Lykkeligt, ungt par
© iStock

Undersøgelse viser, at folk i åbne parforhold er lykkeligere end folk i monogame

I hvert fald på ét bestemt område

10. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Har du fundet drømmemanden, du ikke kan forestille dig at leve uden – og da slet ikke at dele med nogen? Hvis du har fundet din eneste ene, har du alverdens grunde til at være lykkelig, men vidste du, at du (måske) kan blive endnu lykkeligere, hvis I har et åbent forhold? 

Tanken om at være flere i et parforhold ligger fjernt hos mange, men en undersøgelse viser faktisk, at personer i et åbent forhold er mere lykkelige end personer i monogame forhold.

Folk i åbne parforhold føler en større tillid

Det er en gruppe forskere fra University of Michigan, som har undersøgt mere end 2.100 personer. Omkring 1.500 af deltagerne var i monogame forhold, mens cirka 600 af dem var i et åbent forhold.

Deltagerne skulle vurdere deres parforhold ud fra fem kriterier: Tilfredshed, engagement, tillid, jalousi og forelskelse.

Der var ingen forskel på de åbne og ‘lukkede’ parforhold i forhold til tilfredshed og forelskelse, men det viste sig, at de mænd og kvinder, som levede i et åbent forhold, havde større tillid til deres partner, og at de generelt var mindre jaloux i forhold til de personer, som levede i et monogamt forhold.  

Er et åbent forhold så vejen til lykke?

Men er det helt sikkert, at et åbent forhold er vejen til lykke? Svaret er faktisk lidt tvetydigt, hvis vi spørger forskerne – det handler nemlig om, hvilke parametre vi ser på, og hvad ‘lykke’ betyder for den enkelte. 

De personer, der levede i åbent forhold, var nemlig ikke helt ligeså engagerede i deres parforhold som de personer, der var i et monogamt forhold.  

Hvis din definition af et lykkeligt parforhold hviler på engagement, er et åbent forhold altså ikke vejen frem, mens hvis du derimod lægger mest vægt på tillid, kan et åbent forhold måske være lykken for dig. 

Der er altså fordele og ulemper ved et åbent parforhold, men hvis I stadig er interesseret i at læse mere om det åbne forhold, kan I læse endnu mere om polymori her

Men hey, husk lige at cleare det med din kæreste, for der skal som bekendt to til tango! 

Vil du læse flere spændende artikler om kærlighed og parforhold, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.