En mand skælder en kvinde ud
© iStock

“Min kæreste kontrollerer mig konstant, og jeg er ved at blive sindssyg!”

For mange er det en helt normal ting at bruge tiden på, men ikke for vores læser. Hendes kæreste vil nemlig ikke have det

15. januar 2017 af Amanda Vejle

En frustreret læser har bedt om hjælp fra kvinderne på Womans forum, fordi hendes kæreste er kontrollerende, når det kommer til hendes brug af sociale medier. Han vil ikke have, at hun bruger Facebook, fordi han ikke stoler på hende. Nu har hun nået sin grænse for, hvad hun kan tolerere, men hvad skal hun gøre?

Se hendes indlæg herunder og et af de gode råd, hun fik med på vejen.

Hvis du har gode råd, så deltag i ugens dilemma og hjælp hende og andre kvinder på Womans forum.

Deltag i ugens dilemma her 

“Hvordan får jeg proppet ind i hovedet på ham, at jeg ikke vil stå til ansvar for, hvem jeg skriver med?”

“Hej piger.

Well, sagen er den, at facebook desværre ofte bliver et samtaleemne mellem min kæreste og jeg. Oftest er det ham, der bringer det på banen, og jeg ved snart ikke, hvad jeg skal stille op. I starten af vores forhold mente han at jeg brugte min telefon for meget, når vi var sammen, det tog jeg til mig og lægger den helt væk når vi er sammen. Han mente også, at jeg var for meget på facebook, det er jeg så heller ikke ret meget længere og specielt ikke når vi er sammen.

Når jeg er alene bruger jeg facebook lidt mere, men der går ofte flere timer imellem, dog er der en ting jeg er ved at blive sindssyg af! Når jeg så logger på facebook, uanset om der er gået 10 timer eller 5 minutter siden sidst jeg var aktiv, så 9/10 gange går der maks 2-3 minutter inden jeg får en besked fra min kæreste – "hvem skriver du med?" Oftest skriver jeg ikke med nogen, men læser nyheder, tjekker min startside eller et eller andet ligegyldigt. Han bruger langt mere tid på skrive med folk over messenger end jeg gør, og når jeg så vender spørgsmålet om, kan han godt reagere ved at blive irriteret.

Jeg har efterhånden sagt til ham flere gange at jeg snart ikke gider høre mere med det facebook, og at det ikke kan passe, at jeg aldrig kan logge på, uden at han tror at jeg skriver med diverse mennesker – når jeg skriver med nogen er det enten ham eller 2-3 forskellige veninder.

Hvordan får jeg proppet ind i hovedet på ham, at jeg ikke gider blive ved med at skulle stå til ansvar for, hvem jeg skriver med? Han kommer altid med begrundelsen, at han bare er nysgerrig og interesseret, men jeg har sagt til ham at det ærligt talt ikke virker sådan, når det opstår hele tiden. Nogle gange kan han blive helt sur over hvis jeg har været på facebook. Den eneste grund til, at hans facebookforbrug er begyndt at irritere mig, er fordi at han har været så meget over mig med det!

Hvad pokker skal jeg snart stille op?”
- TN

Deltag i ugens dilemma her 

“Min kæreste er jaloux, fordi hans eks var ham utro og blandt andet skrev med andre fyre”

“Jeg er meget uenig med Contrast. Den måde at gøre det på skaber kun øget konflikt. Min kæreste er jaloux, fordi hans eks var ham utro og bla skrev med andre fyre. Han spørger jævnligt, hvem jeg skriver med, og jeg er åben og har sagt til ham, at han til enhver tid må se min telefon og samtaler derpå. Han konfronterede mig engang, at han var usikker på om jeg skrev med nogen, og jeg rakte min telefon ud og sagde, at han gerne måtte kigge den igennem. Det gav ham meget ro. En enkelt gang ville han gerne se beskederne, og det fik han selvfølgelig lov til. 

Der var ikke noget at komme efter. Han spørger stadig, for det går jo ikke bare væk. Men det er blevet betydeligt bedre. Min svoger er usikker på hans kæreste og må ikke få at vide, hvem hun skriver med. Han bad en dag om at se hendes telefon, og det måtte han ikke. Hun sagde så nogle timer senere, at han gerne måtte alligevel, men hun havde jo haft tid til at slette, hvis der var noget, han ikke måtte se. Han er så usikker på hende og stoler ikke på hende. Og det at han ikke måtte se hendes telefon gjorde det bare ikke bedre. Hvis du ønsker, at forholdet skal holde, så må du gøre hvad du kan for at mane hans usikkerhed til jorden. Og den bedste måde er altså at være fuldstændig åben.”
- Hende der

Deltag i ugens dilemma her