Kvinde der er eftertænksom
Forsøg at få din kæreste til at løsne op for følelser.© Getty Images

Er din kæreste umulig at vriste et ord ud af, når det kommer til følelser?

Vi giver dig syv trin til at løsne op for din knudemand

10. juli 2020 af Redaktionen

Måske tvivler du på, om din kæreste overhovedet har stærke følelser – han viser det så sjældent. Men mænd og kvinders følelsesregistre er helt ens, vi lærer bare at tackle følelserne på helt forskellige måder gennem vores opvækst og kultur. Kvinder er procesorienterede; vi er trænet i at føle, analysere og snakke om alt, hvad vi tænker og føler.

Omvendt er mænd ofte målorienterede; de er trænet til hurtigt at finde en logisk løsning. Det skaber konflikter. Du bliver for eksempel sindssygt irriteret, hvis du har haft en konflikt på arbejdet, kommer hjem og fortæller kæresten om det, og han så straks kommer med en løsning.

Du ved da godt, hvordan du vil tackle dit problem – du nævner det kun for at blive mødt og tale om dine følelser! Men han tror, at han hjælper dig bedst ved at komme med en løsning, for det er nu engang sådan, han har lært at tænke.

I samarbejde med sexolog og forfatter, Jakob Olrik, giver vi dig syv tips til, hvordan du bedst tager snakken om følelser med din mand. 

Par der er glade for hinanden
Tag snakken om følelser med din mand, så han kan åbne op for dine behov. © Getty Images

1. Vælg dine kampe

I behøver ikke tale om alt! Det kan være fint at tie ting ihjel, så længe det er et aktivt valg og ikke udtryk for, at I gemmer følelserne væk under gulvtæppet, fordi I ikke kan tale sammen. Husk på, at følelsessnakken er dit behov, ikke hans. Kunne du lige så godt tage snakken med en veninde? Så gør det.

2. Start småt

Vælg et overskueligt problem, første gang I skal snakke følelser. Det giver en succesoplevelse, når det går godt, og næste gang kan I tage fat på nogle større issues i jeres forhold.

3. Aftal tid

Sig til din kæreste, at du har noget, du godt vil tale om – men ikke lige nu. Aftal i stedet et tidspunkt, og afsæt et stykke tid, fra et kvarter til en time. Så ved han, at samtalen ikke bliver ved for evigt.

4. Lav en dagsorden

Forklar ham, hvad udfordringen er: Måske synes du, du får for lidt ud af jeres sexliv, eller at han nedprioriterer dig i forhold til sine venner. Så er han med på, hvad I skal snakke om.

5. Forbyd løsninger

Mænd foretrækker at komme med løsninger i stedet for at tale om problemer – men det skal han ikke nu! Forklar, at denne samtale handler om, at I skal forstå hinanden og spørge ind.

6. Vær konkret

Hav eksempler klar, så du kan være specifik. Hold dig langt væk fra ord som ‘aldrig’ og ‘altid’ – det er alt for generelt til at fungere.

7. Tal om dig selv

Hold argumenterne på dine følelser i stedet for at kritisere. Sig: “Når du sms’er under middagen, føler jeg ikke, du værdsætter, at jeg har lavet mad. Det gør mig ked af det.” Det er konkret, og det forstår han! Hvis han føler sig angrebet, begynder han at forsvare sig, og så kommer I ingen vegne.

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.