Der stod ABSOLUT ikke sex på programmet hjemme hos Pia og Allan den aften...
Der stod ABSOLUT ikke sex på programmet hjemme hos Pia og Allan den aften...

Bryd jeres dårlige parvaner

Er der gået rutine i den derhjemme? Ryd ud i de dårlige vaner - læs her hvordan du gør

7. maj 2010 af Mette Andrea Boesgaard

Bryd jeres dårlige parvaner


Så længe I er nyforelskede er alt, I gør sammen, ren romantik. Ser I tv sammen, er I flettet ind i hinanden. Middage sammen er lutter lange blikke. Og I kan slet ikke lade være med at røre, pille, nusse og elske.

Men sådan bliver det ikke ved med at være, og pludselig en dag vågner du op og finder ud af, at også jeres engang så unikke parforhold er blevet fyldt med vaner. Dårlige vaner, der måske endda kan slå jeres kærlighed ihjel! Fortvivl ikke, her giver Woman jer de gode råd til, hvordan I slipper vanerne og puster nyt liv i jeres forhold!

 

Knald løs!

DÅRLIG VANE NR. 1: I har droppet sexlivet
Da I lige mødtes, kunne I slet ikke holde fingrene fra hinanden. Nu skal I virkelig mande jer op for at have sex.

Derfor er det dårligt: Hvis I aldrig eller kun sjældent har sex, bliver din krop og din hjerne vænnet fra at tænke på sex. Det er starten på en ond cirkel, for det betyder, at du kan gå længere og længere uden sex - og til sidst måske endda undvære det helt.

Sådan stopper I: Lad være med at vente på, at gulvet er støvsuget, opvasken er taget, den romantiske middag er serveret og alt er perfekt til en tur i høet - det sker sjældent. Endnu vigtigere: Lad være med at vente på, at du bliver væltet om på gulvet af liderlighed. Tag i stedet initiativ til sex, når du er åben overfor det. En smule sex puster liv i din krop og dine følelser for din kæreste, og det får dig sporet ind på at tænke på sex igen. Og det er gerne starten på en god cirkel - mere vil som bekendt altid have mere!

Stop hakkeriet

DÅRLIG VANE NR. 2: I hakker på hinanden
Der var engang, hvor I bestandigt hviskede søde ord i hinandens ører. Nu er blikkene onde og ordene drypper af bebrejdelser.

Derfor er det dårligt: Det løser ingenting, at I hakker på hinanden - tværtimod, det gør bare, at I bliver endnu mere vrede på og frustrerede over hinanden. Og hvad værre er: Det kan blive begyndelsen til enden for jeres forhold, fordi det æder jeres kærlighed til og hengivenhed for hinanden.

Sådan stopper I: Essensen i et godt forhold er, at I begge to arbejder sammen om at imødegå hinandens behov; derfor er det vigtigt, at I finder ud af, hvad I kan tillade jer at kræve af hinanden. Næste skridt på vejen er, at I bliver i stand til at forhandle om det på en måde, så I begge to kan leve med kompromiset. Lær at kommunikere på en ordentlig måde: Lyt til hinanden. Hvis du vil have noget af din kæreste, så bed om det. Og tag så et nej for et nej, når din kæreste hverken kan eller vil efterkomme dit ønske.

Vær lækre

DÅRLIG VANE NR. 3: I er lidt for afslappede sammen
I er bare holdt op med at gøre så meget ud af jer selv - hårene i din bikinilinie og armhule er længere end dine hovedhår, og når I er sammen, er I som regel iført joggingtøj eller nattøj. Måske er I endda gået skridtet videre og I bøvser og prutter nu gerne i hinandens selskab, tisser for åben dør og drøfter højlydt jeres toiletvaner.

Derfor er det dårligt: Det er dejligt, at I kan være jer selv i hinandens selskab, men der er nødt til at være en grænse, hvis I skal blive ved med at bevare gnisten. Har du måske særlig meget lyst til at flirte med en storfisende, pelset kvinde i pyjamas?


Sådan stopper I: Det kan ikke undgås, at I slipper en vind i ny og næ, men gør en indsats for at lade være. Lav en ny regel: Hvis du ikke ville gøre det foran dine arbejdskolleger, så lad være! Og bliv så ved med at gøre noget ud af dig selv - det sender nemlig et signal til din kæreste om, at du stadig synes, han er så vigtig og speciel, at du vil gøre en indsats for at være den kvinde, han elsker. Husk på, at I får det forhold, I selv lægger op til. Hvis du behandler ham som en ven, bliver han en ven, hvis du behandler ham som en elsker, så bliver han din elsker.

Brug tid sammen

DÅRLIG VANE NR. 4: I er aldrig sammen
I er ovre "sidde lårene af hinanden"-fasen og nu begynder I hver især at gå ud med jeres gamle venner og genoptage hobbier fra før I blev kærester. Resultat: I er kun sjældent sammen.

Derfor er det dårligt: Det er et sundhedstegn, at der er plads til andre og andet i dit liv end bare kæresten. Men det er en balancegang, for hvis du altid har travlt med andre ting end kæresten, sender du samtidig et signal til ham om, at andre ting er mere vigtige for dig end han er.

Sådan stopper I: Skær ned på, hvor meget du går ud. Sørg for at fortælle din kæreste på forhånd, hvornår du er væk, og hvor du er henne. Og husk så at behandle din kæreste på samme måde, som du behandler dine venner: Invitér ham ud på date, gør dig lækker og sæt tid af til at være sammen med ham, ligesom du gjorde det, dengang I var nyforelskede.

Sluk fjerneren

DÅRLIG VANE NR. 5: Når I endelig er sammen, ser I tv

Teknisk set er I sammen; og ja, det kan godt være, at det er superhyggeligt at ligge på sofaen og dovne den til tv-flimmeret. Men mentalt er I ikke sammen.

Derfor er det dårligt: Det er ikke nok bare at være fysisk til stede. I er også nødt til at tage jer tid til at være sammen mentalt, til at koncentrere jer om hinanden, lytte på hinanden og tale sammen. Ellers dør jeres kærlighed og samhørighed på sigt.

Sådan stopper I: I behøver ikke slukke helt for fjernsynet (selvom det sikkert ville glæde jer, hvor meget ekstra tid I fik ud af det), men sæt tid af til at være sammen hver dag uden tv'et. Beslut at I spiser middag sammen uden tv'et, eller at I bruger en halv time hver morgen eller hver aften inden middag på at putte og snakke og være sammen. Det viser din kæreste, at du VIL ham, og det vil få jer til at føle jer tættere på hinanden i løbet af ingen tid!