Derfor falder han i søvn efter sex

Få svaret lige her

16. august 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen / iFORM

I soveværelser verden over udspiller der sig hver aften en genopsætning af det samme gamle stykke. Efter sex falder mændene i søvn inden for ganske få minutter, mens kvinderne ligger lysvågne og kigger ondskabsfuldt på den snorkende han ved siden af.

Men der er faktisk en god grund til, at mænd falder langt lettere i søvn efter sex end kvinder, som eller har brug for mere søvn.

Hormoner er synderen

Dopamin udskilles i både kvinder og mænds kroppe, når vi oplever velvære i diverse afskygninger - deriblandt under sex. Dopamin giver os et kick og gør os vågne.

Men den mandlige krop udskiller også en stor mængde prolaktin, når der opnås udløsning. Prolaktin undertrykker det opkvikkende dopamin, og får altså mænd til at falde i søvn langt lettere end kvinderne.

Men det er ikke den eneste grund til trætheden ...

Under sex frigives feel-good hormonet oxitocin også. Hormonet hjælper os med at slippe stressfyldte tanker, slappe af og sidst men ikke mindst - falde i søvn.

Hvis I desuden har sex med lyset slukket, så udskilles søvnhormonet melatonin, som informerer kroppen om, at det nu er sengetid. Det vil gøre jer døsig og fremskynde søvnen.

Og når både prolaktin, oxitocin og melatonin optræder hos os i store mængder, så er der lagt op til en ordentlig skraber.