article 20518
article 20518

Ægteskabet er ikke lutter lagkage

17 % ville ikke gifte sig med den samme, hvis de kunne gøre det om!

1. marts 2007

Af: Mette Andrea Boesgaard

Går du og drømmer om det store bryllup med eventyrkjole, mand med tåre i øjenkrog ved alteret, gavehav, bryllupskage og kirkeklokkernes bimlen? Og bliver du helt blød i knæene ved tanken om at følges med din elskede gennem tykt og tyndt til døden jer skiller? Så er det måske på tide at få et lidt mere realistisk syn på tingene. En britisk undersøgelse viser nemlig, at ægteskabet slet ikke er så romantisk, som det ser ud til.

Det engelske datingsite www.milliondollarpeople.co.uk spurgte 3.000 ægtefolk om, hvordan det egentlig er at blive og være gift. Og svarene var ikke opløftende. Hver 3. indrømmede, at de ikke giftede sig af kærlighed - de giftede sig i stedet, fordi de ville have børn, havde købt hus sammen eller fordi de var bange for at blive gammeljomfruer? En lille del indrømmede oven i købet, at de kun blev gift, fordi de ville have bryllupsgaver og en fed fest! Ikke overraskende indrømmede hele 12 % da også, at de var alvorligt i tvivl om de nu virkelig gjorde det rigtige, da de sagde ja til deres ægtefælle.

Heller ikke selve ægteskabet var ideelt. En tredjedel sagde, at deres ægtefælle ikke var den bedste sex-partner, de havde haft, 20 % af ægtefolkene indrømmede, at de ville ønske, de havde giftet sig med en anden fra deres fortid, og hele 17 % ville endda gå så langt som til at sige, at hvis de kunne rejse tilbage i tiden, ville de ikke gifte sig med den samme igen! 9 % krøb til korset og tilstod, at de blev hos deres partner, fordi de ikke gad finde sig en ny kæreste.

Ikke overraskende konkluderede en tredjedel af de adspurgte i undersøgelsen, at det var sjovere at være single end det var at være gift!

Læs mere: