article 20389
article 20389

Elsk din krop og få bedre sex

Kvinder, der føler sig lækre, er gladere for deres sexliv

27. november 2005

Du ved det sikkert godt: Sex er bedst, hvis du er glad for din krop. Men nu er det også bevist videnskabeligt.

En gruppe forskere har nemlig undersøgt 300 heteroseksuelle kvinder mellem 35 og 55 og deres sexliv igennem et årti. Kvinderne skulle svare på spørgsmål om deres sexliv, og de blev også spurgt, om de så sig selv som mere, mindre eller lige så attraktive som for 10 år siden. Uanset deres alder sagde de fleste, at de var mere attraktive for 10 år siden. Og deres fornemmelse af, at det var gået nedad med kroppen, hang nært sammen med, at de havde mindre sex og mindre lyst til sex. De få, der synes de var blevet lækrere med tiden, havde derimod mere sex, større sexlyst og var mere tilfredse med den sex, de havde.

- Kvinders kropsbillede smitter af på deres seksuelle forhold, konkluderer professor i kvindestudier Patricia Bartholow Koch, som er en af forskerne bag undersøgelsen.

- Men vi ved alle, at vores seksuelle forhold også kan betyde noget for vores kropsbillede. Så hvis vi er i et tilfredsstillende forhold og vores partner giver os positive tilbagemeldinger, hjælper det os til at føle os mere selvsikre og få det bedre med os selv.

Hvis din mand mangler en god grund til at give dig komplimenter, så er den altså her - men omvendt er det også en god grund til, at du skal fortælle din mand, hvorfor du synes han er hot og dejlig! Patricia minder nemlig om, at selvom det ikke er undersøgt særlig meget, så kan mænd også have problemer med deres kropsopfattelse.

Heldigvis viste undersøgelsen dog, at 70 % af kvinderne i undersøgelsen tilfredse med deres sexliv ? uanset hvor sexede de i øvrigt følte sig. Forskerne bag gætter på, at det er fordi, kvinderne ser meget på deres overordnede oplevelse af sex: Selvom lyst og orgasme er vigtige for kvinderne, er intimitet, kommunikation og hengivenhed lige så vigtigt for at gøre det en god og fræk oplevelse.