Kvinde i armene på en mand
© iStock

“Min kæreste rejser væk i et år – hvordan skal jeg tackle det?”

Hjælp vores ulykkelige læser

4. december 2016 af Amanda Vejle

En frustreret læser har bedt om hjælp fra kvinderne på Womans forum, fordi hun har en kæreste, der gerne vil ud og rejse sammen med en ven i et år – og det hun det rigtig svært med.

Hvis du har gode råd, så deltag i ugens dilemma, og hjælp hende og andre kvinder på Womans forum.

“Jeg ved ikke, om jeg vil kunne klare, at han er væk mere end et halvt år”

“Hej alle sammen.

Jeg står i en forfærdelig situation og jeg håber i kan hjælpe mig.

Mig og min kæreste har været sammen i 1 år og 8 måneder. Vi har et rigtig godt forhold og elsker hinanden. Vi er jævnaldrende og kommer fra familier med samme holdninger omkring de fleste ting.

Han har siden han var helt lille gerne ville ud og rejse når han var færdigudlært og det blev han i sidste måned. nu skal han så begynde at spare op til rejsen med hans bedste ven, men de ved ikke hvor længe de vil ud og rejse, den ene siger til de ikke har flere penge og min kæreste siger at han ikke ved om det bliver et halvt eller et helt år. Nu snakker de også om at arbejde mens de rejser så pengene holder længere tid.

Jeg ved ikke om jeg ville kunne klare at han er væk i mere end et halvt år.
Har nogen muligvis været ude for det samme? og i så fald hvad gjorde i og hvordan går/gik det jer?

Håber inderligt at der er nogen der kan hjælpe mig lidt her.

Hilsen en meget ked af det og frustreret pige på 20 år. ”

- Pige, 20år

Deltag i ugens dilemma her 

“Vi var helt nyforelskede, da han kom tilbage, og vi endelig kunne være sammen hver dag”

“Min kæreste var i praktik i USA i 6 mdr. Da han fortalte mig for første gang, at han overvejede at tage et praktikophold i USA i 6mdr var jeg godt nok ikke særlig glad for hans planer. Dengang tænkte jeg, at han ikke elsker mig nok og jeg kunne ikke forstå hvordan han kunne være væk fra mig i 6mdr. Ugerne op til hans afrejse var virkelig hårde og jeg tvivlede meget om vores forhold kommer til at klare det. 

Vi snakkede på skype hver dag, selvom det ikke var nemt pga tidsforskellen. I starten var jeg ret ked af hele situationen og tanken om at han lever et fedt liv i USA med mange nye bekendtskaber, mens jeg er alene i min lejlighed i Danmark. Men så bestemte jeg mig for at få noget ud af, at han ikke var i Danmark. Jeg begyndte at træne meget, spiste sundt og brugte tiden til at være sammen med mine veninder. Jeg endte faktisk med at tabe mig 7kg og det er jeg stadig meget glad for!

Han kom tilbage til DK for 3mdr siden og nu når jeg tænker tilbage, så synes jeg virkelig at de 6mdr gik hurtigt! Og det var faktisk slet ikke så hårdt, som jeg havde regnet med. Vi var helt nyforelskede, da han kom tilbage og vi endelig kunne være sammen hver dag. Vi synes begge, at det at vi fik snakket dagligt gjorde, at det ikke var så hårdt og tiden gik hurtigt. Synes det var dejligt at høre hans stemme hver dag og høre om hans oplevelser. Nu overvejer han at tage til Spanien i 4mdr som udvekslingsstudent og det er jeg helt med på. Synes det er vigtigt at give hinanden plads til at fuldføre ens drømme.

Som “Smæk-kys” siger så prøv at give det en chance. Er sikker på at den dag han kommer tilbage fra sin rejse, er du kun glad for at han gjorde det!”

- nina.t

Deltag i ugens dilemma her