10 trin til bedre sex

Drømmer du om at få en orgasme sammen med din partner? Så gælder det om at starte med dig selv. Se her hvordan

2. oktober 2015 af Rikke Rudbæk

1. Konfrontér dig selv

Hvis du aldrig har rørt ved dig selv, er du langtfra den eneste. Ofte handler det om generthed eller blufærdighed, men det kan godt betale sig at rykke dine grænser. En orgasme kommer nemlig ikke af sig selv, og det kræver træning at nå dertil. Spørg dig selv, hvorfor du aldrig har rørt ved dig selv. Synes du, det er ulækkert? Lægger du ansvaret fra dig og regner med, at din partner giver dig en orgasme? Eller frygter du, at du ikke kan komme? Alle kvinder er i stand til at få en orgasme – det kræver bare træning. 

2 Kig på kusinen

Læg langsomt ud, når du skal vænne dig til at røre ved dig selv. Start i badet: Lad en hånd glide ned over din hud. Mærk efter, hvordan dine bryster føles. Og dine kønslæber. Tag et håndspejl med ind under bruseren, sæt dig på hug, og kig dig selv mellem benene, når du føler dig klar til det. Når du oplever, hvordan du ser ud forneden, kommer du nemlig i bedre kontakt med dig selv, fordi området pludselig ikke er så fremmed. Fortsæt i nogle uger, og oplev, hvordan du langsomt vænner dig til at se dig selv på den måde.

3. Reagér på din lyst

Find ud af, hvad der tænder dig. Måske er det Womans godnathistorie, porno på nettet eller tanken om din kæreste i bar overkrop. Mange kvinder tror, at de skal gemme deres lyst til deres partner. Glem det! Reagér på din lyst, når den dukker op. Hvis du lærer at nyde dig selv i øjeblikket, vil det også gavne dit sexliv, når du er sammen med en partner. Så ved du nemlig altid, hvordan du kan vække din egen lyst, hvis den ikke fluks dukker op af sig selv.

4. Køb en lille hjælper

Hvis du har svært ved at få en orgasme ved at placere klør fem på klitoris, skal du måske en tur på shopping først. Måske virker det grænseoverskridende at investere i en elektrisk dippedut, men det kan faktisk godt betale sig – især hvis du aldrig før har prøvet at få en orgasme. Den rette vibrator kan nemlig få dig til at komme, så du ved, hvordan det føles. Herefter vil du bedre være i stand til at komme med fingrene. Igen handler det om at prøve dig frem: Læs en erotisk novelle, rør ved dig selv alle andre steder end på klitoris, og mærk efter, hvad der føles godt. Og vigtigst af alt: Giv dig god tid til at nå orgasmen.

5. Prøv igen og igen

Sæt succeskriteriet lavt, og forvent ikke at få en orgasme første gang, du onanerer. Mange kvinder når til et punkt, hvor det føles, som om orgasmen lurer lige om hjørnet, men de når aldrig i mål. Det handler om at øve og øve, og pludselig er orgasmen der. Når du føler, at du er ved at komme, skal du skiftevis spænde og slappe af i lår og baller. Så vil du til sidst opleve, at det lykkes. Herefter gælder det om at fortsætte med at udforske din krop, så du med tiden lærer at få forskellige former for orgasmer. Og husk: Gode ting tager tid.

6. Vent med sex

Ligesom det tager tid at få en orgasme alene, skal du ikke forvente, at det lykkes første gang, du onanerer sammen med din partner. Sætter du barren for højt, får du nemt præstationsangst, og så bliver både du og han skuffede. I stedet handler det om, at du føler dig fuldstændig sikker på dig selv, før du kaster dig ud i processen sammen med ham. Øv dig igen og igen, så du ved præcis, hvad du skal gøre. På den måde vil du føle dig mere tryg, når du først indtager lagenerne med ham. Og husk så at nyde det undervejs!

7. Få orgasme sammen med ham

Læg jer i sengen, og prøv at onanere ved siden af hinanden. På den måde undgår du at stresse, fordi du holder fokus på dig selv og dermed ikke føler, at du skal præstere noget. Måske vil du endda opleve, at det er ophidsende at se ham onanere, mens du rører ved dig selv, og han kan hjælpe dig på vej mod orgasmen ved at hviske dig frækt i øret eller røre ved dine bryster. Husk igen at holde fokus på midlet og ikke målet: Det er ikke en falliterklæring, hvis du ikke kommer de første gange.

8. Vis ham hvad du gør

Lad være med at forvente, at din partner kan læse dine tanker. Vis ham i stedet, hvad du godt kan lide, og hvad du selv plejer at gøre for at komme. Fortæl ham eventuelt, at du også gerne vil se, hvordan han bedst kan lide at røre ved sig selv. På den måde lærer I hinanden bedre at kende. Også på den måde...

9. Lad ham give dig orgasmen

Når du gennem nogen tid har været i stand til at komme sammen med din partner, kan du lade ham give dig en orgasme. Mange kvinder er bange for at føle sig udenfor, hvis de ikke kommer, og ender derfor med at fake. Men du snyder kun dig selv, så lad være med at lyve! Sæt ord på, hvad du godt kan lide, og sørg for at guide ham, selv om du har fortalt ham det før. Læg eventuelt selv ud, og vær ikke bange for at flytte hans hånd, hvis han er lidt forkert på den. Hvis du føler, at det, han gør, ikke får dig helt i mål, kan du eventuelt selv gøre det færdigt. Det bliver han bare ekstra ophidset af at se på.

10 Tag din snurrende ven med i seng

Jo flere tangenter du kan spille på, des bedre bliver dit sexliv. Når du har øvet dig i at få en orgasme af din partner, kan du foreslå ham at bringe en vibrator med ind i legen. Forklar, at der ikke er noget i vejen med det, han gør, men at du også godt kunne tænke dig at dele en anden type orgasme med ham. Han vil helt sikkert være frisk på ideen.

 

Bragt første gang i Woman nr. 152.