årsdag ideer
Mangler du inspiration til en årsdags-date?© Getty Images

8 idéer til ting, I kan lave på jeres årsdag (eller en anden fejring)

Måske I normalt spiser ude, men vil I gerne prøve noget nyt?

11. november 2022 af Maria Dalby Kamper

Er det snart jeres årsdag? Tillykke!

Det er lidt af en milepæl, og nogle går mere op i det end andre. Der er ikke noget rigtigt svar på, hvordan en årsdag skal være eller ikke være, så det skal I helt selv bestemme. Hvis I dog har lyst til at lave noget anderledes, så har vi her samlet nogle søde idéer til at fejre hinanden (som ikke bare er en middag).

P.s. En årsdag behøver ikke at være med kæresten – det kan være med en god veninde. Uanset hvad er der her nogle bud på, hvad I kan lave sammen for at gøre dagen lidt bedre. Idéerne kan naturligvis også bruges i forbindelse med bryllupsdage eller helt almindelige dag, hvor I bare vil nyde hinanden.

1. En selvforkælelsesdate

En selvforkælelsesdag kan laves på alle budgetter. I den lidt dyre ende kan I tage på hotel med spa og blive forkælet med luksus. Et andet virkelig lækkert alternativ er en dejlig parmassage, hvor I begge får nydelse og afslapning på højt plan. 

En spadag kan også ordnes derhjemme, og det kan på den måde blive meget mere intimt (og billigt). En god massageolie, sød musik og nogle fugtgivende ansigtsmasker fra Normal – og bum, så er der altså garanteret en virkelig hyggelig dag eller aften. 

massage, spa dag, årsdag ideer
Skal I lave en spadag på jeres årsdag?© Getty Images

2. Kærligheds-challenge

Okay, vi skriver, at det her er en challenge, men der er ingen rigtige og forkerte svar. Det er i stedet et sjovt og betænksomt alternativ til en årsdagsgave. Idéen er, at I går ind i en stor dagligvare butik (såsom Bilka), og her går I så hvert til sit og finder små gaver til hinanden ud fra enkelte beskrivelser eller kategorier. Senere på aftenen viser I så hinanden, hvad I har købt til den anden. Eksempler på kategorier kunne være:

  • Køb den andens yndlingssnack
  • Køb den andens yndlingsdrik
  • Køb noget i den andens yndlingsfarve
  • Køb noget, den anden mangler
  • Køb noget, der minder dig om den anden
  • Køb noget, I kan lave/gøre sammen
  • Køb noget, du gerne vil have, at den anden prøver
  • Køb noget, den anden kan lide, som du ikke forstår, de kan lide
  • Køb noget helt vildt random til den anden

I kan selv bestemme, hvor lang eller kort listen skal være, og hvorvidt der skal tilknyttes et budget eller ej. En ting er sikker: I får nogle virkelige søde og personlige gaver. 

årsdags ideer, årsdagsgaver, gave til årsdag
I vil helt sikkert blive overrasket over, hvad den anden har fundet på.© Getty Images

3. Vær kreative og mal keramik

Hvis I vil udfordre jeres kreative side, så skal I da klart tage ud og male keramik. Her kan I lege med farver og drikke jeres yndlingskaffe eller varme kakao imens. Oplevelsen bugner af hygge, og I får et sødt lille produkt ud af det. Hvis I maler på den samme ting, så vil I også have et minde om årsdagen, som kan pyntes i jeres fælles hjem eller hos en af jer. 

Kreativitet kan også udfoldes derhjemme. I kan købe et lærred og noget maling, og så kan I gå til den, imens I taler om alt mellem himmel og jord. I kan også male hinanden (eventuelt nøgne), og det kan I få nogle virkelig sjove timer ud af.

ideer til årsdagsdate, kreativ årsdag ide, keramik
En kreativ idé til, hvad I kan lave på jeres årsdag.© Getty Images

4. Madlavningskursus for to

Er I food lovers? Det er vi også, og derfor er vi helt vilde med denne idé. På et madlavningskursus får I god mad, drinks og en masse ny viden om lækre retter, som I kan udnytte i lang tid senere hen. Det er også som om, at maden bare smager lidt bedre, når I selv har haft en finger med i spillet. 

Der findes så mange lækre verdenskøkkener, så I kan naturligvis også bare udfordre hinanden derhjemme til at lave noget lækker mad, som I ikke har prøvet før. Find en lækker opskrift online og slå jer løs! Men glem ikke, at der til god mad hører et godt glas vin. 

årsdag ideer madlavningskursus
En årsdagsidé, der får os til at sige mums.© Getty Images

5. Leg turist i egen by

At rejse er at leve ifølge H. C. Andersen, men har I egentlig undersøgt jeres egen by nærmere? Det kan være virkelig sjovt at lege turist i egen by. I kan tage på museum, spise på en lokal restaurant, og så skal I selvfølgelig tage en masse sjove billeder med statuer, monumenter eller bare med hinanden. 

Tag hinanden i hånden og begiv jer ud i byen, for så skal I nok får det virkelig sjovt! Mon ikke I også finder noget, som I ikke før er stødt på? 

årsdags ideer ide, turist i egen by
Det kan være, I finder jeres nye yndlingsspot med denne årsdagsidé.© Getty Images

6. Tag til en comedy-show og grin sammen

Det er sundt at grine, og det er selvfølgelig også sjovt, så slå to fluer med et smæk og fejr jeres årsdag på en comedy club. Her kan I se et stand-up show eller nogle up-and-coming komikere, som kan få jer til at grine, til I får tårer i øjnene.

I kan få nogle lækre drinks, imens I ser showet, og det vil give jer en masse at snakke om på vejen hjem – hvilke jokes, I synes, var de bedste, og hvilke, I synes, der kunne arbejdes på. For I er jo tydeligvis eksperter, da I altid griner, når I er sammen.

årsdagsideer, øl, grin, comedy
Smil giver smil! © Getty Images

7. Byg en hule og se en god film

Ude godt, men nogle gange er hjemme altså bare bedst – især i bløde omgivelser. Derfor er en virkelig hyggelig årsdagsidé, at I bruger tid derhjemme sammen. Her kan I eksempelvis finde jeres indre barn frem og bygge en hyggelig hule, som I kan se Netflix-film i (og i hulen kan I jo eventuelt kysse lidt, hvis I har lyst).

Det kan så være, at denne hygge ender ud i en lille pudekamp, men det kan nu også være meget sjovt, så vi siger: Go for it!

årsdag ideer, ideer til date, pudekamp, byg hule
3...2...1... PUDEKAMP!© Getty Images

8. Hjemmedate med et tema

Hvis I godt kan lide tanken om god middag, drinks og en film, så kan I alligevel gøre det lidt anderledes ved at vælge et land som tema, ligesom du måske ville gøre til en klassisk omgang Tour de Chambre

Eksempelvis kan I vælge Spanien. Derefter kan I vælge at lave en spansk ret såsom Paella eller en masse små retter i form af tapas, alt imens I lytter til spanske rytmer. I kan servere Sangria til som en drikkevare fra Spanien. 

Sidst, men ikke mindst, kan I finde en spansk film, som kan overraske jer! Der findes mange gode udenlandske film, som vi ikke lige får set, fordi vi er så vant til at vælge den romantiske amerikanske eller den sjove danske film – men det kan være spændende at udvide ens egen horisont. 

ideer til årsdag, madlavning tema
Hola – er I klar til lækker mad? © Getty Images