article 20361
article 20361

Den perfekte score-figur

En BMI på 20,85 er den mest attraktive, viser ny forskning

1. juli 2005

Spørg en hvilken som helst mand og han vil sige, at ultratynde modeller ikke lige er hans kop the. Men det betyder ikke, at du bare kan kaste dig ud i det store junk-food orgie, hvis du vil vinde hans gunst, for fedt tiltrækker heller ikke. Næh, ifølge forskere er kan den ideelle score-figur snævres ind til et tal: 20,85.

20,85 er nemlig det Body Mass Index - bedre kendt som BMI - der er mest tiltrækkende, viser en ny undersøgelse. Kvinder, der er så heldige at have det BMI, har lettere ved at tiltrække mænd end både deres tyndere og deres tykkere medsøstre.

Tidligere forskningsresultater tydede ellers på, at forholdet mellem taljen og hoften er den vigtigste faktor for, hvor attraktiv en kvinde er - sandsynligvis fordi brede hofter tolkes som et tegn på, at kvinden uden problemer kan smutte afkommet ud. Men det resultat rammer den nye undersøgelse fra University College London og Newcastle universitet en gang for alle en pæl igennem. BMI er nemlig meget vigtigere.

Forskerne mener, BMI er så vigtig, fordi en sund BMI hænger sammen med et godt helbred og en god fertilitet.

Den gode nyhed er, at en attraktiv BMI ikke nødvendigvis hænger sammen med et særligt kropsideal - brede numser og små bryster kan også være med! Hvis du vil vide, hvor forskellige kroppe med den mande-magnetiske BMI er, så tænk på disse kändisser: Kate Winslet (BMI 20,5), Jodie Kidd (20,8) og Venus Williams (21) - de ligger nemlig alle i den attraktive gruppe. Til gengæld er Victoria Beckham altså ikke attraktiv i følge den nye undersøgelse - hendes BMI er nemlig bare 17,5.