article 20871
article 20871

Din orgasme viser dig vejen

Din evne til at komme skal lede dig uden om dårlige mænd

9. juni 2005

Kan du slet ikke få orgasme? Eller har du "bare" svært ved det? Så kan du måske lune dig en anelse ved at vide, at der er gode genetiske og biologiske grunde til dine vanskeligheder. Ny forskning viser i hvert fald, at kvinder, der har svært ved at komme, måske er genetisk designet til at skille sig af med mænd, der er et flop på lagenet.

Et engelsk forskerteam har udspurgt over 4.000 kvinder, halvdelen af dem enæggede tvillinger, om deres sexliv, og kigget deres DNA efter i sømmene. Deres konklusion er, at vores evne til at få orgasme for en stor del er bestemt af vores gener. Endnu ved forskerne ikke, om generne ændrer vores evne til at nå det store, velsignede O ved at ændre vores enzymer og hormoner, fifle med vores fysik, så klitoris, g-punktet og skedens vinkel bliver ændret, eller ved at virke psykologisk, så vore seksuelle selvtillid eller humør er i bund, men noget gør de.

At generne spiller en rolle for vores evne til at komme indikerer, at orgasmen ikke bare er nytteløs lir og lyst. En teori er, at den fremmer en kvindes frugtbarhed (forskning har vist, at kvinder faktisk lettere får orgasme under ægløsning), en anden er, at en orgasme får dig til at holde på hans sæd. Men det kan også handle om, at orgasmen får dig til at vælge en god partner:

 

- Teorien er, at orgasmen er evolutionens måde at se om mænd er gode til at sørge for deres kvinde og til at stole på, om de er tålmodige og om de er omsorgsfulde nok til at holde øje med børnene, siger manden bag den engelske undersøgelse, Tim Spector.

- Måske er kvinder, som let får orgasme, ikke særlig gode til at vælge. De kunne betale sig for kvinder at være mere kræsne, og dette er en af måderne at gøre det på. Det er et simpelt faktum, at det i gennemsnit tager kvinder 12 minutter at komme, mens mænd får orgasme på bare 2½ minut. Og bare det at tilpasse sig den ubalance er en test!

Selvom det måske umiddelbart lyder nedslående, at du måske må trækkes med orgasme-svage gener, er den gode nyhed, at denne opdagelse gør, at forskningen på sigt kan finde de skyldige gener og udvikle en behandling så vi alle kan få orgasme ? også med genetisk set middelmådige partnere.