Ulykkelig kvinde
© iStock

“Hans livsstil gør, at jeg bruger alt for meget tid på at være ked af det”

Hjælp vores kære læser, som har brug for nogle gode råd

18. december 2016 af Amanda Vejle

En frustreret læser har bedt om hjælp fra kvinderne på Womans forum, fordi hendes kærestes livstil er så forskellig fra hendes egen, at hun føler, hun skal gå på kompromis med sig selv for kærligheden. Hun er dybt ulykkelig, og hun ved ikke, hvad hun skal gøre. 

Se hendes indlæg herunder og et af de gode råd, hun fik med på vejen.

Hvis du har gode råd, så deltag i ugens dilemma, og hjælp hende og andre kvinder på Womans forum.

Deltag i ugens dilemma her

“Jeg hader mig selv for altid at være den sure, jaloux kæreste, som altid brokker sig”

“Hej!

Jeg er en pige på 27, jeg har en kæreste, som jeg er utrolig glad for, men vi har et evigt tilbagevende problem, som er gået lidt i hårdknude. Jeg elsker ham umådeligt højt, men hans livsstil gør, at jeg bruger alt for meget til tid på at være ked af det.

Han arbejder ca. 50-60 timer næsten hver uge, derud over har han gang i allemulige mærkelig projekter og med i alverdens foreninger. Derudover er han meget social og tager på 4-5 ferier og forlængede weekender om året med kammerater/foreninger. Alle de ting gør ham rigtig glad og han trives i det. Dette indebærer dog, at jeg kommer til at bruge rigtig meget tid alene, som gør mig både ked af det og ensom. Jeg har forsøgt at bruge mere tid med mine veninder, gå i byen og dyrke mine hobby'er mere, for at se om jeg på denne måde kunne finde en rytme jeg var glad i, men følelse forsvinder ikke og jeg har samme følelse som da jeg var single, nemlig et savn efter en tosomhed og tryghed, som et forhold giver.

Vi snakker om det cirka en gang om ugen, og hver gang er det lige ubehageligt. Enten ender det i et skænderi eller med at jeg græder rigtig meget. Han oplever, at jeg presser ham og giver ham dårlig samvittighed hele tiden. Det har jeg ingen intension om, men jeg kan mærke at jeg brænder fuldstændig sammen, når jeg forsøger at holde følelserne inde i mig selv, og jeg ved ikke hvordan jeg skal udlægge dem anderledes.

Jeg har det rigtig dårligt med mig selv over, at jeg ikke formår at være cool og lade ham leve hans liv som han ønsker det, og jeg hader mig selv for at være den altid sure, jaloux kæreste, som altid brokker sig over han ikke er moden og dedikeret nok. Sådan ønsker jeg ikke at være, men jeg føler, at jeg hele tiden skal kæmpe for at undertrykke følelserne omkring det.

Jeg kan ikke finde ud af om det er urimelige krav og man ikke kan forvente det af en kæreste og løsningen er at jeg bare arbejder mere med følelserne, eller om jeg burde give op og gå fra ham.

Derfor har jeg brug for at høre hvor meget I mener man skal gå på kompromis med sig selv for at være i et forhold, og hvor meget det er rimeligt at forvente af en mand?”
- Kamilla1344

Deltag i ugens dilemma her

“Det er ikke bare dig, der skal acceptere ham eller gå fra ham”

“Måske har I gået til emnet forkert, når I har snakket om det. Jeg vil ikke sige, at den eneste løsning er at acceptere det eller gå fra ham - det er simpelthen en oversimplificering, da der er alt for mange detaljer som vi slet ikke kender til. Jeg og min kæreste har været igennem mange ting, vi har været uenige om, og hvor vi har haft diskussionen masser af gange - hvis vi så bare havde taget imod lignende råd bare at gå fra hinanden, så ville vi slet ikke være der, hvor vi er nu. 

Mennesker er dynamiske og kan ændre sig og blive klogere. Jeg vil også sige, at det lidt er en skrøne, at man slet ikke skal gå på kompromis med nogle ting, når man er i et forhold. Man kan jo ikke bare forvente, at man kan fortsætte med at være og gøre 100% det man vil, som fra før et forhold (udover selvf. at være sammen med andre, det er en selvfølge i monogame forhold). Man går jo allerede på kompromis ved at man skal tage hensyn til hinanden, noget som man jo ikke skal gøre, når man er single. Så det med at man ikke skal gå på kompromis er simpelthen forkert efter min mening.

For at være ærlig, så tror jeg heller ikke der er mange kvinder, som ville trives med at have en mand, der er SÅ travl, som du beskriver ham. Han arbejder 50-60 timer og har rigtig meget ved siden af... det kan jeg simpelthen ikke tro, at der er mange der vil have det fedt med. Man kan jo ikke se en fremtid med sådan en mand, for der vil ikke være tid til overhovedet at slappe af sammen, hvis han så også booker nogle af weekenderne. Så det skal han jo også lige have i overvejelserne, når han har valgt den livsstil som han har - at selvom det ikke bliver jer, er det ikke lige sikkert, det vil være så nemt for ham at finde nogen, som ville finde sig i at blive prioriteret så lidt.

Så altså, det er ikke bare dig, der skal acceptere ham eller gå fra ham, det er ham som måske i sidste ende skal acceptere at hvis han vælger den livsstil, så bliver det sikkert også svært for ham at finde eller beholde en kæreste som er okay med det.

Hvor længe har I været sammen?”
- Contrast

Deltag i ugens dilemma her