Kvinde og mand i seng
© iStock

Drop orgasmejagten – du kan sagtens få god sex uden det store O

En sexolog forklarer hvordan

25. november 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

At få en orgasme under sex er skønt, men er det virkeligt vigtigt for at have god sex? Nej, egentlig ikke. Du kan sagtens have fantastisk sex uden at få en orgasme, men hvordan gør du så lige det? Det har vi snakket med Katrine Berling, som er sexolog, parterapeut og orgasmeekspert, om, og hun giver dig her gode råd til, hvordan du får tilfredsstillende sex – uden der nødvendigvis følger en orgasme med.

Sådan får du god sex – uden orgasme

“Vi kan have vidunderligt god sex uden en orgasme og superkedelig, intetsigende sex med en orgasme,” fortæller Katrine Berling. Det er altså ikke selve orgasmen, som afgør, om jeres sex er god. Selve jagten på orgasmen kan faktisk ødelægge det smukke eller frække i at være sammen, for hvis I fokuserer for meget på, at den skal komme, kan I helt glemme at nyde hinanden.

Det kan være svært at få en orgasme under sex, men i stedet for at tænke, at NU skal du altså have en orgasme, bør du i stedet være til stede med ham, du er sammen med. Drop orgasmejagten, mærk din krop – og pak de stressende og pressede tanker langt, langt væk. Så kan du sagtens have lækker sex uden orgasme! 

Der findes flere mål under sex end orgasmer

“Ofte måler vi sex ud fra, om der var en orgasme eller ej. Men der er mange andre måder at se det på,” fortæller Katrine Berling. Du kan nemlig have mange flere mål end blot orgasmen, når du har sex. Det kan eksempelvis være:

  • At det skal være dejligt
  • At du skal komme tættere på din partner
  • At du skal mærke intimitet
  • At du skal nyde at blive rørt ved
  • At du og din partner skal åbne op for hinanden 
  • At du og din partner skal mærke hinanden på en anden måde 

eksperimentér med frække sexstillinger eller nærværende tantrasex, som både er skønt og dejligt for dig og ham, og se ikke altid orgasmen som målet med jeres omgang under lagnerne. Hvis du alligevel drømmer om flere og bedre orgasmer, kan du læse Womans store orgasmeguide lige her.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.