kvinde kigger på kærestes telefon, imens han skriver med andre
Skriver din kæreste med andre kvinder?© iStock

Min kæreste skriver med andre kvinder – hvad gør jeg?

Eksperten hjælper dig med at tackle situationen

4. juli 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

Vi ofte sidder med vores telefoner og tjekker diverse sociale medier. Det er for mange af os en del af hverdagen at følge med i, hvad der sker i andres liv og rundt i verden. Dog kan dette være en udfordring for nogle parforhold, da det kan åbne op for en masse jalousi. 

Derfor har vi snakket med ekspert Maja Vain Gilbert, som er psykolog og stifter af UngTerapi, som har hjulpet os til at tackle situationen, hvis din partner skriver med andre kvinder.

1. “Skat, hvem skriver du med?”

Hvis du er nysgerrig efter, hvem din kæreste sidder og skriver med, kan behovet for at vide det, nogle gange blive så stort, at du bliver nødt til at spørge. Det kan både give anledning til en god snak, men også til et fjendtligt svar, fordi din kæreste mener, at du snager. Det handler faktisk ikke om måden, som du siger det på, men hvordan jeres historie i forholdet ser ud.

“Hvis I har en historie med jalousi og ‘ulovlig indtrængen’ i hinandens privatliv, tolkes ovenstående sætning i den grad i dårligt lys. Det kan være svært at vide, hvordan du spørger ind uden at antænde en negativ reaktion – så situationen skal tackles på anden vis,” fortæller Maja. I kan starte med at redde trådene ud i forhold til, hvorfor du føler dig jaloux, og hvad det kommer af. Når I har talt ud om disse ting, vil der forhåbenlig være en større forståelse næste gang. 

2. Jalousi er bygget på et slør af ukendte ting

Hvis du ikke selv skriver med andre, kan det være enormt svært at sætte sig ind i din kærestes behov for det. Men til at starte med må du huske at være rationel, før du drager konklusioner - rigtig ofte skriver de ikke så ofte, som du tror og egentlig heller ikke om noget særligt spændende, fortæller Maja.

mand skriver med andre imens kæresten ligger ved siden af
Det kan være svært at se din kærestes behov for at skrive med andre.© iStock

“Der er mange ting, der først skal afklares. Hvem tager kontakt? Er de er gode venner, eller har de fælles venner og taler sammen af den grund? Jalousi er bygget på en bunke af ukendte ting, som ingen forstår eller ved noget om. Jalousien elsker at bygge videre på de ‘sorte huller’ og udfylde dem med alle mulige katastrofetanker hele tiden,” siger hun. Hvis du føler dig meget jaloux, kan du få gode råd til at slippe af med din jalousi her.

Maja fortæller også, at jalousi ikke kan trives, hvis I stoler på hinanden og er åbne. Jalousi er ofte et udtryk for dine egne spøgelser fra fortiden, eller fordi dit parforhold ikke er åbent nok i forhold til følelser og tanker, og derfor kan du hurtigt sætte spørgsmålstegn og blive usikker på den anden. Dog skal det siges, at hvis han hele tiden skriver med ekskærester, skal I have en snak – det er nemlig ikke et godt tegn, hvis han henter sin anerkendelse gennem flirt, hos kvinder, der ikke er dig. 

3. Der må være en grænse

Alle kvinder har en personlig grænse, som kun de ved, hvor går til. Dog kan det være svært at bedømme, hvornår en grænse fortæller dig, at du skal gøre noget ved det. Altså så snart du begynder at få det svært med det, skal du reagere på det – for ellers kommer det ikke til at ændre sig. 

“Det handler meget om, hvad I internt synes er okay. Altså må I gerne købe en drink til en anden, måske kysse en veninde på munden? Du skal aldrig aftale noget, som du ikke selv kan stå inden for. Brydes aftalerne dog konstant, må I begynde at overveje, om en af jer egentlig synes, at grænsen skal gå et andet sted, eller om vedkommende ikke har lyst til at være i forholdet,” siger Maja. 

kvinde sur på sin kæreste, fordi han skriver med andre kvinder
Sæt en grænse.© iStock

4. Du skal være bekymret, hvis:

Der er mange mænd, som har mange kvindelige bekendtskaber. Eventuelt fordi de altid har haft det godt med veninder, eller fordi det er gamle venskaber fra langt tilbage – før I to fandt sammen. Dog bør du med god grund være bekymret, hvis:

  • Han ikke giver dig nok opmærksomhed
  • Han ignorerer dine behov
  • Han ikke respekterer, hvor dine grænser går
  • Han har en masse hemmeligheder for dig

“Som sagt – jalousi trives i uvished og følelsen af, at der er sider af ens partner, som du ikke kender. Så i stedet for at forestille dig alverdens ting og forbyde alt muligt, så gå ind til kernen, og begynd at lære din partner endnu bedre at kende,” slutter Maja af med at sige. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide