© iStock

Overvejer du at droppe kæresten?

Du er ikke forelsket i ham længere, men du kan ikke rigtigt tage dig sammen til at gå fra ham. Sådan gør du

18. februar 2015 af Cathrine

Du er faktisk ikke forelsket i din kæreste mere. I hygger jer, ja, med faste rutiner som onsdagssex og fredagskylling, men inderst inde ved du, at han ikke er manden i dit liv. Du kan bare ikke tage dig sammen til at fyre ham. Her er tre typiske undskyldninger - og hvordan du dropper dem.

UNDSKYLDNING #1: JEG VIL IKKE SÅRE HAM

Han elsker at diskutere, hvad jeres børn skal hedde, og fortælle, at du er kvinden i hans liv. Derfor kan du næsten ikke bære, at han nok vil drukne sig selv i håndvasken, hvis du dropper ham.

Du gør ham en tjeneste: Husk altid at se på tingene på lang sigt. Om en måned er han måske gladere, end han var i forholdet med dig?

Øv dit breakup: Gør dig klart, hvad du gerne vil sige, og gør det kort. Øv samtalen med en veninde - eller, endnu bedre, en ven - så du er godt forberedt på, hvad du skal sige, og hvordan han vil reagere.

Skriv et brev: Kan du ikke klare den ubehagelige samtale, så skriv et brev - men for guds skyld ikke en sms! Brevet kan især være en god idé, hvis du frygter en aggressiv reaktion.

LÆS OGSÅ Bliv nyforelsket i din kæreste

UNDSKYLDNING #2: DET BLIVER ALT FOR BESVÆRLIGT
I bor sammen og har måske endda købt lejligheden. I har ikke styr på, hvem der egentlig ejer flydersofaen og 42 tommer-tv’et. I det hele taget vil der blive en masse praktisk bøvl, hvis du giver forholdet kniven.

Tag dig tid: Start med at finde hjælp til det økonomiske. Og lad så være med at tage for hurtige beslutninger og forære din kæreste alle dine ejendele.

Tænk et år frem i tiden: Vil jeg bo her? Hvilke møbler vil jeg gerne have med? Måske er du ligeglad nu, men så sjove er faste weekendbesøg i Ikea heller ikke.

Send en ven: Kan du ikke overskue at se ham, når møblerne skal deles, og en af jer skal flytte, så tag en veninde med, eller lad helt være med at være der. Fortæl din veninde, hvilke ting du gerne vil have, og bed hende om at ordne forhandlingerne.

LÆS OGSÅ Kom over det hårde break-up

UNDSKYLDNING #3: JEG ER BANGE FOR AT FORTRYDE
Du har tvivlet på forholdet et par år, men det hænder da, at I hygger jer i sengen eller griner af det samme. Desuden tror du ikke, du kan finde noget bedre i singlejunglen...

Gå dig til en beslutning: Du vil aldrig blive 100 procent sikker. Så du kommer ingen vegne med at vente på, at det føles rigtigt at gå fra ham. Tag i sommerhus en weekend, hvor du kan se mere klart på tingene. Gå nogle lange ture, og tænk situationen grundigt igennem.

Brug din erfaring: Tænk tilbage i tiden. Har du fortrudt mange store beslutninger i dit liv? Hvis svaret er nej, gør du det sikkert heller ikke denne gang.

Sæt dig selv højest: Er du bange for ikke at finde en ny kæreste, så tænk på, at det er meget mere ensomt at være ensom i et forhold end at være alene.

Bragt første gang i Woman nr. 120

Læs mere fra samme kategori