Derfor bliver du mere liderlig om sommeren

© Pixabay

Kære læsere.

Sommeren er her. Mange af os (inklusiv mig selv) bliver i den anledning i bedre humør og får mere overskud. For nogle af os betyder det endda, at vi bliver mere liderlige. Personligt har jeg en følelse af at være i løbetid, når der er sol og sommer. Er jeg den eneste, der har det sådan?

Ifølge statistikken er svaret nej. Det ses nemlig, at antallet af Google-søgninger på dating, prostitution og pornografi stiger betydeligt i juli måned sammenlignet med de 11 andre måneder på året. Ud fra det kan det altså konkluderes, at store dele af verdensbefolkningen er mest liderlige om sommeren.

Du er liderlig om sommeren fordi…

Der er angiveligt flere forskellige bud på, hvorfor mange mennesker oplever at være mere liderlige om sommeren.

Først og fremmest er det et faktum, at vi er lettere påklædt om sommeren. Den bare hud stimulerer vores visuelle sans, og gør os mere liderlige. Og hvem af os bliver ikke liderlige af at se på toptunede og solbrune mandekroppe?

Vi udsættes også for mere sollys, som udløser hormonet serotonin. Dette hormon er kendt for at påvirke vores humør positivt ved at øge vores energiniveau og gøre os mere selvsikre. På den måde kan hormonet medføre, at vi får mere lyst til at flirte eller lede efter en partner. Der skulle angiveligt også være en stigning af det mandlige kønshormon testosteron hos begge køn, hvilket hænger sammen med vores sexlyst. Jo mere testosteron vi har i kroppen, jo mere liderlig er vi.

Men spørger du overlæge og gynækolog Øjvind Lidegaard, har det ikke noget med hormoner at gøre, at du bliver mere liderlig om sommeren, da der angiveligt ikke er noget ved vores biologi, der er anderledes om sommeren. Han peger på, at det er forbedringen af vores humør på grund af det ekstra sollys og det visuelle stimuli fra de letpåklædte mennesker omkring os, der primært gør udslaget.

Psykologien er dog på spil i flere tilfælde, eftersom vores adfærd ændrer sig, når vi holder ferie. Når vi ikke har hverdagens pligter hængende over hovedet, føler vi os mere frie, hvilket gør os mere modige. Videnskabeligt har man kunne konstatere, at tendensen til at gøre noget, vi ikke plejer, er større i ferien, hvilket skyldes, at vi ikke bekymrer os nær så meget som normalt. Det kan også være med til at gøre, at en sommerflirt ikke udvikler sig til mere, når sommeren går på held.

Det er, hvad jeg har kunnet samle sammen, når det kommer til det videnskabelige svar på, hvorfor vi bliver mere liderlige om sommeren. Hvad siger du kære læser? Giver det mening? Kommenter gerne indlægget nedenfor.

Tak fordi du læste med.

KH.
Miss Felicity.

Miss Felicity er en ung kvinde midt i tyverne, som elsker at være social og have tid til sine nærmeste. Men når mørket falder på, ønsker hun at afgive kontrollen til en mand. Hun drømmer om at blive sexolog, og vil derfor, udover at dele sine vilde sider med jer, også komme med råd og tricks til et bedre sexliv. Miss Felicity er en uafhængig blogger, der blogger om sine personlige holdninger og erfaringer med sex.

Sexblog Miss Grey

Sexbloggen er et online univers, hvor faste sexbloggere fortæller historier fra sit sexliv, singleliv eller parforhold. I dette univers, handler det om at bryde grænser og slippe sin indre sexkilling løs. Sexbloggen drives af Missgrey.dk. Læs mere på hjemmesiden på Facebook eller Instagram. Læs mere Miss Grey på hjemmesiden på Facebook eller instagram

Tidligere bloggere:

MISS VANILLA

Miss Vanilla er en ung kvinde i tyverne og i et fast forhold. Miss Vanilla har kun sex, hvis der er følelser i spil og har aldrig haft sex udenfor et forhold. Dog elsker hun stadig at eksperimentere med sin kæreste. Glæd jer til at læse om alt fra dominans til klassisk vaniljesex.

 

MISS FELICITY

Miss Felicity er en ung kvinde midt i tyverne, som elsker at være social og have tid til sine nærmeste. Men når mørket falder på, ønsker hun at afgive kontrollen til en mand. Miss Felicity drømmer om at blive sexolog og derfor vil hun, udover at dele sine vilde sider med jer, også komme med råd og tricks til et bedre sexliv.

 

MISS LARA 

Miss Lara er en ung kvinde i tyverne. Som singlekvinde er hun konstant på jagt efter den store kærlighed. Hun er en overlever, som på trods af mange mislykkede forhold, stadig rejser sig og kæmper videre. Hun går efter hele pakken og spilder ikke livet med at nøjes. Derfor søger hun vild og grænseoverskridende sex og fylder hendes liv med provokerende og udfordrende oplevelser.