Politibetjent og sygeplejerske
Er du eller din kæreste sygeplejerske eller politibetjent? Så kender I sikkert disse ting. © Getty Images

7 ting, du kender, hvis du og din kæreste arbejder forskudt af hinanden

Arbejder du eller din kæreste nat og aften, mens den anden kører almindeligt 8-16 arbejde?

26. november 2021 af Rie Louise Kirkebjerg

1. At spise aftensmad sammen hver dag er på ingen måde muligt. Den lasagne, du laver til aftensmad, er din kæreste til gengæld taknemmelig for at kunne smide i mikroovnen til frokost dagen efter. 

2. Der kan nemt gå en uge, uden I sådan rigtigt ser hinanden – også selvom I bor sammen. Måske I lige møder hinanden i opgangen, eller en af jer har æren af at kysse en sovende, snorkende kæreste farvel om morgenen. 

3. Derfor er I også typerne, der ret faktisk skriver sammen i løbet af dagen på trods af at have været kærester længe. Den klassiske besked “Vi mangler toiletpapir” er selvfølgelig uundgåelig, men beskeder a la “Hej skat. Så er jeg kommet hjem fra arbejde. Nu skal jeg X med X. Rigtig god vagt. Vi ses i morgen! Kys” kan overraskende nok også findes i jeres samtale!

4. Du er vant til at fylde hele sengen, hvis enten du eller din kæreste har nattevagter. Og ja, det kan godt være lidt af en udfordring pludselig at skulle til at dele den igen efter en hel uge alene i en dobbeltseng... med en dobbeltdyne... 

5. En weekend kan sagtens ligge tirsdag og onsdag. Ja, altså i hvert fald for den ene af jer, hvis weekendarbejde også står på vagtplanen. Jeres planlægning af hovedrengøringen/sommerhusturen/brunchspisningen er derfor ret langt ud i fremtiden... 

6. Der er intet, der hedder “Vi kan godt dér”, som mange andre par måske siger, når de bliver inviteret til årets julefrokost eller aftensmad hos svigerforældrene. I er slet ikke et “vi”, og fællesskabet erstattes i stedet af “Jeg kan godt, men Joakim arbejder desværre den aften.” (Så det er bare om at bede til, at det er dig, der får julefrokosten!).

7. Selvom de skiftende arbejdstider udfordrer planlægning og aftensmadsspisning, når I rent faktisk at savne hinanden i løbet af en uge. Og hvor dejligt at det ikke lige at mærke savnet til din kæreste, på trods af at I måske bor sammen og har været sammen længe?

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide