Kvinde bliver trøstet af mand
© iStock

Kan dine veninder ikke lide din kæreste? Her er 6 måder, du kan håndtere det på

De vigtigste personer i dit liv kan ikke sammen – er der mon en udvej?

28. maj 2017 af Amalie Blixt

Dine veninder har været dine soulmates igennem mange af dit livs op- og nedture. Derfor kan det være svært for alle parter, når der kommer en ny soulmate ind i dit liv: En kæreste. Du ville ønske, at dine veninder kunne elske din kæreste (næsten) ligeså højt, som du gør – men det gør de ikke nødvendigvis. Måske er du i en situation, hvor de faktisk slet ikke kan lide din kæreste?

Det er ikke et unormalt problem – undersøgelser viser nemlig, at du i gennemsnit mister to ud af fem tætte venner, når du får en kæreste. Måske har du også prøvet at stå på den anden side af dilemmaet: Din veninde har fået en ny kæreste, og du kan bare ikke fordrage vedkommende.

Men prøv at tage et skridt væk fra din frustration, og læs, hvordan du kan håndtere, at dine veninder ikke kan lide din kæreste. Vi guider dig lige her. 

1. Læg mærke til, hvad du egentlig fortæller dine veninder om din kæreste og jeres forhold

Hvis du kun fortæller dine veninder om alle de ting, der frustrerer dig i dit forhold, og alle de gange, din kæreste har været en idiot, så er der ikke noget at sige til, at de ikke kan lide personen. Det kan være, du har gjort det for at beskytte dem – det er trods alt ikke det fedeste i verden, hvis dine single-veninder kun skal høre om dit perfekte parforhold og din perfekte kæreste – men tro os, det er heller ikke fedt for dem gentagne gange at høre, hvor ulykkelig du er. Hvis der er positive ting at fortælle om din kæreste, så læg også vægt på dét. 

2. Spørg dine veninder, hvorfor de ikke kan lide din kæreste

Psykolog Victoria Galbraith siger til Psychologies, at du kan prøve at forstå dine veninders følelser over for din kæreste ved at stille dem åbne, ikke-dømmende spørgsmål: Er det deres personligheder, der bare ikke spiller sammen, eller føler hun sig såret eller truet? Er det måske fordi, hun er bekymret for dig? Når du forstår årsagen, kan du bedre gøre noget ved problemet. 

3. Vis dine veninder, at de stadig er vigtige for dig, selvom du har fået en kæreste

Victoria Galbraith siger også, at det kan være, at dine veninder har brug for at mærke, at du stadig holder af dem – også selvom du har fået en kæreste, som du pludselig bruger en masse tid sammen med. Det kan være, du skal gå på kompromis og bruge lidt af den tid, du normalt ville bruge med din kæreste, sammen med dine veninder i stedet. Der skal være plads til, at du og dine veninder stadig kan ses uden din kæreste.

4. Vær opmærksom på dig selv, hvis dine veninder siger, at de er bekymrede for dig

Er du begyndt at gøre ting, som du ikke normalt ville gøre, efter du har mødt din kæreste? Eksempelvis at drikke mere alkohol eller være ligeglad med dig selv? Det kan være, du ikke selv har tænkt over det, fordi du er så forelsket i din kæreste. Hvis åbenbaringen gør dig nervøs eller ked af det, så ræk ud til dine veninder – de fortæller dig sandheden, fordi de gerne vil hjælpe dig.

5. Måske har de mødt din kæreste på et dårligt tidspunkt

The Telegraphs ekspert i sex og parforhold mener, at det betyder meget, i hvilken situation dine veninder har mødt din kæreste. Måske har det været en situation, hvor de ikke har haft tid eller mulighed for at lære hinanden at kende. Lad dem møde hinanden igen – og gerne i mindre grupper, så dine veninder faktisk har tid og ro til at lære din kæreste at kende. 

6. Bed dine veninder om at respektere din beslutning

Er du stadig uforstående overfor dine veninders manglende accept over for din kæreste? Så bed dine veninder om i det mindste at respektere din beslutning om at være sammen med din kæreste. Hvis personen gør dig lykkelig, bør de være glade på dine vegne.

Når det så er sagt…

Jeres venskab ændrer sig i takt med, at du og dine veninder ændrer jer. I kan komme rigtig langt med åben kommunikation, men i sidste ende skal du mærke efter. Og husk: Hverken dine veninder eller din kæreste skal tvinge dig til at vælge imellem dem.

Kilder: Glamour, College Candy, Reach Out.