kvinde utro
Læs om Julies utroskab.© Getty Images

"Jeg var utro og levede et dobbeltliv"

Julie har gennem et år haft en affære med sin bedste ven, mens de begge har kærester. Læs hendes historie her

9. december 2014 af Rikke Rudbæk

Det er lørdag aften. Julie står foran badeværelsesspejlet og koncentrerer sig om at lægge den perfekte makeup. Hun har sin nye kjole og tårnhøje stiletter på, og alt ved hende skriger fest. Julies kæreste, Søren, kommer ind ad døren, kysser hende blidt og ønsker hende en god og sjov bytur med veninderne. Men Julie skal ikke i byen. Hun skal hen til Tobias – sin elsker.

“Det var det mest fucked up. Vi kunne begge finde på at fortælle vores kærester, at vi skulle til fest hos nogen, de ikke kendte. På den måde kunne vi være sammen til klokken fire-fem om natten, uden at det virkede mistænkeligt. Så var jeg hjemme hos Tobias, mens hans kæreste var på besøg hos sine forældre eller sammen med sine veninder.”

Julie kigger lidt ud af vinduet. Hun smiler først, men ser pludselig tænksom ud. Det ligger måske i kortene, at hun skal være sammen med Tobias. Fem år tidligere har de nemlig en affære, der ender med, at Tobias går fra sin kæreste. Men deres kærlighed holder ikke, og de mister kontakten. Indtil de støder ind i hinanden igen for et års tid siden.

 Julie og Tobias har et særligt bånd og bliver hurtigt hinandens bedste venner og fortrolige. De har begge kærester, så i begyndelsen er det uskyldigt. Julie betror ting til Tobias, som hun aldrig kunne drømme om at fortælle sin kæreste Søren. Men så en aften kysser de.

“Jeg kan huske, at jeg tænkte, det var dumt. Men jeg havde faktisk ikke dårlig samvittighed over for Søren, og jeg var ikke i tvivl om, at han ikke skulle vide det. Det eneste, jeg tænkte på, var, at det ville blive vildt mærkeligt at se Tobias igen efter den aften,” fortæller Julie.

LÆS MERE 14 ting, ingen har fortalt dig om utroskab

Der går en måned, før hun igen ser sin – i hvert fald på papiret – ven Tobias. Igen kysser de, og det går op for Julie, at hun er forelsket. Men hun elsker også Søren. “Da jeg stod i det, kunne jeg ikke se, at det var et problem. Det var jo på ingen måde, fordi jeg ikke var vild med Søren –jeg var bare mere vild med Tobias.”

Søren og Tobias hilser tit på hinanden i døren, når Tobias besøger Julie i hendes og Sørens fælles lejlighed. Men han stiller aldrig spørgsmålstegn ved, at Julie hænger meget ud med Tobias. “Vi havde jo hele tiden snakket meget sammen. Han var bare min rigtig gode drengeven.”

Blinkende smiley

Julie og Tobias ses tre-fire gange om ugen. De kysser, men har ikke altid sex. I stedet bruger de tid på at snakke om fremtiden. De er vilde med hinanden, og alt tyder på, at de en dag skal danne par officielt. Timingen er bare forkert. Hver morgen ringer Tobias til Julie, når hun sidder i toget på vej til arbejde, og i arbejdstiden skriver de mails til hinanden fra arbejdsmailen, så deres kærester ikke opdager noget på hjemmecomputeren. De opfinder sågar koder for at skjule deres affære.

“Vi havde en regel om at skrive en besked på Messenger, inden vi ringede op. Hvis det var en blinkende smiley, betød det, at der var fri bane, og hvis det var den smiley, der kastede op, skulle du lade være. Så gjaldt det i stedet om bare at skrive videre og lade som ingenting. Det var meget organiseret.”

Julie har mange aften- og weekendvagter, så hun bruger tit sit job som undskyldning for at se Tobias. Når hun ringer fra arbejdstelefonen og fortæller Søren, at hun bliver nødt til at arbejde over, fatter han ikke mistanke. Nogle gange mødes de på arbejdet, andre gange på Julies løbetur i parken eller inde i byen.

Alle ved, de er venner, så hvis de lader være med at holde i hånd, er de dækket ind. Og får de lyst til at kysse, går de bare ned ad en stille sidegade, hvor ingen ser dem. Det eneste minus ved deres hemmelighed er, når de har haft sex og ikke kan tilbringe natten sammen, men må tage tøj på igen og luske hjemad. Derfor finder de på det med at fortælle deres kærester, at de skal til fest, mens de i virkeligheden skal se hinanden.

“Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har stået og dullet mig op, som om jeg skulle i byen, for så at tage hjem til Tobias,” husker Julie. Tobias arbejder som sælger og rejser ofte til udlandet, og her opstår endnu en mulighed for at ses – og endda at sove sammen. Julie foreslår, at hun gør ham selskab på rejsen, og første gang bestiller hun selv sin billet. Men de finder hurtigt en ny rutine, der gør det lettere.

“Når Tobias bestilte en billet til sig selv gennem sit firma, bestilte han samtidig en til mig, som han selv betalte. Så fik vi lige et par dage sammen, og jeg sagde til Søren, at jeg var af sted med en veninde.”

Julie deler kun sin hemmelighed med en enkelt veninde – hende, hun bruger som alibi. Risikoen for at blive opdaget vokser nemlig, jo flere der ved det, og det er Julie opmærksom på. Men hun bliver også lidt høj af det.

“Det var knaldspændende. Der er ikke noget bedre end at have en hemmelighed. Mange kan godt lide at fortælle hemmeligheder, men for mig er det omvendt. Det var sjovt at vide noget, ingen andre vidste.”

Hipster eller g-streng

Julie føler sig som en prinsesse. Hun har to mænd, som er meget forskellige, og som på hver deres måde tilgodeser hendes behov. Tobias er lækker og giver Julie modspil. Når hun er sammen med ham, ved hun aldrig rigtig, hvor hun har ham. Og det er spændende. “Underbevidst skyldtes min fascination af ham nok, at jeg aldrig rigtig kunne få ham. Det blev en sport for mig at få hans opmærksomhed,” fortæller Julie.

Søren får ikke Julies hjerte til at banke vildt, men han giver hende tryghed. Og hun ved præcis, hvor hun har ham. “Han kunne give mig denne meget kærlighedsagtige tryghed. Hvis jeg faldt i søvn på sofaen, når jeg kom træt hjem fra arbejde, kunne han finde på at vække mig med vafler og stearinlys på bordet. Der var vildt hyggeligt, vildt romantisk og rigtig trygt. Han var en rigtig god og sød mand.”

Selv om Julie drømmer om at blive rigtige kærester med Tobias, bliver hun sammen med Søren. For hun vil ikke være single, når Tobias stadig er sammen med sin kæreste. “Jeg syntes ikke, det var så slemt, for jeg var jo glad for Søren. Jeg ville ikke såre ham, og jeg bildte mig selv ind, at jeg ikke sårede ham, så længe han ikke vidste noget. Jeg kan også huske, jeg tænkte, at for at jeg kunne være det, jeg gerne ville være for Tobias, var det vigtigt, at jeg fik dækket nogle andre behov rent forholdsmæssigt hos Søren. Dengang var det meget mig, mig, mig.”

Undervejs har Julie stadig sex med sin kæreste, Søren, og alting er mere eller mindre, som det plejer at være. “Det var jo ikke sådan, at jeg væmmedes ved Søren. I mit hoved var det meget nemt: Søren kunne godt lide hipsters, så når jeg havde dem på, var jeg sammen med ham, og når jeg havde g-streng på, var jeg hos Tobias – dem kunne han bedst lide. Jeg kunne sagtens skille det ad.”

Kærligheden dør ud

Som tiden går, bliver Julie mere og mere forelsket i Tobias, mens hendes følelser for Søren svinder ind. Deres sexliv går i stå, og Søren begynder at irritere hende. Til sidst er hun slet ikke vild med ham, men hun nægter at afslutte forholdet, for hun føler ikke, hun kan være det bekendt.

Søren kommer jo fra en anden by, så hvor skal han bo, hvis hun dropper ham? Hvem skal han snakke med? Hvad skal han lave? Og så længe Tobias bliver hos sin kæreste, smutter Julie heller ingen vegne. “Det lå lidt i kortene, at Tobias og jeg skulle slå op på samme tid, men da det ikke skete, blev jeg hos Søren, for ellers havde jeg ingenting. Det var som at have to forhold.”

Affæren fortsætter i ni måneder. En enkelt gang konfronterer Søren hende med en mistanke om utroskab, men hun afviser det. Og hun føler sig sikker på, at hvis han skulle finde ud af det, ville han alligevel blive sammen med hende. “Jeg var slet ikke bange for, om Søren ville forlade mig eller blive ked af det. Jeg tænkte kun, at det ville være pinligt, hvis andre fandt ud af det,” husker Julie.

