Kvinde tænker
© iStock

Sådan håndterer du hans eks-kæreste

Vi guider dig igennem junglen af hans mange eks'er

28. april 2020 af Mette Andrea Boesgaard

Det er desværre et par dage siden, at mænd og kvinder var aldeles jomfruelige, når de slog sig ned med deres eneste ene – i dag har langt de fleste en eller flere eks-kærester af varierende karakter i baghånden. Men hvordan skal du håndtere "den anden kvinde" – hvad enten hun er den fortrolige veninde, hende, der gør alt for at vinde ham tilbage eller måske endda moderen til hans børn? Vi guider dig gennem junglen af eks'er!

Par der er forelskede
Bliv helt sikker på, at han er færdig med sin eks. © Getty Images

1. Bedsteveninde-eks’en

Hun var engang den kvinde, han elskede og begærede – og til den dag i dag spiller hun en væsentlig rolle i hans liv: Hun er veninden, han betror sig til, og den, som kender ham allerbedst. Så det er nok meget naturligt, hvis du føler et lille stik af misundelse over hendes unikke position i hans liv. Men lad ikke din jalousi tage magten fra dig!

Lad være med at bede ham vælge mellem hende og dig – tænk på, hvordan du ville have det, hvis rollerne var omvendte, og han bad dig om at skille dig af med en af dine venner. Fortæl ham i stedet, hvordan du har det, og lyt til og stol på hans ord om, hvorfor venskabet stadig består og er vigtigt for ham. 

Sørg også for at arrangere et møde med bedsteveninde-eksen, så du kan få styr på din usikkerhed. Måske forestiller du dig, at hun har alt – den smækreste krop, det perfekte job, masser penge og naturligvis din kærestes udelte beundring. Men når du finder ud af, at hun i virkeligheden bare er et helt almindeligt menneske med hvad dertil hører af fejl og mangler, kan du lægge jalousien og følelsen af usikkerhed fra dig.

Sidst, men ikke mindst: Glem ikke, at din kæreste jo faktisk har valgt dig, og det er dig, han er forelsket i!

Du har grund til at bekymre dig, hvis din kæreste forbyder dig at møde bedsteveninde-eks’en, for så er der stadig følelser i klemme.

Tag det helt roligt, hvis han møder hende til en kop kaffe – sammen med dig og hendes nye kæreste. 

Kvinde der bekymrer sig
Lad ikke bedsteveninde-eks’en gå dig for meget på. © Getty Images

2. Den eks, han ikke er helt færdig med

Hun er kvinden, der altid er i hans tanker – måske fordi hun var hans livs kærlighed, og han aldrig helt er holdt op med at elske og forgude hende. Men hun kan såmænd også ligge og lure i hans baghoved, selvom han måske slet ikke bryder sig om hende, hvis bruddet mellem de to for eksempel var grimt, pludseligt og aldrig rigtigt blev ordentligt afsluttet. Men hvad enten han elsker hende eller ej, spiller hun stadig en fremtrædende rolle i hans liv, og du hører jævnligt om hende.

Hvis bruddet er nyt, er det fuldt ud forståeligt, at han nævner hende nu og da, men du kan med god ret lytte til dine kimende alarmklokker, hvis han konstant taler om hende – og måske endda sammenligner jer – selvom de to gik fra hinanden for år siden. Fortæl ham, at det nager dig, og sig fra. Ellers ender du bare med at blive hende, der nusser om ham, mens han plejer sit knuste hjerte, og så skrider han, når han finder en anden, som han er forelsket i.

Du har grund til at bekymre dig, hvis han planlægger jeres bryllup – bare for at vise hende, hvem der er lykkeligst nu!

Tag det helt roligt, hvis han indrømmer, at han begik en fejl, men du er hans eneste ene nu.

Kvinde bekymrer sig om eks kæreste
Vær opmærksom på de signaler han giver dig. © Getty Images

3. Den hævngerrige eks

Det var ham, der forlod hende – eller ham, der først kom videre efter bruddet – og nu vil hun have hævn! Og hun er fuldstændig ligeglad med, at hun gør sig selv til grin og ydmyger sig selv, når bare hun når sit mål: At straffe ham for den smerte, han påførte hende!

Selvom hævnen kan være en belastning for jeres forhold, har du ingen grund til at frygte hendes hævn, hvis hun ”nøjes med” at ridse hans bil og lænse hans konto. Men hvis hun holder kontakten med ham med det ene formål at flirte sig vej til hans seng, så HUN kan afslutte deres forhold denne gang – og vippe dig af pinden – så hold øjne og ører åbne. Lad dog være med at tage opgøret med hende. Opfør dig i stedet, som om han har en sur og gal chef: Giv ham al den støtte han har brug for, men lad ham selv håndtere hende.

Du har grund til at bekymre dig, hvis han bruger sin forførende eks kæreste til at gøre dig jaloux.

Tag det helt roligt, hvis han fortæller hende, at han har mødt sit livs kærlighed.

Par der er glade sammen
Stol på ham, hvis han fortæller dig, at det er dig, han vil. © Getty Images

4. Den eks, han hader

Du ved, at du virkelig er ovre eks’en, når du kan møde ham med venskab eller en – måske lidt akavet – venlig ligegyldighed. Men hvis din kæreste stadig HADER sin eks, ikke kan holde ud at høre hendes navn og raser, hver eneste gang han bliver mindet om hende, så er han stadig følelsesmæssigt involveret. Og selvom han priser sig lykkelig for, at han har mødt dig, og han aldrig kunne drømme om at vende tilbage til hendes favn, så kan det stadig være en dræber for jeres forhold, især hvis I går gennem en bølgedal sammen.

Måske er han ikke klar over, at han gør det, eller at det går dig på nerverne, så gør ham det klart, at du er dødtræt af at høre på hans raseri – også selvom han raser med god grund, fordi hun vitterligt ikke var et rart menneske. Men det er et overstået kapitel nu, og han er nødt til at lægge det bag sig.

Du har grund til at bekymre dig, hvis han raser over, hvor ond hun er – og hun lyder fuldstændig normal og fornuftig.

Tag det helt roligt, hvis hun tog hans hus, hans bil og knaldede med hans bedste ven – hvem kan så bebrejde ham, at han er lidt sur?

Kvinde der tager det roligt.
Du kan være rolig, hvis han virkelig viser, at det er dig, han vil. © Getty Images

5. Moderen til hans børn-eks’en

Selvom din kæreste ikke længere er sammen med moderen til sine børn, er de to nødt til at opretholde et civiliseret og venligt forhold for børnenes skyld, og det kan du ligeså godt indstille dig på fra første færd. Men når det så er slået fast, så betyder det naturligvis ikke, at moderen til hans børn skal udnytte sin ophøjede position til at tiltvinge sig en plads i din elskedes liv eller forsøge at skubbe dig ud af det. Du er altså i din gode ret til at åbne munden og fortælle ham, hvordan det påvirker dig og jeres indbyrdes forhold, hvis han hopper og springer på hendes mindste vink – også gerne på din bekostning!

Men der stopper din indflydelse også. Lad være med at tage opgøret med hans eks, for det bliver det kun værre af – lad i stedet din mand sætte de grænser i forhold til hende, som skal sættes. Og sørg så i øvrigt for at holde din sti ren: Synk aldrig så dybt som til at omtale hende grimt, heller ikke selvom hun glad og gerne taler ned om dig, og brug endelig ikke børnene mod hende. Og hvis du ind imellem vakler i troen, så husk på, at han har valgt at være sammen med dig – ikke med hende.

Du har grund til at bekymre dig, hvis det er din fødselsdag, og han har planlagt en overraskelse: Han skal sætte nye fliser op i hendes badeværelse!

Tag det helt roligt, hvis han fortæller sin mor, at nej, han har ikke lyst til at sige tillykke til sin eks...

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.