Et par sidder foran Colosseum og tager et billede
Der er nogle ret vigtige ting, som I bør overveje, inden I tager afsted sammen. © Getty Images

6 tydelige tegn på, at I er klar til at tage på kæresteferie

Skal I bare hoppe på flyet og afsted, eller er det mon bedre at vente lidt?

13. oktober 2018 af Michelle Andersen

Overvejer du og ham den søde at tage afsted på jeres første kæresteferie? Inden I booker jeres rejse, kan det være en god idé at finde ud af, om I overhovedet er klar til at pakke kufferten og smutte afsted sammen – på den måde kan I måske undgå at få en dårlig oplevelse. 

Derfor har vi samlet seks tydelige tegn på, at I er klar til at tage på jeres første kæresteferie. Hvis I kan nikke ja til de her tegn, så er det bare med at hoppe på flyet og komme afsted i en fart. 

Hvis ikke, så bør I måske overveje en ekstra gang, om kæresteferien absolut skal ske lige nu, eller om det måske er bedre at trække den lidt, indtil I kender hinanden endnu bedre. 

1. I kan sagtens holde hinanden ud i over en uge

Det lyder måske ret indlysende, at I skal kunne holde hinanden ud i mere end et par dage i træk for at kunne tage på ferie alene sammen. Men ikke desto mindre er det altså en vigtig ting at overveje, om I virkelig kan, inden I tager afsted. Hvis ikke, så kan ferien hurtigt blive meget lang og sur. 

2. I har accepteret hinandens vaner

... og det gælder altså både de gode og de dårlige af slagsen. Måske sover han altid vildt længe, mens du ligger lysvågen klokken syv om morgenen. Det kan også være, at han absolut skal spise aftensmad inden klokken 17, mens du foretrækker den sene version efter klokken 20. 

Det er virkelig vigtigt, at I har lært at leve med hinandens vaner og accepterer hinandens forskellige behov, inden I tager afsted på kæresteferie. For hvis ikke I kan det, så vil det sikkert skabe nogle problemer undervejs på ferien, som ikke er rare at skulle tage sig af, når det egentlig er meningen, at I bare skal hygge jer. 

3. I har afstemt jeres forventinger til ferien

Der er så mange forskellige meninger om, hvordan en ferie skal være. Nogle er mest til den afslappende version, mens andre foretrækker at være aktive og vandre, køre på scooter, dykke eller udforske nye steder dagen lang. 

Hvis I allerede har snakket med hinanden om, hvad I forventer af en ferie, og hvad I har lyst til at lave, mens I er afsted, så undgår I dumme diskussioner om det undervejs. 

Et par er ude og rejse og leger turister
Hvis I har afstemt jeres forventninger med hinanden, undgår I dumme diskussioner på ferien. © Getty Images

4. I har samme ønsker om ferien

Det er ret vigtigt, at I har nogenlunde samme forestilling om, hvilken feriedestination I gerne vil rejse til, og om det skal være en kulturel, aktiv eller afslappende ferie – eller måske noget helt fjerde. 

Det nytter ikke noget, at den ene vil til Mallorca og dase i solen, hvis den anden vil til Asien og backpacke. Det er derfor super vigtigt, at I har samme ønsker om ferien, så den ene ikke keder sig eller fortryder undervejs. 

5. I har snakket om økonomien 

Hvis I har snakket om, hvor mange penge I hver især har lyst til (og mulighed for) at bruge på en kæresteferie, så kan det ikke gå helt galt. Så har I nemlig allerede hjemmefra afstemt, at I ikke nødvendigvis skal ud og spise på Michelin-restaurant hver dag, hvis den ene har et maksimalt budget på 1000 kroner. 

Når økonomien er på plads, undgår I unødige diskussioner og uoverensstemmelser om penge undervejs – og det vil I jo gerne, ikke? 

Et par sejler i kano
Det er vigtigt, at I er enige om, hvad I skal lave på ferien. © Getty Images

6. I er villige til at gå på kompromis for hinanden 

Hvis I begge to er villige til at på på kompromis for hinandens skyld i hverdagen, så kan I helt sikkert også finde ud af at gøre det på ferien. Hvis I derimod har lidt svært ved det og begge helst vil have, at alting går efter jeres hoved, så kommer det højest sandsynligt til at være et problem på ferien. 

Hvis du fornemmer, at I endnu ikke er helt gode til at finde mellemveje, som passer jer begge, så er det måske en god idé at lære hinanden lidt bedre at kende, før I rejser ud i verden sammen. 

Alt det praktiske

Når alt dette er sagt, så betyder det selvfølgelig ikke, at I ikke kan tage på kæresteferie, hvis I ikke kan nikke ja til alle seks tegn. Det er jeres egne mavefornemmelser, som afgør, om I skal tage afsted eller ej – men I kan i hvert fald bruge tegnene som en lille guide til, hvilke ting I skal overveje, inden I hopper på flyet. 

I skal desuden huske, at der også er en del praktiske ting, som er utrolig vigtige at have styr på, inden I rejser. Det drejer sig for eksempel om rejseforsikring, vaccinationer, visa og veksling af valuta. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori