Magic Mike XXL, Channing Tatum danser
© Warner Bros., Iron Horse Entertainment (II)

Videnskaben har talt: Disse moves kan du ikke stå for på dansegulvet

Måske din kæreste lige skal læse med, så han kan lære lidt

23. september 2016 af Rie Louise Kirkebjerg

På utallige byture med veninden har du helt sikkert danset på både bordene og op ad poledance-stangen – indrøm det nu, det har vi alle. Når du er in the zone, kan dansegulvet bare komme an, og du er en uimodståelig danser

Men har du egentlig tænkt over, hvornår mænd er uimodståelige på dansegulvet? 

Forgetting Sarah Marshall, Jason Segel danser
© Giphy

Mænd og dyr

Det har et hold forskere fra Northumbria University i England, som har undersøgt, om mænd viser de samme parringsmønstre i deres brandert på dansegulvet, som dyr gør, når de leder efter en mage. 

Det er nemlig ikke kun på diverse datingsider, at mænd og kvinder forsøger at få hinandens opmærksomhed. Dr. Nick Neave, der forsker i evolutionær psykologi, siger til BBC at ‘folk går på natklubber for at vise sig frem og for at tiltrække det modsatte køn’.

Hos dyr skal hannen være i god fysisk form og udføre visse bevægelser for at tiltrække sig en mage. Undersøgelsen viser, at dette også gør sig gældende blandt mennesker: Vi kvinder finder mænd attraktive, som kan sætte bevægelser sammen – blandt andet på dansegulvet. 

Men det er åbenbart ikke helt lige meget, HVORDAN de søde mænd danser og bevæger sig ... 

Sådan skal mændene danse for at score os

Forskerne sammensatte et testhold bestående af mænd i alderen 18-35 år, som på ingen måde havde professionel danseerfaring. De blev sat til at danse til et helt simpelt beat, mens de havde påsat elektroder over hele kroppen. 

Ud fra mændenes dans blev der senere lavet en computersimulation af en dansende mand, som et hold kvinder blev sat til at bedømme på en skala fra et til syv.

Magic Mike, Channing Tatum danser
© Giphy

Work it, baby!

Undersøgelsen viser, at kvinder finder det attraktivt, når:

  • Mandens torso bevæger sig
  • Hofterne vrikkes
  • Nakken vrider sig

Vi lægger altså især mærke til vores maskuline modstykkes torso, nakke og hoved.

Hastigheden har til gengæld ikke nogen betydning, når bare dansen er dynamisk, så en hurtig basarm er altså IKKE måden, I skal score os på, kære mænd.

Far-dansen

Vi kvinder er derimod ikke særlig vilde med "Far-dansen", som holdet bag undersøgelsen kalder den. Det er bevægelser, som er:

  • Gentagende
  • Anspændte

Vi eeelsker altså, når mænd danser dynamisk, vrider og vrikker med hofterne – og vi kan ikke påstå, at det kommer som et chok for os. Vi mener, har du set sexede Channing Tatum og hans dansende hold i Magic Mike? Dem er det jo umuligt at stå for!

Se undersøgelsens video af den gode og den dårlige mandlige danser herunder.