Alt kører som smurt i jeres forhold. I er forelskede, I vil de samme ting i livet, og I har så småt planlagt jeres sommerferie til Syditalien, hvor I skal bo på et lille romantisk hotel og køre rundt på en Vespa i 10 dage.
Men selvom du svæver på en lyserød sky i dit forhold, så er der noget, der nager dig. For din partner har stadig hverken introduceret dig for sine venner eller familie. Og på trods af at han eller hun er meget aktiv på de sociale medier, så er du aldrig med på billederne, der bliver postet. Det virker faktisk, som om din partner bevidst skjuler dig fra sin omgangskreds.
Lyder dette genkendeligt? Så kan det være, at din partner udsætter dig for det, der på engelsk kaldes pocketing. Læs med her, og bliv klogere på, hvad det er.
Hvad er pocketing?
Pocketing er, som ordet også hentyder til, når en person ‘skjuler’ sin partner fra sin omgangskreds.
Din partner introducerer dig altså hverken for venner, kolleger eller familie, og det er bestemt et red flag, du skal være opmærksom på.
Pocketing er en bevidst handling fra din partners side om ikke at inkludere dig i sit sociale liv. Dette gælder både i den virkelige verden, hvor du for eksempel ikke bliver inviteret med til arrangementer med venner og familie, og på de sociale medier, hvor du aldrig er med på et post.

Hvorfor udøver din partner pocketing?
Har du mistanke om, at din partner udøver pocketing mod dig, så står du måske tilbage med spørgsmålet: Hvorfor?
Der kan være flere grunde til, at du føler dig ekskluderet fra din partners sociale liv, og der er ikke altid nødvendigvis tale om pocketing.
Måske ekskluderer din partner dig helt ubevidst, fordi personen har svært ved at forholde sig til intimiteten i jeres parforhold og tanken om, at I er en tosomhed. Hvis dette er tilfældet, er det vigtigt, at du gør din partner opmærksom på situationen og fortæller, at det gør dig ked af det.
Det kan også være, at din partner føler, at det stadig er for tidligt i relationen at introducere dig for venner og bekendte. Måske har I blot datet noget tid, og selvom du føler dig klar til at koble jeres liv sammen, så er din partner det ikke endnu, og det er også helt normalt. Dette betyder ikke, at han eller hun udøver pocketing mod dig eller holder noget skjult. Vi har alle forskellige grænser, også når det kommer til forhold.
Hvis din partner derimod skjuler dig helt bevidst, uden anden forklaring, er du højest sandsynligt udsat for pocketing, og det kan i nogle tilfælde være et udtryk for, at din partner har nogle andre udfordringer. Det kunne for eksempel være, at personen har svært ved at finde sig til rette i et monogamt forhold.
Mennesker er forskellige, og for nogen er et monogamt forhold ikke det rette. Dette betyder dog ikke, at det er okay, hvis din partner bevidst skjuler jeres forhold for at holde sine muligheder åbne andre steder, hvis ikke I er enige om, at forholdet skal være åbent.
Det kan være hårdt at være i et forhold, hvor din partners adfærd giver dig en følelse af at blive ekskluderet og gemt væk. Det er vigtigt at understrege, at det bestemt ikke er dig, der har gjort noget forkert, selvom det måske kan føles sådan.

Det kan du gøre, hvis du bliver udsat for pocketing
Hvis du føler, at din partner skjuler dig fra omverdenen med vilje, så er det vigtigt, at du siger det til personen.
Du kan for eksempel spørge din partner, hvorfor du endnu ikke har mødt hans eller hendes venner. Reaktionen, du får, kan du måske bruge til at finde ud af den egentlige grund til, at din partner ikke har introduceret dig til venner og familie.
Hvis din partner undskylder og efterfølgende gør sig umage for at rette op på problemet ved for eksempel at invitere dig med til sociale arrangementer, så er det et udtryk for, at han eller hun måske ikke har været bevidst om, at du er blevet ekskluderet.
Forsøger din partner derimod at undvige dit spørgsmål, ændre på samtaleemnet eller give dig skylden for situationen, kan du med fordel handle på problemet. Du skal ikke ignorere dine følelser i forholdet.
Hvis det ikke hjælper at snakke med din partner om problemet, så kan du for eksempel søge hjælp hos en parterapeut. Det kan også være, at du skal genoverveje det forhold, du er i.
Kommunikation er vigtigt i parforholdet
Du har helt sikkert hørt det før, men god kommunikation er nøglen til et godt parforhold. Derfor er det vigtigt, at I kan kommunikere med hinanden om godt og ondt og i fællesskab skabe et sundt parforhold, hvor begge parter føler sig tilpas, elsket og ikke mindst som en del af hinandens liv.
Dette er lettere sagt end gjort. Men husk, at hvert et skridt, I tager, er en sejr i sig selv, og at processen er lige så vigtig som endemålet.
Kilde: hellomagazine.com.