Par der flytter sammen
Få selve flytningen til at være underholdende, så jeres nye liv sammen starter godt. © Getty Images

9 tegn på, at du er klar til at flytte sammen med kæresten

At flytte sammen er et stort skridt

17. marts 2020 af Amalia Kristiansen

I har måske været kærester i en periode, og I burde allerede have pendlerkort mellem hinandens lejligheder, men hvorfor ikke bare flytte sammen, så I slipper for at rende frem og tilbage?

Det er et stort skridt at flytte sammen, og det er noget, I skal være helt klar til, for der vil helt sikkert opstå nogle diskussioner, hvor I ikke er enige om enten rengøring eller madlavning. Én ting er jo, at I kan holde hinanden ud, når I lever i forelskelsens rus, men noget andet er at kunne det, når der er gået rengøring, rugbrødsmadder og opvask i den.

Vi har derfor samlet ni tegn på, at I er klar til at flytte sammen, så I muligvis kan undgå de værste konflikter. 

1. Toiletbesøg er naturligt for jer

Det er altid rarest at gå på toilettet derhjemme. Men hvis nu at kæresten pludselig også betegner det som hjemme, så er du altså ikke alene, når du skal have et naturligt flow...

Nuvel – der er temmelig sikkert en dør, du kan lukke, men det kan godt være, at han synes, det er undeligt, du pludselig hører Justin Bieber på volume 50 på toilettet. Hvis du derimod synes, toiletbesøg er en naturlig del af forholdet, så er det et tegn på, at I godt kan håndtere hinandens toiletvaner. 

2. Du har ikke noget imod, at hans Batman-plakat rykker ind

Når I flytter sammen, betyder det jo, at I skal være enige om indretningen. Det kan godt være, at han protesterer lidt over din lyserøde væg, dit sminkebord og dine hjerteformede puder, men så kan du jo give ham tilladelse til at hænge Batman-plakaten op.

Et kompromis i indretningen er nok ideelt, og hvis I begge føler jeg klar til at indgå kompromiser, så er det et godt tegn.

3. Sure sokker

Hvis du lider en lille bitte smule af rengøringsmani, kan det godt blive en udfordring, hvis din kæreste ikke har lige så høje rengøringsstandarder. 

Pludselig flyder det med sure sokker, beskidte underbukser og våde håndklæder cirka fire centimeter fra vasketøjskurven.

Din tålmodighed kommer helt sikkert på prøve, og I skal muligvis have snakket forventninger til rengøring igennem, inden I flytter sammen. 

Hvis I allerede har klaret rengøringsforventningerne – og I er enige – så er I altså godt på vej til at få samme adresse. 

4. Aleneaftener på sofaen er fortid

... næsten i hvert fald. Pludselig flytter der nemlig også en PlayStation ind, og så kører lyden af GTA i baggrunden, når du forsøger at slappe af. Når I får samme adresse, er der altså helt naturligt færre aftener, hvor du helt selv kan vælge, hvilken af de bedste tøsefilm, du vil se, for nu er det også hans hjemmebase.

Heldigvis kan du godt få alenetid andre steder (og ellers må du bare tage dig tiden), og mon ikke at din kæreste også skal ses med gutterne en gang imellem?

Hvis du er klar til færre aleneaftener på sofaen i selskab med en flaske hvidvin og flere gode actionfilm, så er du godt på vej.

5. I har et liv hver for sig

Selvom I flytter sammen, og I helt sikkert kommer til at nyde at kunne flette fingre på sofaen hver aften med sunde snacks, så skal du også huske dig selv.

I skal ikke visne hen i tosomhed (selvom det er fristende, når I er forelskede), men dine veninder vil altså også godt se dig en lørdag aften til et shot tequila og sjove drukspil.

6. Han kender dine værste sider

Indrømmet, vi har dem jo alle. Der er bare de sider, der er mindre flatterende end andre. Ofte er det kun de allertætteste, der kender dem. Hvis ikke din kæreste allerede kender dem, så kommer han altså til det, når I rykker ind under samme tag.

Uanset hvor meget du prøver at undgå, at de kommer frem, så bor I altså sammen, og der er du også nødt til at føle dig hjemme. Hvis ikke du har det svært ved at åbne op for dine dårlige sider, så er det et tegn på, at du er klar.

7. Du føler dig ikke presset til at flytte sammen 

Hvis du føler dig presset af dine forældre og venner til at flytte sammen og starte den nye og vigtige fase i dit liv, er det nok ikke det rigtige tidspunkt lige nu.

Når du føler dig afslappet og afklaret i dit forhold og du ikke lader andres meninger styre dine beslutninger og meninger, ved du at du er klar det det næste store skridt. 

8. I har rejst sammen 

At rejse er ikke bare en fed oplevelse, men også en god måde at få testet jeres forhold på. Der kan ske en masse ting på sådan en rejse, og det handler om, hvordan I tackler selv de mest trælse situationer. 

Derudover kan du også finde ud af for dig selv, om du kan finde ud af at leve op og ned ad den samme person i lang tid, eller om du allerhelst har lyst til plads på nuværende tidspunkt. 

9. I er kommet igennem jeres første store skænderi

Lad os være ærlige. Alle par skændes. I starten af et forhold er det hele lyserødt og sukkersødt, og du er overbevist om, at I selvfølgelig kan klare alting sammen – lige indtil det første store skænderi rammer, og du måske finder ud af, at din partner ikke har din ryg hele vejen igennem. 

Du bliver nødt til at være 100 procent sikker på, at din partner respekterer dig, når det kommer til jeres uenigheder. Hvis I har overlevet jeres første store skænderi på en ordentlig og moden måde, er dét at flytte sammen måske en god beslutning! 

Husk at forventningsafstemme

Hvis du kan nikke genkendende til flere af tingene, så tyder det på, at I er klar til at rykke ind under samme tag. 

Hvis tanken om en overfyldt vasketøjskurv derimod allerede nu irriterer dig, så snak alle punkterne igennem med din kæreste, inden I vælger at flytte sammen. 

Ved at snakke hele forløbet igennem, får I forventningsafstemt, og på den måde minimerer I også risikoen for uenigheder og store konflikter, når hans gigantiske sorte lædersofa allerede har indtaget stuen.

Der er mange gode fordele ved at flytte sammen, for I sparer på både budget og planlægning, men det skal jo helst være sådan, at jeres forhold holder længere tid end lejekontrakten.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.