På et tidspunkt begynder hun at presse Tobias for at få nogle svar. Bliver det til noget med dem eller ej? Tobias er fuld af gode undskyldninger, og timingen er aldrig helt rigtig. Men Julie kan godt forstå ham, og hun tror stadig på, at det nok skal blive dem på et tidspunkt. “Han gav mig ingen grund til at tro, at han ikke længere var vild med mig. Det blev tværtimod vildere og vildere, og jeg var ret overbevist om, at han ville have mig.”

Lige inden jul afslutter Julie forholdet til Søren. Han vil have, at de to skal fejre jul hos hans familie, men det gider Julie ikke. Diskussionen udvikler sig, og Julie ender med at bruge det som grund til at slå op. “Jeg tror bare, jeg var fed up. Jeg var fed up af, at Tobias var en vatpik på den ene side, og at Søren på den anden side var så irriterende og hele tiden ville tale om tingene. Så jeg sagde bare til ham, at jeg ikke elskede ham mere. Det var verdens koldeste breakup – ever!”

Den aften tager Julie hjem til sin veninde og sover, men allerede næste morgen ringer hun til Tobias for at fortælle ham den gode nyhed. Nu har hun taget det første skridt mod deres fælles liv. Men Tobias er ikke begejstret. “Han blev helt stille, da jeg fortalte, at jeg var blevet single. Han syntes, det var mærkeligt, at jeg havde slået op, uden vi havde aftalt det. Og så sagde han, at vi måtte snakkes ved, når vi fik juleferie, fordi han var lidt presset på arbejdet. Den købte jeg.”

Da Julie og Tobias mødes for at udveksle julegaver, siger Tobias, at han ikke kan gå fra sin kæreste, fordi hun har fattet mistanke om affæren. Han vil have, at Julie skal give ham noget mere tid, men hun gider ikke høre flere undskyldninger fra hans mund. “Jeg tror, der gik et lys op for mig. Jeg kunne bare se, at det ikke gik. Så jeg droppede ham, og pludselig havde jeg ingenting,” siger Julie, som herefter ignorerer telefonen, når Tobias ringer. Til sidst holder han op med at tage kontakt, og deres forhold dør lige så stille.

Forsinket dårlig samvittighed

Efter bruddet med Søren og Tobias får Julie en ny kæreste, men hendes egen utroskab sidder i hende, og hun vender det mod ham. En aften kommer kæresten hjem fra arbejde og er helt panikslagen, fordi han ikke kan finde sine nøgler. Han giver udtryk for, at han har glemt dem på arbejdet, men da Julie spørger, om de skal hente dem, siger han nej. “Jeg kan huske, at jeg hele den nat lå og tænkte på, om det var, fordi han havde været hjemme hos en anden kvinde og havde glemt dem der. Tyv tror, hver mand stjæler.”

I dag kan den 29-årige kvinde godt se, hvordan hendes affære påvirkede hende, og hvordan løgnene har sat sin spor. “Da jeg kørte mit dobbeltspil, var mit selvværd i høj grad baseret på, hvordan min uge med Tobias havde været. Hvis vi havde set hinanden mere end et par timer ad gangen, eller vi havde sovet sammen, var jeg helt oppe at køre. Og hvis jeg ikke havde set ham i fire dage, var jeg trist. Det var ikke godt for mig.”

Når der igen kommer en mand i Julies liv, er hun sikker på, at hun aldrig kommer til at være ham utro. Tanken om den smerte, hun har påført et andet menneske, er for hård. “Jeg har såret Søren. Han ved det ikke, men uanset hvordan jeg vender og drejer det, så har jeg gjort ham ondt. Jeg har pissedårlig samvittighed over for ham, men desværre kom det først noget tid efter, vi slog op,” siger hun og tilføjer, at hun ikke er stolt af sig selv.

“Det kan godt være, du er forelsket, men det er ikke det værd i forhold til, hvordan du opfatter dig selv og gerne vil være. Når jeg kigger mig i spejlet, ved jeg bare, at der er en del af mit liv, som jeg aldrig kan fortælle mine børn, børnebørn eller en ny kæreste om. Og det er ikke fedt.”

Navnene i artiklen er opdigtede. De rigtige navne og personer er kendt af redaktionen.

Bragt første gang i Woman nr. 124

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide