Mand | Kvinde | Seng | Mobil
© iStock

Føler du dig som tredje hjul, når din kæreste (igen-igen) tager mobilen frem?

Eksperten giver et corny trick til at få ham til at lytte

2. maj 2018 af Amalie Kjær Boel

Det er fredag aften, og du har knoklet røven ud af bukserne for at imponere din kæreste med en udsøgt middag. Du har også købt en kæmpe pose bland selv-slik, så I virkelig kan råhygge! Det eneste, der kommer mellem dig og din kæreste, er bare lige hans mobil, som han har en tendens til at tage frem under jeres romantiske middag, når I sidder og ser film på sofaen, og måske endda også når I ligger i sengen. Ja, det kan være, at du faktisk nogle gange føler dig som et tredjehjul i jeres forhold (selvom du måske også selv ofte kigger på din telefon).

Hvis det er tilfældet, har vi her – med hjælp fra Christiane Meulengracht, som er parterapeut, coach og sexolog – lavet tre gode råd, som du kan bruge til at konfrontere din kæreste, hvis han er lidt for glad for sin mobil.

1. Konfronter ham 

Christiane siger: “Hvis du føler, at mobilen får lige lovligt meget opmærksomhed, er det vigtigt, at du får sagt til ham på en klar måde – uden kritik i luften – hvordan du har det.” Din kærestes mobil kan måske være limet til hans hånd, fordi han keder sig, spiller spil eller fordi det simpelthen bare er blevet en vane for ham at tjekke sin mobil – lidt for ofte.

“Der er stor forskel på, om du skal bede ham holde pause fra et spil, eller om han har gang i en affære,” siger Christiane. Hvis du konfronterer ham, og han siger, at han keder sig, så siger Christiane, at du skal spørge ind til, hvad der har gjort, at I er havnet her – og at I bør tale sammen om, hvor I vil hen, og hvad der skal til for at komme derhen.

2. I bør begge lægge jeres mobiler væk!

“Tag snakken på et tidspunkt, hvor du er i stand til at lytte og udtrykke dig selv meget klart. For hvis du bebrejder, skælder ud, og giver ham skylden for noget, han måske ikke har gjort, så vil han formentlig gå i selvforsvar… Så sæt tid af til at tale sammen – og læg jeres mobiler og andre distraktioner væk – og det gælder jer begge,” siger Christiane. For det nytter jo ikke noget, hvis du også sidder med din mobil fremme, når du siger, at du har et problem med, at han gør det.

3. Ellers kan du altid prøve et corny trick

Du kan også spørge dig selv, om du selv er nærværende og har lyst til at prioritere din kæreste først – for måske er I lige dårlige eller gode til det. “Hvis du savner hans nærvær og opmærksomhed, kan du selvfølgelig selv prøve at bringe nærvær og opmærksomhed ind i jeres parforhold (igen),” siger Christiane.

“Et lille tip til at få din mand til at lytte: Læg en hånd på hans lem, mens du afleverer en kort besked. Ja – det lyder corny, men det virker,” tilføjer Christiane.  

Så inden du dømmer ham, så find ud af, hvad du selv kan gøre for jeres forhold, og om du også selv tager mobilen frem, når din søde kæreste måske har gjort klar til jeres middag. Hvis det er et større problem, kan I altid overveje at kontakte en parterapeut. Christiane gør det klart, at en mobil kan aldrig erstatte et varmt og nærværende menneske. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.