. Hvis jeg følte, at jeg ikke kunne stole på hende, blev jeg usikker og var tilbøjelig til at søge bekræftelse andre steder. Engang var jeg såret og jaloux på en kæreste, fordi hun havde været mig utro, så jeg endte med også at være hende utro flere gange.”

Ændrede I adfærd over for kæresten? 

Kenni: “Jeg var kold og forsøgte bare at glemme det. Jeg gjorde meget ud af ikke at blive uvenner med min kæreste og prøvede at være mig selv. Indimellem blev jeg hjemsøgt af dårlig samvittighed, men jeg slog det hen, for kyssene med den fremmede kvinde var bare sjov og ballade.”

Jeppe: “Mens jeg var utro, var jeg ret opmærksom på de signaler, jeg sendte. Jeg ville ikke virke unaturlig, så det blev en ubalance af overdreven sødhed eller overdreven fjernhed. Seksuelt blev jeg tilbageholdende over for min kæreste efter de tilfælde, hvor jeg havde haft ubeskyttet sex, da jeg var utro.”

Hvordan havde jeres samvittighed det?

Jeppe: “Jeg har haft brug for at lette mit hjerte ved enten at tale med en kammerat eller sige det til min kæreste. Jeg tænkte, at hvis jeg er en kæreste utro, er der ingen grund til at fortsætte forholdet. På den måde har jeg forsøgt at slippe for den dårlige samvittighed.”

Lasse: “Jeg havde en rigtig dårlig smag i munden, og jeg var klar over, at jeg havde været grov. Undskyld blev pludselig et meget fattigt ord, og jeg gjorde meget ud af at bekræfte min kæreste og forsikre hende om, at jeg ville hende – og ingen andre end hende.”

Er det en undskyldning, at I var fulde? 

Lasse: “Du kan i bund og grund sagtens være utro, alene fordi du er stjernefuld. Så snart du får for meget indenbords, så kører den.”

Jeppe: “Jeg synes, det er noget fis, at man ikke kan bruge fuldskab som en undskyldning. Hvis du er fuld nok, er tankerne ikke med på samme måde. Jeg blev for eksempel totalt svag, hvis kvinder lagde an på mig, og når jeg var godt fuld, var det sværere at stå for.”

Kenni: “For mig at se er alkohol ingen undskyldning. Jeg var pænt fuld, da jeg var utro. Alligevel var jeg bevidst om, hvad jeg lavede, men jeg tror, at alkoholen gjorde mig mere ligeglad.”

Hvordan skal et forhold være for, at I ikke er utro?

Jeppe: “Jeg har behov for tillid og ærlighed. Jeg skal vide, hvor jeg har min kæreste, og at hun holder af mig. Hvis jeg har følt, at der ikke var gensidig kærlighed, er jeg oftere blevet fristet af andre. Og så er det vigtigt at give hinanden tid og plads til at gøre de ting, man hver især holder af.”

Kenni: “Jeg har brug for både at give og få bekræftelse fra min kæreste. Hun skal give klart udtryk for, at hun er vild med mig. Man skal give og tage. Og så er det meget vigtigt at give hinanden masser af luft, så der er plads til spontane ideer.”

Artiklen har tidligere været bragt i magasinet og er skrevet af Louise Gade Sig

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.