article 20136
article 20136

Et knald er bedre end onani

Rigtig sex er nemlig langt mere tilfredsstillende

10. marts 2006

Af: Mette Andrea Boesgaard

En orgasme er ikke bare en orgasme ? det mener i hvert fald to forskere. De har nemlig bevist, at et godt, gammeldags knald er mere tilfredsstillende end onani.

De to forskere ? Stuart Brody fra Paisley Universitet i England og Tillmann Kruger fra det schweizistiske national-institut for teknologi i Zurich ? har studeret et hormon ved navn prolactin. Prolactin bliver frigivet i blodet hos både mænd og kvinder efter orgasme, og hormonet får os til at føle os mættet, fordi det imødegår effekten af den dopamin, som bliver frigivet, når vi bliver ophidset.

Forskerne undersøgte 38 mænd og kvinder efter de onanerede og dyrkede sex med hinanden. Og de fandt ud af, at efter sex med et andet menneske af kød og blod, var prolactin-niveauet hele 400% højere hos begge køn end efter onani!

Brody siger, at det forklarer, hvorfor samleje er mere tilfredsstillende en onani. Og samtidig forklarer det også, hvorfor din mand har brug for en periode til at komme sig, inden han kan knalde med dig igen ? prolactin spiller nemlig en stor rolle i, at han ikke kan få den op at stå igen lige med det samme?

Læs mere: