Bonnie og Trey MacDougal og Charlotte York i Sex and the City serien
Få vejledning her til hvordan du skal tackle kvinderne i din partners liv. © Darren Star Productions, Home Box Office (HBO), Sex and the City Productions

Sådan tackler du de andre kvinder i hans liv

Er hans mor på nakken af dig? Eller har du svært ved at acceptere hans pigevenner? Lær at tackle det her

12. december 2014 af Cathrine

Hans ekskæreste 

Nej, det er løgn! Hvorfor er hun inviteret med til babyshower næste lørdag? Du hader hans ekskæreste, men af en eller anden grund bliver hun ved med at poppe op i jeres liv. De to har holdt kontakten, og hun hænger stadig ud i hans omgangskreds. 

Derfor kan hun være et problem: 

Mange kvinder har issues med deres kæresters ekskæreste. Det er en helt naturlig reaktion, at du føler dig truet, når hun er i nærheden. For der må jo være et eller andet ved hende, som han godt kan lide, siden at han har valgt at date hende engang. Når I skal være i samme lokale, går du (sikkert!) alt for meget op i at du er bedre, smukkere og sjovere end hende – og ja, det kan godt efterlade et anstrengende indtryk hos alle andre, der er tilstede. 

Jaloux kvinde der prøver at læse mands beskeder
Det er en helt naturlig reaktion, at du føler dig truet, når ekskæresten er i farvandet.© Getty Images

Sådan tackler du hende: 

Sig til dig selv, at du er god nok, og at der er en grund til, at de gik fra hinanden. Nu er det DIG, han elsker. Når I ses til en fest eller en komsammen, så lad være med at gøre det til en popularitetskonkurrence mellem jer. Vælg noget tøj, du føler dig godt tilpas i. Koncentrer dig om at hygge med din bordherre i stedet for at have fokus rettet mod hende. Hvis din kæreste taler med hende, så gå hen og præsenter dig. Lad for guds skyld være med at forsøge at gøre ham jaloux ved at gå hjem fra festen uden at sige et ord eller flirte uhæmmet med andre mænd. 

Skal du blande din kæreste ind i det?

Ja. Fortæl ham, at hun gør dig nervøs – bare det at sætte ord på vil afdramatisere situationen inde i dit eget hovede. Når han ved, at du har det skidt, vil han desuden være ekstra opmærksom på dine følelser. Men lad være med at svine hende til over for ham. Det får kun dig selv til at virke ynkelig.

Skal I være veninder? 

Aldrig i livet. Medmindre hun er en indgroet del af din kærestes liv på linje med barndomsveninden, skal du bare lade hende være. Det kan ikke betale sig at spilde din energi på hende – brug den i stedet på at lære alle hans andre venner at kende, de vil bringe meget mere positiv energi ind i dit liv.

Svigermonsteret

Hun vil til enhver tid påstå, at hun kender ham meeeget bedre, end du gør: Hans livretter, hans søvnsbehov, hans vaner – alt. Og hun er bestemt ikke ked af af dele ud af sine erfaringer. For det meste er det dødirriterende at have sådan en alfahun rendende, og have en mening om, hvordan I skal leve jeres liv. 

Derfor kan hun være et problem:

Svigermor er og bliver en tricky bastard. Du vil gerne have hendes anerkendelse – det er trods alt hende, der har opdraget din kæreste til at være den fantastiske person, han er i dag. Men samtidig gider du ikke have en ekstra mor, der opdrager på dig, og det gør ondt helt ind i rygmarven og ud i storetåens yderste led, hver gang hun kommenterer på de støvede lamper og krøllede viskestykker. Men din svigermors opførsel er meget naturlig. Hun er jo netop en mor, med alt hvad dertil hører af bekymret moderinstinkt og beskyttertrang. Kun det bedste af det bedste er godt nok til hendes lille guldklump (din kæreste), og det kan være svært at leve op til.

Irriteret kvinde der hører på sin kæreste og hans mor diskutere
Din svigermor er jo netop en mor, med alt hvad dertil hører af bekymret moderinstinkt og beskyttertrang. © Getty Images

Sådan tackler du hende:

Det kan være praktisk at have en erfaren kvinde at ringe til, når du har brug for hjælp til madlavningen. Men husk på, at hele pakken følger med – hvis du vil have de gode råd, undgår du heller ikke de kritiske bemærkninger. Så du må fortælle hende, hvilken rolle hun må spille. Sig for eksempel: “Jeg ved, at det kommer fra et godt hjerte, når du kommenterer min servietfoldning eller madlavning, men det gør mig ked af det, for jeg er nu engang opdraget til at gøre det på den her måde.” Husk også at rose hende, når hun gør noget godt. Med en sms med teksten: “Hvor var det hyggeligt, da I lige kom forbi i går med kage” kan du vise, at du også sætter pris på hendes selskab.

Skal du blande kæresten ind i det?

