Får du det skidt, når kæresten tager i byen med vennerne?

Lær at styre din jalousi – for din egen og hans skyld

4. juni 2016 af Redaktionen

Slip kontrollen

Kontrol er et kodeord for rigtigt mange kvinder. Når han går i byen, har du slet ikke kontrol over situationen. Du ved ikke, hvad der kan ske, og du bliver bange for at miste ham. 

Men det er vigtigt, at du giver ham plads til at gå ud, og du skal lære dig selv at give slip. Det er ren win-win: Du slipper for at være nervøs, og han slipper for at give afkald på noget, han rigtigt gerne vil, for din skyld.

Dyrk dit selvværd

Selvværd er nøglen til at undgå at blive jaloux. Du skal sige til dig selv, at du er en god kæreste, og at det er dig, han elsker og vil være sammen med. Du skal kun omgive dig med personer, der siger det samme.

Kommunikér åbent

Kommunikation er altafgørende. Tag en snak med din kæreste om, hvorfor du er usikker. Fortæl ham, at du har brug for at høre ham sige, at det er dig, han elsker – og at han aldrig kunne finde på at være dig utro. Det er formentligt en selvfølge for ham, så hvis du gerne vil høre ham sige det, skal du ikke være bange for at bede om det.

LÆS OGSÅ 8 ting, mænd gerne vil høre

Lav aftaler 

Lav aftaler med din kæreste, inden han tager afsted med vennerne – for eksempel om, at han kommer hjem til dig og sover, eller at han skriver en sms til dig i løbet af aftenen.

Find grænserne

Grænser er en god ting at tale om på forhånd. Mange kvinder er nervøse, fordi de ikke ved, hvor grænsen går for deres kærestes opførsel i byen. Sæt jer ned, og tal om, hvad I synes, er i orden. Må I danse med en af det modsatte køn? Må I danse med den samme hele aftenen? Må I flirte? Den slags er virkelig godt at få snakket om.

Spørg dig selv

Spørgsmålet ‘Hvad er det værste, der kan ske?’ er godt at stille dig selv. Hvis din kæreste går ud og er dig utro, er det så overhovedet ham, du skal være sammen med?

Brug veninderne

Veninderne er dem, du skal tale med, når han er ude. Hvis du har det skidt, skal du ikke bombardere ham med sms’er og opkald. Ring i stedet til en veninde, eller lav en aftale om at ses. Det hjælper.

Nyd din alenetid

Udnyt, at du har en aften for dig selv. Hvis du planlægger en rigtigt god aften i dit eget eller venindernes selskab, bliver det pludselig en god ting, at kæresten skal ud, og du når slet ikke at bekymre dig om, hvor åndssvagt han opfører sig sammen med gutterne.

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman.

Du vil (garanteret) også kunne lide