Par sidder i bus
© iStock

Derfor behøver din kæreste ikke at være din bedste ven

Han får dit hjerte til at banke hårdere, men det betyder ikke nødvendigvis, at I også skal være BFF's

1. oktober 2017 af Anne-Mette Søndergaard

Det lyder superromantisk at være kærester med din bedste ven, men for nogle kan det være et pres at føle, at kærestepar skal være hinandens bedste venner – I kan nemlig sagtens være gode kærester uden at være bedste venner også!

Din kæreste må gerne være din bedste ven, men det er også helt i orden, hvis han ikke er – du behøver ikke lede efter manden, der kan give dig alt. I kan sagtens være gode kærester uden at være hinandens bedste venner.

Du har sandsynligvis en god portion venner i dit liv, og de er MINDST lige så vigtige som ham. 

Han kan – og skal – ikke opfylde alle dine behov

Når du har haft en rigtig hård dag med alt for meget drama, og du har brug for en tale med en, så behøver din kæreste nødvendigvis ikke være den person. Ifølge parterapeut Isadora Alman kan det være for meget pres for din kæreste, der ikke nødvendigvis kan udfylde så mange roller.

Det er vigtigt, at du stadig husker dine BFF's og ikke kun din BF, for hvad gør du, hvis det er din kæreste, der pisser dig af, men det er også ham, du bruger, når du har brug for støtte? 

Din kæreste kan ikke opfylde alle dine behov, lige så lidt som du kan opfylde hans. Derfor er det vigtigt, at du ikke glemmer dine venner, når du har fundet den store kærlighed. 

Husk dine veninder – og husk dig selv

Når din kæreste er din bedste ven, deler I højst sandsyndligt også samme omgangskreds og liv, hvilket kan betyde, at du mister din individualitet. 

Ifølge par- og sexterapeut Ian Kerner styrker det parforholdet, at begge parter kan bringe noget nyt ind i forholdet: “Et stærkt parforhold har brug for to unikke individer, så deres fælles liv kan blive så dynamisk som overhovedet muligt. De mest succesfulde par har meget tilfælles, men de forstår også at balancere, hvornår de skal have kærestetid, og hvornår de ikke skal.” 

Så tag du bare på en uges ferie eller bare en weekend sammen med veninderne uden kærester! – på den måde får du plejet dit vigtige forhold til dine fantastiske veninder, og måske vil du og din kæreste finde hinanden lidt mere interessante, når du kommer hjem. 

Kilder: Cosmopolitan.com

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.