Tina Fey
© Giphy

Disse 6 ting skal du holde for dig selv – og IKKE fortælle til kæresten

Kærlighed og ærlighed bør ikke altid gå hånd i hånd...

10. marts 2017 af Katrine Vendelbo

Vi ved allerede godt, at ærlighed er én af de ting, både vi kvinder, men også mænd leder efter i en partner. Der er nok en grund til, at kærlighed rimer på ærlighed, meeen der er alligevel nogle ting, du bør holde for dig selv. 

Overvej nøje, om det, du er ved at fortælle din kæreste, skader mere, end det gavner. Måske han egentlig helst vil være fri for at vide følgende seks ting?

1. Din familie og veninder

Hvis din familie eller veninder har sagt nogle knap så pæne ord om din kæreste, gør du klogt i ikke at rapportere videre til ham. Han vil uden tvivl blive såret, fordi han ved, hvor meget de betyder for dig. I værste fald kan han ende med at bære nag, og det vil skabe et akavet forhold mellem ham og din familie eller veninder. Hvis du er enig i de negative kommentarer, skal du selvfølgelig tage en snak med din kæreste – men der er ingen grund til at blande andres holdninger ind i jeres snak. 


2. Hans familie og venner

Hvis du derimod ikke deler den samme begejstring for hans familie eller venner, som han gør, bør du ikke sige det til ham. Overvej først, hvor såret du selv ville blive, hvis han sagde noget dårligt om din mor eller bedste veninde. Del i stedet dine frustrationer med dine veninder, som du ved, du kan stole på – måske de også bander lidt af deres svigermor eller kærestens kammerat i ny og næ?

3. Tidligere sexliv

“Min ekskæreste var vildt god til at slikke mig!” Du kan sikkert allerede nu regne ud, hvor lidt din kæreste ønsker at lægge ører til din ekskærestes evner i sengen? At fortælle din nuværende kæreste om dit seksuelle forhold til tidligere partnere kan slide voldsomt på hans selvværd. Mange mænd har i forvejen præstationsangst, når det kommer til at tilfredsstille dig – så lad vær' med at gøre ondt værre. Så snart du nævner eks'en, danner din kæreste mentale (ubehagelige) billeder i hovedet, som bliver svære at slette igen. Nej, bare nej!


4. Seksuelle fantasier

Ligesom du ikke skal nævne dit tidligere sexlivs opture, skal du heller ikke nævne de fantasier, som IKKE handler om din nuværende kæreste. Det vil udløse en ordentlig spand usikkerhed og jalousi – begge følelser, som ikke gavner forholdet. Mens I har sex, vil han mistænke dig for at fantasere om andre end ham, og selvom det ikke er tilfældet, bliver han svær at overbevise. Generelt er det at fantasere seksuelt om andre en indikator for, at forholdet ikke er heeelt, hvor det skal være. Selvfølgelig er det okay at savle over Ryan Gosling og hele holdet fra Magic Mike – men så heller ikke meget mere end det. 

5. Hans tøjstil

Det kan være fristende at foretage ændringer i hans garderobe, hvis du ikke heeelt føler hans tøj- eller skosamling. Men husk på, at han har valgt dét tøj og dé sko – og det er ham, som skal gå i det. Du kan selvfølgelig godt udtrykke din holdning om, hvad DU synes komplimenterer hans krop, eller hvilke farver der fremhæver hans flotte øjne. Mænd elsker i ligeså høj grad at få komplimenter, som vi kvinder gør. Så pas på med at kritisere, for han skal nødig føle sig utilpas i det, han har på!

6. Hans mål i livet

Hvad han vil, siger en hel del om, hvem han er. Så hvis du ser ned på hans drømme, vil han føle, at du ser ned på ham som person. Måske mener du, at hans mål i livet er for uambitiøse eller barnlige (mænd siges jo at være lidt længere om at blive voksne...), men støtte og opmuntring fra hans udvalgte kvinde betyder naturligvis meget for ham, og selvom du måske ikke forstår hans passion, bør du forsøge at bakke ham op. 

Frem med gaffatapen!

At få et forhold til at fungere kan være udfordrende nok i sig selv. Særligt, fordi du sikkert har oplevet, at du og kæresten ikke altid snakker samme sprog. Det bedste råd, vi kan give videre, er derfor: Tænk, før du taler. Hvis du overvejer at sige noget, du ikke selv har lyst til at høre, så frem med gaffatapen, og forsejl din overivrige mund!

Vil du ikke risikere at gå glip af de nyeste parforholdsråd, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.