Brug dit hjerte som telefon...
Brug dit hjerte som telefon...

Få en romantisk Valentins Dag

Lav en romantisk dag for dig og kæresten

20. januar 2007 af Andrea Boesgaard

Den 14. februar er det Valentins Dag. Tradtionen, som vi kender den fra USA og England, byder, at dette er dagen, hvor din elskede skal begave dig med en smuk buket, og du skal forkæle ham med søde ord på et pænt kort. Men det er jo slet ikke essensen i dagen - det absolut vigtigste ved Valentins Dag er, at I fejrer hinanden og jeres kærlighed. Og det kan I jo også sagtens benytte lejligheden til, selvom I synes, at det der med Valentins Dag er noget værre pjat, der kun er skabt af grådige blomsterhandlere.

Men hvordan skaber du egentlig en romantisk (Valentins)dag for dig og din elskede?

  • Allerførst så husk på hvad romantik egentlig er. Det er nemlig ikke noget, der er forbeholdt romantikerne iblandt os, det er bare ganske enkelt, at du gør noget særligt for din elskede - noget, du ved, han vil sætte pris på, og som vil vise ham, at du kender ham, og at du vil gøre alt for, at han skal være glad.
  • Hvis du vil give din elskede en romantisk dag, så start med at tale med ham om, hvad I hver især betragter som værende romantisk: Bare fordi du synes rosenblade på sengen er det mest romantiske i verden, er det jo ikke sikkert, at din kæreste er enig. Du kan også lure lidt på, hvad han egentlig ville påskønne, i smug.
  • Sådan finder du hans kærlighedssprog

  • Forbered dagen. Selvom det er sødt at improvisere - og det snildt kan lade sig gøre - så brug lidt tid på at få dagen til at klappe. Husk også at det kan være svært at få pladser på restauranter og biografer denne romantiske dag, for der er nok andre end dig, der har fået den idé at invitere kæresten ud.

  • Skiftes til at forkæle hinanden - så får I begge to både fornøjelsen af at yde og nyde. Skift for eksempel fra år til år, så to fantastiske planer ikke ender i kaos, fordi I ikke kan finde ud af, hvis plan I skal følger.

  • Og husk så på, at romantik ikke nødvendigvis koster. Søde ord er gratis - og det er jo kærlighedserklæringer, det handler om!