Kærestepar kigger på hinanden
Et sundt parforhold kræver, at begge parter er glade. © iStock

9 veje til at blive en bedre kæreste

Det kan både gavne din kæreste og jeres parforhold

29. juli 2018 af Rikke Hovn Poulsen

Du er muligvis allerede en alletiders kæreste, men hvis du engang imellem føler, at du kunne gøre endnu mere for at gøre din mand glad – og jeres parforhold stærkere – så har vi her listet ni råd, der kan hjælpe dig på vej. 

1. Vær uafhængig

Vi kender dem alle sammen: Kvinder, der pludselig begynder at interessere sig for motorsport. Seje singledamer, der fra den ene dag til den anden ikke kan gå uden for en dør uden at have en mand med som vedhæng. Og veninder, der nærmest ændrer personlighed og forvandler sig fra hardcore handywomen til brødbagende, sweaterstrikkende husmødre, så snart de får en kæreste.

De gør det for at please den nye mand I deres liv, og i begyndelsen synes han sikkert, det er dejligt med sådan en medgørlig kæreste. Men med tiden bliver det røvkedeligt – både for dig og for ham!

Det er nemlig komplet umuligt at give en mand ordentligt modspil, hvis du altid lader hans liv komme før dit eget. Du er nødt til at holde fast i dig selv, hvis du vil blive ved med at være en god kæreste for ham. 

Det betyder naturligvis ikke, at du partout skal stå på din ret til at gå i byen med veninderne hver fredag og lørdag, hvis du i virkeligheden har mere lyst til at blive hjemme og være kærestekedelig. Men en aften ude et par gange om måneden bør du unde dig selv – husk på, at det også er sundt at savne hinanden!

2. Lad ham leve sit eget liv

Lige så vel som du skal have plads til at gå ud med veninderne, skal din kæreste også have sin frihed til at drikke øl efter fodboldtræningen, spille poker med gutterne, tage på fisketur med sin bedste ven eller hvad han nu går op i af underlige ting. 

En god kæreste begrænser ikke sin partners udfoldelser – hun opmuntrer ham til at have det sjovt i stedet for altid at presse ham til at blive hjemme.

Okay, selvfølgelig er der grænser – han skal ikke gå ud og have sex med andre damer i frihedens navn. Og du skal ikke føle, at han altid prioriterer vennerne og fodbolden over dig. Men hvis du giver ham tid og plads til at være sig selv, vil du sikkert opleve, at behovet lige pludselig ikke er så stort længere – kærligheden er nemlig så smart indrettet, at jo mindre du plager, skælder ud og kræver af ham, jo mere får han lyst til at være sammen med dig.

3. Dyrk sex

Det kan godt være, du tænker, at det er et fjollet råd at have sex – hvis du gør, så ønsk dig selv tillykke. For det er faktisk ikke alle kærestepar, der jævnligt sørger for at ruske hinanden igennem, efter at den første forelskelse har lagt sig.

Men sex er altså en vigtig ingrediens i et sundt forhold. Der er ikke noget, der kan erstatte den følelse af nærhed og intimitet, som en god omgang elskov giver. Det behøver ikke være vildt og voldsomt – en af de fem klassiske sexstillinger går aldrig af mode! 

Kærestepar der har sex i soveværelset
Sex er en vigtig ingrediens i et sundt parforhold. © iStock

4. Hold dig lækker

Joggingbukser og Sloggi-undertøj har det med at finde vej ind i selv de smækreste dullers garderober, når de har haft fast kæreste på et stykke tid. Og ja, det er utrolig vigtigt, at du kan slappe af og være dig selv i hans selskab, og at han elsker dig for det indre og ikke for det ydre. 

I et godt forhold bliver I ved med at betragte hinanden som frække og sexede – og det kan sommetider godt kræve vedligeholdelse. Så du kan med fordel hive det frække lingeri frem engang imellem... 

5. Undgå mor-fælden

Din kæreste har allerede en mor – og han synes garanteret ikke, han behøver en til! Så lad være med at skælde ud over hans rengøring, sure sokker og spisevaner. Der er ingen mænd, der gider en sur kæreste, der får dem til at føle sig som vrantne teenagere igen. 

Lev med hans uvaner (ligesom han sikkert lever med dine uden at brokke sig) – eller gå din vej!

6. Vær sød ved hans venner og familie

Det betyder uendeligt meget for en mand, at hans kæreste kommer godt ud af det med hans venner. Så gør en indsats for at lære dem at kende, og lad være med at brokke dig over hans irriterende venner, så snart de er ude af døren. Han må gerne sige noget dårligt om sin omgangskreds – du må ikke (og vice versa).

Svigerfamilien er kendt for at være en tricky bastard, men også her er det vigtigt, at du holder tungen lige i munden. Hvis alt går vel mellem dig og din kæreste, skal du trækkes med dem resten af livet. Og det løber altså op i mange julefrokoster og påskemiddage i længden! 

Det bliver både ubehageligt for ham og dig, hvis du fra starten lægger dig ud med svigermekanikken.

Mand og kvinde snakker i sofaen
Det er vigtigt at snakke pænt til – og om – hinanden. © iStock

7. Tal pænt

Du lærte det helt tilbage i børnehaven – og det gælder altså stadigvæk: Snak pænt til din kæreste! Rigtig mange kvinder skælder og smælder på deres bedre halvdel med et sprog, som de aldrig kunne drømme over at bruge over for andre mennesker. 

Det er helt i orden, at du giver udtryk for dine følelser, når du synes, han har været et fjols. Men det er altså hverken særligt charmerende eller befordrende for kærligheden, når du skriger ‘kraftidiot’ og smækker med døren som en 7-årig.

Husk også at tale pænt om din kæreste, når han ikke er til stede. Det kan godt være, du får mere opmærksomhed fra veninderne, når du fortæller om jeres skænderier og hvor åndssvag, han er. Men tænk på, hvordan du ville have det med, at han omtalte dig på samme måde – det kan du ikke være bekendt!

8. Sig, hvad du vil have

Medmindre din kæreste har taget et kursus i det okkulte, er han ikke tankelæser. Så hold op med at tro, at han kan se på dig, hvad du vil have!

Hvis der er noget, du gerne vil have ham til at sige/gøre/lave om, skal du sige det til ham. Og med det mener vi sige det højt – det gælder ikke at signalere det med kropssproget, lige meget hvor tydeligt du selv mener, du gør det. Rigtig mange mænd ville rykke betydeligt højere op på det internationale lykkeindeks, hvis ellers deres kærester kunne lære at åbne munden og få tungebåndet på gled i stedet for at blive pigesure.

9. Små overraskelser i hverdagen

Vis din kæreste, at du tænker på ham – også når han ikke er til stede. Køb små gaver til ham, når du tilfældigvis falder over noget, du ved, han vil blive glad for. Skriv en sød besked til ham og læg den på køkkenbordet, når du ved, han kømmer først hjem. Eller smugl et stykke chokolade med i hans madkasse. 

Vis også gerne, at du tænker på ham – også når I ikke er sammen – ved at sende ham en SMS, som han med garanti gerne vil modtage. Det er de små gestusser, der får ham til at mærke, hvorfor det var, han forelskede sig i dig til at begynde med – og som får ham til at huske, hvor heldig han er at have dig.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori