“Min kæreste vil af med min elskede hund”

Hjælp vores kære læser, som står midt i en svær beslutning

6. november 2016 af Amanda Vejle

En frustreret læser har bedt om hjælp fra brugerne på Womans forum, fordi hendes kæreste vil have hende til at skille sig af med sin elskede hund. Se hendes indlæg herunder – og læs et af de svar, hun fik med på vejen.

Hvis du har gode råd, så deltag i ugens dilemma, og hjælp denne og andre kvinder på Womans forum.

“Min kæreste vil af med min hund”

“Det er med tårer i øjnene og en knude i maven, at jeg spørger efter jeres mening her. Jeg er i vildrede.

Sagen er den, at jeg er i et forhold på andet år med min kæreste. Vores forhold skranter en del og har gjort det i et stykke tid.

Da vi mødte hinanden, havde vi hver især en hund. Og da vi havde boet sammen i noget tid, valgte vi at købe en hund mere. Det vil sige, at vi har tre dejlige hunde, som kommer fantastisk ud af det med hinanden. Vi lavede dog den aftale, da vi overtog ham fra en anden familie, at hvis det påvirkede vores andre hunde eller vores forhold, så var vi nødsaget til at gå af med ham igen. Den aftalte overholdt jeg ikke.


Da der var gået nogle måneder, gav min kæreste udtryk for, at han ikke syntes, det fungerede med 3 hunde. Jeg kastede det dog hen, da jeg er et kæmpe dyremenneske og er blevet ufattelig glad for vores ekstra hund.

Nu er situationen så sådan, at min kæreste har meddelt mig, at han altså vil af med hunden nu, da han føler, at det giver for meget bøvl og stress med 3 store hunde. Han har svært ved at slappe af, når han kommer hjem.

Jeg ved selvfølgelig godt, at jeg burde have holdt mit løfte til ham allerede i starten. Men nu står jeg og aner ikke, hvad jeg skal gøre. Vores forhold går slet ikke, som vi ønskede, og vi har mange problemer udover det at have en ekstra hund.

Så jeg står nu og skal tage stilling til, om jeg vil gå af med min hund og så håbe på, at vores meget skrantende forhold bliver bedre. Eller om jeg skal vælge at gå og tage mine 2 hunde med. Min kæreste har gjort det helt klart, at han ikke vil have 3 hunde længere.

Jeg vil meget gerne høre jeres tanker, da jeg er fuldstændig i vildrede og ikke har den fjerneste idé om, hvor jeg skal stå.”
- Dikj

Deltag i ugens dilemma her

Deltag i ugens dilemma her

“Hunden, helt KLART!”

“Man får sig ikke en hund for at give den væk, bare fordi det er ‘et stort arbejde’. Det burde han da have tænkt over inden! Ærligt så synes jeg, det er svineri!

Nu kommer jeg selv fra en familie, hvor alle i familien både nær og fjern har hunde, som vi betragter som en del af familien. Der bliver holdt fødselsdage for dem, de får julegaver, vi mødes tit med alle hundene og går lange ture med dem . Min mor og far blev faktisk skilt dengang blandt andet på grund af en hund. Min mor insisterede på at få hund igen (efter at den gamle døde), hvor min far ikke ville have hund igen. (Da mine forældre mødte hinanden, havde min mor hunden, jeg voksede op med, så det var ikke en, de fik sammen). Men min far ville som sagt ikke. Da der var gået 1 år efter, at den gamle døde, gik mine forældre fra hinanden. (Ikke kun på grund af hunden, men det var bestemt en af årsagerne). Hvorefter hun fik hund igen med det samme og nu har 2 dejlige bamser.

Jeg tror helt sikkert, du vil fortryde at gå af med hunden. Især hvis kæresten og du alligevel går fra hinanden om et par måneder. Der kan du altså ikke bare få hunden tilbage.

Jeg synes godt, du kan insistere på at beholde hunden. Fortælle ham, at han selv har været med til at anskaffe sig den. Det kan godt være, I havde en aftale om, at hvis det ikke gik, så skulle I af med den igen. Men det ser da ud, som om de kommer godt ud af det med hinanden, og at det mest er ansvaret med en hund mere, han ikke magter. Og det er der, jeg står helt af! Jeg havde sgu stillet mig på bagbenene. Og hvis han så selv valgte, at vi skulle gå fra hinanden på grund af den hund, så er det sgu hans problem. Ville ikke selv gøre det, medmindre det var for hundens eget bedste.”
- ungkvinde

Deltag i ugens dilemma her