Dårligt forhold mellem mand og kvinde
Find ud af, om du er i det rette forhold. © Getty Images

9 tegn på, at du er i det helt forkerte forhold

Parterapeuten guider dig til, hvornår du skal gå din vej

12. juni 2017 af Katrine Vendelbo

Som ordsproget lyder, så gør kærlighed blind. Det kan være svært at se, om din partner er god for dig, når du er smaskforelsket.

Men det kunne nu være meget rart, hvis du kunne kigge efter nogle tegn på, om han var værd at spilde tid, kræfter og følelser på, ikke?

Parforholdsrådgiver Lasse Bauer giver dig her – uden at pakke det ind – ni klare tegn på, at du er i det forkerte forhold, og han forklarer, hvorfor du skal gå din vej. 

1. Du prioriteres lavt

“Det duer ikke, hvis du er en mulighed i stedet for en prioritet. Vi har alle vores forskellige målestok for, hvornår vi bliver prioriteret af kæresten, men uanset hvilken type du er, er det vigtigt at lægge mærke til, at du bliver prioriteret i det omfang, du selv ønsker,” siger Lasse Bauer.

Han forklarer dog, at der her er forskel på at date og være i et forhold. Hvis du dater, kan du ikke forlange så meget af den anden person, men når I netop er i et forhold, skal og bør du forvente at blive prioriteret. 

2. Han er ikke stolt af dig

“Er du sådan en tage-frem-ved-lejlighed-ting, som han ikke vil vise frem til sin familie og venner, så er det ikke et forhold, der er værd at være i,” mener eksperten. 

Lasse Bauer forklarer også, at du skal være opmærksom på hans brug af sociale medier.

“Hvis han normalt viser sit liv frem på sociale medier, men ikke viser dig frem, bør alarmklokkerne ringe. Hvis han virkelig holder af dig, så er det jo ikke noget, han vil gemme væk i skabet. I værste tilfælde kan det betyde, at han ridder på to heste eller ikke vil lukke mulighederne hos andre.”

3. Han vil ikke investere tid, penge og følelser i dig

Lasse Bauer forklarer, at en mand ikke er værd at være sammen med, hvis han kun viser interesse, når det er belejligt for ham. 

“Hvis vedkommende er en, der er nærig med følelser og penge, skal du stille dig selv spørgsmålet: Er han virkelig en, der gider mig – eller bare en, der gider mig lige nu? Her tænker kvinder typisk: ‘Jeg kan fikse ham – jeg kan tæmme den vilde hingst. Hvis jeg bare elsker ham nok, skal det nok gå.’ Men det kan du ikke, og det er i virkeligheden på tide at gå,” siger Lasse Bauer. 

4. Han har psykiske og/eller mentale problemer 

Ifølge Lasse Bauer er det den helt store stopklods, hvis han enten er psykopat, narcissist, har andre mentale problemer, eller hvis han er ude i et misbrug. 

“Hvis du ender i et forhold med en sådan person, så gå med det samme. Her skal du stille dig selv spørgsmålet: ‘Vil jeg have en partner eller en patient?’”

Lasse Bauer forklarer, at du skal være sammen med en mand, hvis problemer ikke er meget større, end dem du selv står med, for du vil ikke ane, hvordan du skal tackle det, hvis det ikke er problemer, som du kender til.

“Alle har problemer, men du bliver nødt til at finde ud af, hvor store de kan være, før du kan være i forholdet. Et spørgsmål, du kan stille dig selv, er: ‘Hvis jeg er sammen med vedkommende, hvem er det så, jeg behandler dårligt?’”

5. Han er en dårlig kammerat

Hvis du er sammen med en mand, som ikke er der for dig eller støtter dig, som han bør, skal du går din vej. 

“I min definition starter et forhold med et godt kammeratskab. Du har en, der har din ryg og støtter dig, hvis der er noget galt,” lyder det fra eksperten. 

Lasse Bauer forklarer, at hvis du eksempelvis lægger med blindtarmsbetændelse i starten af et forhold, så skal du nok ikke forvente det store af manden. Men når I har været sammen i noget tid, så skal du helt sikkert forvente mandens støtte, for ifølge Lasse Bauer er “... det jo ligesom derfor, vi er i et parforhold.”

6. Han taler uden handling 

Lover din kæreste guld og grønne skove, men handler han ikke ud fra det, han siger? Ifølge Lasse Bauer er han en “fantast”, som har store planer om ting, I skal gøre sammen, men som aldrig gør noget ved det. 

“Det er da helt sikkert sjovt at snakke om en rejse til Australien, men hvis han bliver ved med at tale uden handling – og love dig en masse, som han ikke giver dig – så er det ikke et holdbart forhold.”

7. Jeres forhold mangler X-faktor

“Du kan sætte dig ned med en nok så god liste af dealbreakers og tjekke manden af ud fra listen. Alt er, som det skal være, men alligevel mangler der noget. Måske tænder du ikke rigtigt på ham – eller også griner du ikke af hans vittigheder. Du tænker måske: ‘Vi får lige at se, om det ikke kommer...’,” siger Lasse Bauer. 

Han mener, at det er værd at bide mærke i, hvis du er i et forhold, hvor du rationelt synes, at det er rigtigt, men du stadig mangler et eller andet. Her skal du lytte til din intuition. Hvis jeres forhold eksempelvis bliver ved med at være bror-søster-agtigt, skal du overveje, om det er nok for dig.

Omvendt forklarer Lasse Bauer også, at det kan være farligt kun at gå efter ens intuition, for så glemmer du dealbreakerne – og de er også vigtige.

8. Du bortforklarer hans dårlige opførsel

“Jo mere tid, du bruger på at forklare dine kærestes handlinger væk, jo mere bullshiter du dig selv,” mener Lasse Bauer. 

Han forklarer, at du ikke skal undskylde, hvis din kæreste snakker med ekskæresten hver anden dag eller liker fremmede kvinders topløse billeder på Instagram. Du er højst sandsynligt bange for, at I skal slå op med hinanden, men du fodrer dig selv med løgne, for inderst inde ved du jo godt, at din kæreste gør noget forkert. Se sandheden i øjnene – når han ikke behandler dig godt, bør du slå op med ham.

Hvis du derudover føler, at din partner manipulerer med dig, så du bliver i tvivl om dine følelser, tanker og holdninger, så kan det være, at du bliver udsat for gaslighting, og det er psykisk nedbrydende.

9. Han er sammen med dig, fordi det er belejligt

“Hvis du møder en mand, som flytter ind et par dage efter, fordi han påstår, at han er vild med dig, skal du stoppe op og overveje: ‘Hvorfor er han vild med mig?’. Kunne det i virkeligheden have noget at gøre med, at han bare mangler et sted at bo?” spørger Lasse Bauer.

Han mener, det er vigtigt at tænke over, hvad det er, som manden vil med dig. Måske du har et godt netværk eller mange penge, og det er noget, som han kan finde på at udnytte. Hvis det i det hele taget virker, som om han er sammen med dig, fordi det er belejligt for ham lige nu, skal du gå din vej.

“Finten er ikke at udpege, hvad den type mand vil – finten er at undgå ham.”

På Woman.dk anerkender vi alle seksualiteter. Af sproglige årsager er denne artikel ved første øjekast målrettet kvinder med partner af modsatte køn, men “han” kan til enhver tid udskiftes med “hun” eller "vedkommende".

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide