Trist mand
© iStock

10 mænd afslører: "Hun knuste mit hjerte"

Mænd bliver også ramt af kærestesorg. Men hvordan, hvornår og hvorfor sker det?

22. marts 2017 af Anders Stjernholm

1. Fra himmel til helvede

“Jeg havde haft en kæreste i en måneds tid, da jeg er ude og fejre sidste skoledag med HH-klassen. På den lokale bar mødes jeg med hende, mens jeg passer godt på min 2,5-promille. Pludselig er hendes eks der også, og jeg lader dem selvfølgelig tale sammen. Også selv om de taler længe. Tilsyneladende siger han alle de rigtige ting den aften, for hun går hen til mig – der er på toppen af min brandert – og siger, at vi må stoppe. Tårerne sprøjter nærmest ud af mine øjne, og jeg flyver i armene på en af mine venner. Jeg hulker højlydt og uforståeligt, indtil han får sat mig ind i en taxa. Den aften går jeg fra himmel til helvede på fire sekunder. To måneder senere kom hun faktisk tilbage, efter at han havde vist sig at være samme fjols som før i tiden. Det krævede en del at tilgive hende, men vi fik halvandet rigtig godt år sammen.”

Anders, 27 år 

2. Droppede hende – og fortrød

"Hun var alt, jeg havde drømt om, da jeg mødte hende som 22-årig. Smuk, klog, charmerende og ambitiøs. Og fræk – megafræk. Men jeg var lidt nervøs for, at jeg havde bundet mig for tidligt. Kunne jeg holde ud kun at være sammen med en kvinde? Vi var sammen tre måneder, før mine fødder blev så kolde, at jeg slog op. Det føltes som den rigtige beslutning, og de første par uger var det også helt fint. Jeg fik kigget lidt på markedet og var sammen med nogle andre. Men efter to måneder gik det op for mig, at hun var for dejlig, til at jeg skulle have givet slip. Og da jeg kom tiggende tilbage for at være sammen igen, afviste hun mig. Hold kæft, hvor var det dumt. Det nager mig stadig.”

Daniel, 25 år

3. Brændte sig på forlovet kvinde

“Jeg arbejdede som tjener på en restaurant, hvor jeg ofte betjente et par, som var forlovet. Han var et stykke ældre end hende – nærmede sig vel de 40, mens hun var omkring 30. Jeg syntes, at hun flirtede en del med mig, og en aften, hvor hun spiste med en veninde, tog vi sammen på bar og senere hjem til mig. Jeg fandt hende ufatteligt tiltrækkende, og vi var sammen. Det blev til en affære, der begyndte at stikke dybere for mit vedkommende. Hun var ambitiøs, men samtidig nede på jorden, og bakkede mig op i min drøm om at åbne min egen café. Jeg var blevet smaskforelsket! Det fik jeg dog aldrig sagt til hende, for efter tre måneder fortalte hun, at hun nu ville fokusere på sit kommende ægteskab. Jeg brændte mig hårdt på hende.”

Frederik, 28 år

4. Bare venner

“Katrine og jeg havde været venner siden gymnasiet og begyndte samtidig på universitetet. Vi snakkede om alt: sex, kærester og familieproblemer. Jeg kunne godt fornemme, at mine følelser for hende ændrede sig. Jeg brød mig ikke om de fyre, hun var sammen med. Og de seksuelle detaljer, jeg ellers plejede at sluge råt, gjorde mig ked af det at høre om. En aften fortalte jeg om mine følelser. Katrine havde fornemmet det, men hun håbede, følelserne forsvandt igen, for hun kunne ikke gengælde dem. Jeg troede faktisk, at hun kunne se en mulighed for os, så det var et hårdt slag for mig. Det endte med, at vi opgav vores venskab.”

Klaus, 24 år

5. Hun var utro

“Vi havde en stormfuld kærlighed, men den virkede så stærk, at jeg regnede med, at vi skulle giftes og have børn sammen. Godt nok skændtes vi ofte, men havde lige så meget fantastisk make up-sex bagefter. Vi så meget forskelligt på politik og religion, men det gav bare livlige diskussioner. Til sidst blev forskellene for store for min kæreste. Efter to år meddelte hun mig, at hun havde fundet en anden – en, som hun identificerede sig mere med. Det var et hårdt slag, og jeg gik helt ned, da hun fortalte, at hun også havde haft to andre affærer. Min tillid til kvinder blev hårdt mærket efter det, og jeg slås stadig med jalousi over for min nye kæreste.”

Michael, 32 år

6. Hun så en anden 

“Jeanette og jeg havde set hinanden i to måneder, da jeg hørte rygter om, at hun havde været sammen med en anden fyr. Da jeg en dag fik samme rygte at vide fra en anden kilde, valgte jeg at konfrontere hende med det. Til min overraskelse indrømmede hun med det samme: Hun havde været sammen med os begge i en måned. Jeg var dybt chokeret. Senere på dagen fortalte hun, at hun ville være sammen med ham. Jeg valgte at fortælle ham om vores forhold som hævn over hende, men han vidste det desværre godt, så det gjorde bare ydmygelsen endnu større.”

Kasper, 19 år

7. Tog veninden

“Jeg var blevet kæreste med Anne, som jeg havde mødt i byen. Om det var den store kærlighed, ved jeg ikke, men hun fascinerede mig virkelig meget. Og det virkede gengældt fra hendes side – og fra hendes veninde Sarah faktisk. Men Anne droppede mig efter en uge. Det var, fordi hun havde mødt en anden, så jeg blev ret bitter. Den følgende fredag tog jeg Sarah med hjem fra byen. Næste morgen var hun ikke stolt, for hun havde lovet Anne at holde fingrene væk fra mig. Anne fandt hurtigt ud af det, og så blev de to uvenner. Det gjorde mig ingenting, for jeg havde fået min primitive hævn over Anne. Senere blev de så enige om at hade mig i stedet, så de er forblevet veninder.”

Rasmus, 20 år

8. Måtte give slip

“Jeg synes, kærlighed kan gøre ondt, selv mens man er sammen. Vi havde været sammen tre et halv år, da min ekskæreste og jeg indså, at vi ikke længere var forelskede. Det gjorde ondt, fordi vi stadigvæk elskede hinanden, men vi var kommet til et punkt, hvor vi begge udmærket kunne mærke, at vi var vokset fra hinanden. Det var en mærkelig, ambivalent følelse, selv om vi ikke var i tvivl om beslutningen. Vi skiltes dog som venner og har holdt kontakten siden.”

Lars, 24 år

9. Løb frustrationerne væk

“For tre år siden mødte jeg kvinden i mit liv. Vi mødtes på stranden gennem fælles venner og havde en fantastisk kemi. De følgende to uger gik vi ture, havde fede samtaler og fabelagtig sex. Men efter det rejste hun til Asien for at arbejde et halvt år. Vi aftalte at fortsætte forholdet, og at jeg skulle besøge hende, men efter en måned ringede hun med dårligt nyt: Hun havde fundet en anden. Jeg var helt ude af mig selv og tog ud og løb en tur. Jeg spurtede ud ad vejen, og jeg stoppede ikke, før jeg var ti kilometer hjemmefra. Jeg var badet i sved, men det var godt til at holde frustrationer og tårer væk.”

Tim, 32 år

10. Ulykkeligt forelsket i tre år

“Den første gang jeg så hende, blev jeg straks ramt af Amors pil. En af de pile, der er på størrelse med et baseballbat, vel at mærke. Hun var startet på min handelsskole og havde et fantastisk græsk udseende med mørkt krøllet hår og en meget smuk næse med en helt lige næseryg. Mine første tilnærmelser blev ret hurtigt afvist, og da hun et par uger senere begyndte at komme sammen en fyr fra sin klasse, var jeg knust. De var sammen i et år, hvor jeg nærmest kun ventede på, at hun skulle blive single igen, men da det skete, afviste hun mig nok en gang. Jeg brugte tre år på at indse, at jeg ikke havde en chance.”

Jannick, 22 år

Bragt første gang i Woman nr. 115.