Hvis dine skærmydsler med svigermor er helt ude i det ekstreme, så det besætter dine tanker, kan du blive nødt til at inddrage sønnike. Men som udgangspunkt er det bedre at klare problemerne selv og nøjes med at informere ham om, hvad du gør. Din kæreste har sine egne issues med sin mor, og du vil have svært ved at forstå, hvorfor han nogle gange tager hende i forsvar og andre gange er ligeglad.

Skal I være veninder? 

Niksen! I kan sagtens hygge jer og grine sammen, men lad være med at tro, at hun er din veninde – alle emner, der involverer sex og parforhold, er bandlyst mellem jer. Hendes loyalitet vil altid ligge hos sønnen, og alt, hvad du betror hende, kan blive brugt imod dig.

Den kvindelige kollega 

Hvem har ikke hørt rædselshistorierne om utroskab til firmafesterne? Du har ærlig talt lidt svært ved at tage det roligt, når han på tredje dag arbejder over sammen med hende den storbarmede...

Derfor kan hun være et problem: 

Det er helt banalt: Du er bange for, at hun gafler ham, når de sidder til langt ud på natten og arbejder. For der er masser, der taler for, at han skulle foretrække hende som kæreste, ikke? Han tilbringer mere tid med hende end med dig. De arbejder samme sted, har fælles interesser og uddannelse.

Kvinde og mand der arbejder sammen
Det bedste, du kan gøre med hensyn til den kvindelige kollega, er at få hende afmystificeret. © Getty Images

Sådan tackler du hende: 

Det bedste, du kan gøre, er at få hende afmystificeret. Hent ham fra arbejdet en dag, og sig hej til hende. Hold en fest hjemme hos jer – og sig til ham, at han da endelig skal invitere sine kolleger med. Det hjælper at møde hende og se med dine egne øjne, at hun faktisk er meget normal og ikke en sexkilling.

Skal du blande kæresten ind i det?

Uha, du bevæger dig på farlig grund. Du kan let komme til at virke kontrollerende, hvis du indvier ham i dine tanker. Gør du det alligevel, skal du huske på ikke at antyde, at han gør noget galt – han har al mulig ret til at hygge sig med sine kolleger!

Skal I være veninder?
Hvis du finder ud af, at I har en masse til fælles, kan du sagtens blive venner med hende. Men det er ikke noget, du behøver gøre en aktiv indsats for. Hun er en forbigående person i din kærestes liv – der går sandsynligvis ikke mange år, før en af dem skifter job eller afdeling, og så vil kontakten langsomt ebbe ud.

Barndomsveninden 

Nårh, hvor er din kæreste og hans veninde søde på barndomsbillederne. Egentlig er det jo dejligt for ham, at han har sådan en god veninde. Men på den anden side er det, som om de har noget sammen, som du aldrig kan blive en del af.

Derfor kan hun være et problem: 

Du kan ikke komme uden om, at du føler dig en smule truet. Hvordan kan du vide, at hun ikke går med en hemmelig plan om at bruge ham som back-up, hvis hun ikke har fået børn, når hun bliver 40? Og at han ikke går rundt med en eller anden hemmelig barndomsdrøm om at blive gift med hende en dag?

Kvinder og mand der drikker kaffe sammen
Hans barndomsveninde og du kan sagtens være veninder. Hun kan komme med nogle andre perspektiver på dine parforholdsproblemer end dine veninder og måske hjælpe dig til at forstå din kæreste bedre.© Getty Images

Sådan tackler du hende: 

Du skal invitere hende ind i dit liv med åbne arme. I stedet for at skabe en krig skal du finde ud af, hvordan du gør hende til en fordelagtig del af dit eget liv. Invitér hende ud at spise en dag, bare jer to. Sig til hende, at du gerne vil lære hende bedre at kende, når nu hun er sådan en stor del af din kærestes liv. Hvis du er åben omkring dine følelser, vil hun sikkert godt kunne sætte sig i dit sted.

Skal du blande kæresten ind i det?

Nej. Hun er hans veninde, og du har ingen ret til at blande dig i deres venskab, så længe de ikke sover i samme seng eller laver andre "upassende" aktiviteter, som han ikke kunne drømme om at lave med sine drengevenner. Hvis han forsøger at forkludre dit forsøg på at lære hende at kende, er det et dårligt signal. Det kunne godt være tegn på, at han har andre følelser for hende end rent venskabelige.

Skal I være veninder?

Det kan I sagtens. Hun kan komme med nogle andre perspektiver på dine parforholdsproblemer end dine veninder og måske hjælpe dig til at forstå din kæreste bedre. Vær dog opmærksom på, at der ofte sker det mærkelige, at når to kvinder bliver veninder på denne måde, holder venskabet med manden op - og det er måske lidt synd for ham, hvis du går ind og hugger hende?

Eksperten: Camilla Holst, psykolog