Zilas fra Paradise
Læs Zilas' fortælling. © Viaplay / Janus Nielsen

Zilas fra Paradise fortæller: “Det var svært at være den eneste homoseksuelle”

“Jeg følte mig lidt sat ud af spil på den seksuelle front”

2. august 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

Hvis du er lige så vild med det nye Paradise, som vi på Woman-redaktionen er, så har du helt sikkert også set afsnittet, hvor Zilas, der er en af årets deltagere, åbner op omkring sine følelser om at være ensom og udenfor i forhold til det seksuelle fællesskab og de romantiske relationer, som florerer blandt de andre (heteroseksuelle) deltagere på Paradise

Vi har taget en snak med Zilas, og i denne artikel fortæller han, hvordan det var at være den eneste homoseksuelle deltager i Paradise, hvordan han bearbejdede sin seksuelle ensomhed i programmet, og så deler han sit bedste råd til dig, hvis du også oplever en følelse af at være udenfor det seksuelle fællesskab i din omgangskreds. 

Læs med her. 

Åben om sin seksualitet 

I en tidlig alder var Zilas klar over, at han var homoseksuel. Det har derfor været en del af hans identittet lige så længe, som han har haft en seksualitet. Da han som 12-årig sprang ud, var det dog ikke uden bekymringer. 

“Selvfølgelig var jeg nervøs for, hvad folk ville sige, for der var ikke nogle andre i min omgangskreds, som var andet end heteroseksuelle, så jeg var jo stadig lidt usikker på, om jeg ville blive mødt med modstand og sådan, men det var heldigvis ikke tilfældet”, fortæller Zilas. 

Som vi også ser gentagende gange inde på Paradise, er Zilas meget åben og ærlig omkring sin seksuelle orientering. For ham er den vigtig at snakke højt om – og det gælder ikke kun seksualitet. Det er nemlig hans generelle indstilling, at vi bør snakke om og lære af hinandens forskelligheder og på den måde få udvidet vores horisonter – Og det kan vi kun være enige i!  

Zilas fra Paradise
Følger du med i Paradise i år? © Instagram: @zilas_mg

“Jeg følte mig lidt sat ud af spil på den seksuelle front”

Inde på Paradise bygger en helt ny følelse sig op i Zilas. Til at begynde med er han ikke helt klar over, hvorfor han er ked af det, men efterhånden går det op for ham, at det er, fordi han ikke føler sig som en del af det heteroseksuelle kærlighedsspil, som konstant er tilstede blandt de andre deltagere.

“Jeg følte mig lidt sat ud af spil på den seksuelle front, fordi det bare altid var lidt for sjov, hvis der var nogen, der kyssede med mig. Og det kunne aldrig rigtig blive til mere end det der sjove aspekt, som findes i kysselege eller legen flaskehalsen peger på, mens det mellem de andre måske kunne være starten på en ny romantisk eller seksuel relation”, fortæller Zilas.

For de heteroseksuelle deltagere i Paradise ville et kys med Zilas altså aldrig blive til mere end sjov og ballade, hvorimod et kys mellem de andre potentielt kunne være starten på en spirende kærlighed. Og netop dén følelse vakte en ensomhed i Zilas, som han ikke kunne undslippe, mens han var med i programmet. 

Det er ikke nogens skyld

Zilas lægger stor vægt på, at det ikke var nogens skyld, at hans seksuelle ensomhedsfølelse opstod på Paradise. Han fortæller, at man jo ikke selv bestemmer, hvem man føler sig tiltrukket af, og derfor kunne de andre deltagere heller ikke gøre noget for, at hans følelse skulle forsvinde

“Så det var bare mig, der lige skulle overkomme det, fordi det var, som det var, og jeg skulle bare lige vænne mig til, at der var ikke noget at gøre ved det”, tilføjer Zilas. 

For virkeligheden inde på Paradise var en helt anden end hjemme i Danmark, hvor Zilas selv har muligheden for at opsøge kærlighed og begær, når han har brug for det. Men da han var ‘fanget’ på et hotel i Mexico, blev mulighederne meget begrænsede, pointerer han.  

Zilas fra Paradise
Læs Zilas bedste råd. © Viaplay / Janus Nielsen

Zilas' bedste råd til dig

Hvis du også føler, at du er udenfor det seksuelle fællesskab i din omgangskreds, deler Zilas her sit bedste råd til, hvordan du kan håndtere situationen:  

“Hvis man står i en situation ligesom mig, så kan det altså være godt bare at have en arena, som er til dig – for eksempel Grindr eller Tinder, hvor du kan føle dig set og begæret”, fortæller Zilas. 

Han lægger derudover vægt på, at du ikke kan ændre på dine venners seksuelle orientering. Så hyg dig og hav det sjovt med dem, og hvis du pludselig selv får lyst til at tage på en date eller at score, så tag sagen i egen hånd, også selvom det kan virke udfordrende og overvældende. 

Der er heldigvis mange muligheder i det virkelige liv, når man ikke er fanget på Paradise – Det handler bare om at gribe dem.