Derfor får vi kvinder orgasme

Forskerne har undret sig over, hvorfor vi kvinder egentlig får orgasme ...

26. september 2016 af iForm

Mænds orgasme er som regel forbundet med udløsning og giver derfor rent biologisk god mening. Men nu afslører ny amerikansk forskning, at også kvinders orgasme engang var uløseligt forbundet med evnen til at føre slægten videre.

Forskernes teori er, at den kvindelige orgasme nedstammer fra vore fjerne forfædre, og engang har været nødvendig for at få vores æg til rive sig fra æggestokkene.

Ligesom det er tilfældet for katte og kaniner, så mener forskerne, at ægløsningen tidligere var et resultat af pludselige hormonelle ændringer i forbindelse med orgasmen.

Er orgasmen på vej ud?

Gennem de sidste hundredetusindvis af år har vi udviklet os til at få ægløsning automatisk - orgasme eller ej. Det sker hver måned midt i vores cyklus. I forbindelse med denne udvikling har klitoris også flyttet sig rent fysisk, så den er blevet sværere at stimulere.

Orgasmen har mange af os dog stadig glæde af, og nogle af os får tilmed en, hver gang vi har sex. Om den er kommet for at blive er der ingen, der ved. Nogle forskere mener heldigvis, at den i dag kan have fået andre formål – for eksempel at knytte bånd mellem mennesker og dermed styrke vores parforhold.

Kilde: Journal of Experimental zoology – Molecular and Development Evolution.