Kvinde og mand skændes
© iStock

Derfor er utroskab noget af det værste, din partner kan udsætte dig for

En undersøgelse viser, at det langt fra kun er dit hjerte, der skades af oplevelsen

22. juni 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Hvis du er blevet udsat for utroskab, sidder du tilbage med en lang række spørgsmål og håber for guds skyld, at din partner har en grum skyldfølelse over det, han har gjort. Det, I havde sammen, er ødelagt, og du sidder selv tilbage med et knust hjerte.

Hvis du oplever en virkelig stor sorg eller en depression, skader oplevelsen endda ikke kun dit hjerte, viser en undersøgelse. Faktisk skader utroskaben hele din mentale sundhed og adfærd.

Utroskab leder til risikabel opførsel

Der medvirkede 232 unge college-elever i undersøgelsen, som er offentliggjort af Sage Journals. Fælles for deltagerne var, at de alle var blevet udsat for utroskab i løbet af de seneste tre måneder. Længden på deres parforhold var forskellige, og gennemsnittet på parforholdene var 1,76 år. 

Undersøgelsen viser, at de personer, som oplevede depression eller emotionel sorg efter at være blevet udsat for utroskab, i højere grad ville kaste sig ud i en risikabel opførsel. Det fortæller M. Rosie Shrout, som er forfatter bag undersøgelsen, til PsyPost

“De var mere tilbøjelige til at spise mindre, drikke alkohol og ryge marijuana ofte, have sex under påvirkning af stoffer eller alkohol eller overtræne,” fortæller Shrout. 

Kvinder oplever større sorg efter utroskab

Undersøgelsen viser også, at de personer, som skyder skylden på sig selv over, at deres partner har været utro, også var mere tilbøjelige til at kaste sig ud i en risikabel opførsel.

Derudover oplever kvinder også større sorg efter at være blevet udsat for utroskab end mænd. 

“Vi tror, det er, fordi kvinder typisk vægter forholdet som en kilde til deres egen identitet. Som et resultat af dette, har kvinder, som er blevet udsat for utroskab, større tilbøjelighed til at få dårligere mental sundhed og risikabel adfærd, fordi deres selvopfattelse er blevet beskadiget,” siger M. Rosie Shrout.

Undersøgelsen er som sagt foretaget med college-elever, som er omkring 20 år gamle, og det kan naturligvis have haft indflydelse på undersøgelsens resultater. Men det lyder (desværre) ret sandsynligt, at det ikke kun er dit hjerte, der tager skade, når der er utroskab involveret. Er du enig? 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide