Ny undersøgelse viser, at mænds hukommelse er dårligere end kvinders

Det er faktisk ikke hans skyld, at han glemmer jeres årsdag

21. september 2016 af Nina Abildgaard

Okay, det kan godt være, at vi kvinder er større hypokondere end mænd, MEN så hiver vi da bare ‘stærk-hukommelse-kortet’ i stedet. Nu er det nemlig videnskabelig bevist, at mænds hukommelse ER dårligere end kvinders. 

Videnskaben har talt

Albert Gjedde, professor i neurobiologi og farmakologi ved Københavns Universitet forklarer:

"Mænd er ifølge flere studier generelt dårligere til at huske end kvinder. Forskellen mellem mænd og kvinder viser sig i otte ud af ni hukommelsestests, som bruges af psykologer og hjerneforskere."

Helt konkret viser et studie i Journal of American Medical Association, at mænd har væsentligt sværere ved at huske både datoer, navne og planer end kvinder (hvorfor føler vi os ikke overraskede?). 

En central del af mandens hjerne er mindre

Studiet viser, at det at være mand er direkte relateret til dårligere hukommelse. Faktisk er en central del af mandens hjerne, hippocampus, mindre end kvinders. Og hippocampus er vigtigt for netop hukommelsen. Så nogen vil mene, at vores kære mænd faktisk ikke kan gøre for det...

En anden væsentlig faktor er, at mænd mangler det kvindelige hormon østrogen. Østrogen beskytter blandt andet os kvinder mod sygdomme, der nedsætter hjernens funktionsevne og dermed hukommelsen.  

Yay! PMS og humørsvingninger fører faktisk noget positivt med sig – vores hukommelse får i hvert fald et forspring i forhold til vores mænd.

Heldigvis er vi ikke alene om at blive ‘glemt’

Mændenes gode intentioner er der skam. Faktisk tænker fire ud af fem danske mænd jævnligt eller ofte på at forkæle kæresten med for eksempel søde ord, et langt kram eller en gave – dog er det kun 44 procent, der reelt får gjort noget ved det (scenariet virker en smuuule bekendt!).

Men vær ikke for hård ved ham, når det sker for dig – du er nemlig ikke alene. 

Good Standing

Så har din kæreste brug for lidt assistance til det med romantik og påskønnelser, kan han nu vinde et års Good Standing hos dig. Og hvis du ikke har en kæreste, kan du måske i stedet komme i Good Standing hos din bedste veninde, søster, kollega eller mor. 

Se hvordan i Anthon Bergs video herunder.