Kvinde og mand diskuterer
Få redskaber til at klare næste skænderi nemmere. © iStock

5 enkle trin til det gode skænderi

Har du prøvet, at et skænderi eskalerer så meget, at det er umuligt at få et ord indført? Her er 5 trin til det gode skænderi med kæresten

3. april 2019 af Rikke Hovn Poulsen

1. Vælg tidspunkt

Hvis kæresten irriterer dig, eller hvis der er et potentielt sprængfarligt emne, du gerne vil diskutere, er det en dårlig idé at tage det op midt under en fodboldkamp i fjernsynet. Sig i stedet, at der er noget, du gerne vil diskutere, når han har tid. Begynd aldrig et skænderi lige før sengetid!

2. Sæt tid på

Inden I går i gang, skal I aftale, hvor lang tid det må tage – for eksempel en halv time. Hvis det viser sig, at det ikke kan klares på den tid, aftaler I et nyt tidspunkt, hvor I tager det op igen.

3. Time out

Når følelserne er på vej op i det røde felt, er det en god idé at tage en pause. Gå en tur, eller lav en kop kaffe. Vent, til I begge er faldet til ro, før I fortsætter – der skal gå minimum en halv time. Den, der har brug for time out’en, skal sørge for, at I finder et nyt tidspunkt.

4. Tal for dig selv

Når du kritiserer din kæreste, lukker han automatisk af og holder op med at lytte. Tag i stedet udgangspunkt i dine egne følelser: “Jeg bliver enormt ked af det, når ...”

5. Undgå generaliseringer

Ord som ‘altid’ og ‘aldrig’ hører ikke hjemme i et skænderi. Hold dig til det konkrete emne.

Artiklen er første gang bragt i Woman nr. 125.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori