Forbavset par i seng
© iStock

5 mærkelige ting, der kan ske i din krop efter orgasme

Får du også et 'Alice i Eventyrland'-trip, når du har sex?

27. august 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Din kæreste er lige blevet færdig med at udføre noget af sit bedste arbejde. Han kigger stolt på dig og afventer din applaus - i stedet opdager han, at du er brudt ud i gråd... Hvad sker der?  

Vi har gennem tiden givet dig mange forskellige guides til at opnå orgasme; den almene konsensus er jo, at det er dejligt, så derfor er det også ret overraskende, når der følger nogle andre ting med i kølvandet på orgasmen end blot almindelig følelse af velbehag. 

1. Du begynder at græde

Det er ikke den fedeste reaktion efter sex, men det er faktisk ret almindeligt. Især, hvis du er i et fast forhold. Det kaldes postcoital dysphoria (PCD) eller 'post-sex blues', og det er en lidelse, hvor du faktisk føler dig deprimeret efter orgasmen... Du kan dog berolige din kæreste med, at altså ikke har noget at gøre med hans præstation!

2. Hallucinationer

Føler du, at du træder ind i en anden verden, når du har sex? Så er du ikke den eneste. En tyrkisk undersøgelse fra 2011 har vist, at flere kvinder oplever en følelse af at flyve eller forlade deres krop, når de får en orgasme. Nogle rapporterede endda, at de følte, at de trådte ind i en tegnefilmsverden... Pludseligt virker Alice i Eventyrland som en meget mere voksen film!

3. Du nyser

Vi nyser, når vi er forkølede, og sex og forkølelse skal helst have så lidt med hinanden at gøre som muligt. Forbindelser mellem nys og orgasmer kan dog dateres helt tilbage til starten af 1900-tallet.

Eksperter mener, at den del af nervesystemet, som aktiveres under en orgasme, trigger en forgrening af samme nervesystem, og det får os til at nyse... Så hvis du nyser efter en omgang lagengymnastik, behøver du og din kæreste ikke være nervøse for, om du skal ud at investere i Halls og kamillete.  

4. Epileptiske anfald

En mindre positiv eller sjov sideeffekt af disse post-orgasme fænomener er noget, man kalder orgasmolepsi. Det er en slags epilepsi, hvor kvinder oplever et anfald lige efter en orgasme.

Man ved endnu ikke, hvad forbindelsen er, men forskere mistænker en kombination af igangsættelsen af vores kamp-/flugtsystem samt et lavt niveau af hypocretin, som forbindes med narkolepsi. Det betyder også, at det heldigvis er et meget sjældent fænomen.

Så der er altså ingen grund til at fake orgasmen af frygt for et epileptisk anfald... eller af nogen anden grund!

5. Hovedpine

Hovedpine og sex er et omdiskuteret emne. Vi kender alle udsagnet, at sex virker smertedæmpende, og at hovedpine derfor ikke er en grund til ikke at have sex. Men det er desværre også et ret kendt fænomen, at kvinder kan få hovedpine af en orgasme, hvor hovedpinen bliver sat i gang af ophidselsen. 

Sex, lader det til, kan både fjerne smerte og desværre også tildele den. 

Kilde: dailymail.co.uk

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.