Utroskab: Trist kvinde
© iStock

5 tegn på, at din kæreste (måske) er dig utro

En psykoterapeut giver dig også gode råd til, hvad du skal gøre, hvis du genkender tegnene...

19. november 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Har du mistanke om, at din kæreste er dig utro? Vi har tidligere spurgt tre mænd om, hvorfor de var utro, hvordan deres samvittighed havde det efter – og om de ændrede adfærd over for kæresten. Du kan læse deres ærlige svar lige her, men vi har også spurgt psykoterapeut Pia Torp om, hvilke tegn der kan være på, at din kæreste er utro.

Alle mænd er forskellige, og at din kæreste passer på et eller flere af disse punkter betyder ikke nødvendigvis, at han er dig utro. Hvis du alligevel bliver utryg over at genkende mange af scenarierne hjemme hos dig, giver Pia Torp dig også et par gode råd til, hvad du kan gøre ved det.

1. Han er mere optaget af sig selv og sit udseende

Mange mænd går op i deres skæg, hår eller tøj, men hvis din kæreste pludseligt bliver meget optaget af sit udseende, kan det godt være et tegn på, at alt ikke er, som det bør være... Måske er det ikke ham selv eller dig, han gør sig til for.

2. Han er mere overbærende

Hvis han begynder at være mere overbærende over for dig, når du gør noget, han normalt ville blive sur over eller ked af, kan det skyldes, at han ikke vil skændes med dig, fordi han har dårlig samvittighed over at holde på en stor hemmelighed.

3. Han virker mere ligeglad med emner, der normalt fører til en konflikt

Plejer I ALTID at diskutere om jeres økonomi? Eller om hvad I skal lave nytårsaften? Et tegn på utroskab kan være, at din partner pludseligt begynder at stoppe med at sige sin mening eller være ligeglad med ting, I normalt ville diskutere om.

4. Han har aftaler med alle mulige, som han ikke plejer at se

Hvis din kæreste begynder at se Lasse, han gik til teakwondo med i folkeskolen, eller Mogens, sin gamle idrætslærer, hele tiden, er det selvfølgelig skønt for ham at have genoptaget kontakten til dem. Dog kan det godt virke lidt underligt, at han ud i det blå bruger så meget af sin tid sammen med nogle, han ikke plejer at ses med...

5. Han har ikke lyst til sex

At din kæreste ikke har lyst til sex kan skyldes mange ting. Tidligere har vi talt med sexolog Jakob Olrik, som fortæller, at en hård dag sagtens kan være skylden til en ikke-eksisterende sexlyst. Hvis din kæreste ikke har lyst til sex, og du samtidigt kan genkende mange af de andre tegn på listen, kan det dog godt betyde, at han ikke har lyst til dig, fordi han har været utro. 

Det skal du gøre, hvis du genkender tegnene

  • Vær ærlig. Hvis du har mistanke om, at din kæreste er dig utro, er det vigtigt, at du spørger ind til det. Pas på med anklage ham, for du ved jo ikke, om du har ret i din mistanke. Start derfor sætningen med: “Jeg føler, at du er fraværende... ”, “Jeg bliver utryg, når...” eller noget andet, som tager udgangspunkt i dig selv. Fortæl ham, hvad du tænker og føler om nogle af de konkrete ting, han gør.

  • Spørg ind. Hvis dit hoved er ved at eksplodere af angst for, om han kunne finde på at være sammen med en anden, er der måske nogle ting, du og han skal blive bedre til at tale om. Det er helt okay at fortælle, hvad du føler, når han eksempelvis ikke har lyst til sex med dig. I stedet for at du i flere uger går og tænker over, om det mon er, fordi han er dig utro, kan du hurtigt slippe af med panikken ved at spørge ham direkte. Måske er han bare træt? Eller måske har han bare ikke været i bad, så han ikke føler sig så lækker? Der kan være mange grunde!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori